"Κόλαφος" η Μάγδα Τσαγγάνη: «Φοβάμαι μήπως ξανά βγάλω καρκίνο αν γυρίσω στην τηλεόραση»

«Με έχει πάρει από κάτω»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor

Μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε η Μάγδα Τσαγγάνη στην Μαρία Σοφιανού για το περιοδικό «Λοιπόν». Πιο συγκεκριμένα, η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για την τηλεοπτική της απουσία καθώς και την μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Οι δηλώσεις της Μάγδας Τσαγγάνη

Τηλεοπτικά έχουμε αρκετό καιρό να σας δούμε. Έκλεισε αυτός ο κύκλος για εσάς;

Θα σου πω ότι λάτρευα το επάγγελμά μου κι ακόμα το αγαπώ. Ωστόσο είμαι πεπεισμένη ότι η αρρώστια μου προκλήθηκε από το πολύ άγχος που είχα όλα τα προηγούμενα χρόνια γι’ αυτή τη δουλειά και δεν θέλω να το ρισκάρω. Φοβάμαι. Με έχουν φωνάξει για δουλειές αλλά δεν θέλω, δεν μου βγαίνει.

Φοβάμαι μήπως ξανά βγάλω καρκίνο αν γυρίσω στην τηλεόραση. Είναι μεγάλο κρίμα βέβαια που έχω τόσο φόβο, γιατί εμείς οι κωμικές έχουμε ψωμί μέχρι τα εκατό μας. Δεν μπορώ όμως. Με έχει πάρει από κάτω, δεν είμαι η Μάγδα που ήμουν κάποτε. Το ευτυχές είναι ότι έχω παίξει στις ωραιότερες σειρές του mega, οι οποίες παίζονται σε επαναλήψεις κι ο κόσμος δεν με ξεχνάει.

Τον καρκίνο που είχατε, τον ανακαλύψατε τυχαία;

Έκανα μπάνιο και είδα ότι στο δεξί μου στήθος είχε ένα βαθούλωμα και πήγα στον γιατρό και μου είπε ότι ήταν καρκίνος και μάλιστα έχασα το στήθος μου, διότι υπήρχε κι ένα μικρότερο καρκινάκι πίσω από τη θηλή. Δεν μπόρεσα να κάνω αποκατάσταση, δεν είχα το κουράγιο να κάνω άλλα τρία χειρουργεία, φοβόμουν πάρα πολύ. Έκανα συνολικά έξι χημειοθεραπείες, αλλά ευτυχώς ο οργανισμός μου τις αντιμετώπισε καλά και δεν ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ.

Ποια είναι η Μάγδα Τσαγγάνη;

  • Η Μάγδα Τσαγγάνη γεννήθηκε το 1951 στην Αθήνα. Ξεκίνησε να εργάζεται ως ηθοποιός στα τέλη της δεκαετίας του 1960 με την πρώτη της συμμετοχή να γίνεται στην κινηματογραφική ταινία Ένας κλέφτης με φιλότιμο. Ακολούθησαν συνεργασίες τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο με πιο γνωστές συμμετοχές αυτές στις ταινίες Βέγγος ο υπέροχος, Μονά ζυγά δικά σας και Καθένας με την τρέλλα του.
  • Στην τηλεόραση οι πρώτες της συμμετοχές έγιναν στις σειρές Ανθρώπινες ιστορίες και Μια Αθηναία στην Αθήνα τη δεκαετία του 1970. Τη δεκαετία του 1980 έλαβε μέρος σε συνολικά 31 βιντεοταινίες την τετραετία 1986-1990. Οι πιο γνωστές από αυτές είναι Κλασσική περίπτωση βλάβης, Ο σοφός και η Σοφία Νο2, Υπαστυνόμος Θανάσης, Ερωτιάρης από κούνια και Εδώ ο κόσμος χάνεται και η Μιμή χτενίζεται. Παράλληλα την ίδια περίοδο συμμετείχε και σε κινηματογραφικές ταινίες Γκαρσονιέρα για δέκα και Τα παιδιά μας οι άγγελοι.
  • Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 συμμετείχε σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές. Πιο συγκεκριμένα το 1991 έπαιξε στην κωμική σειρά Οι κουτσομπόλες ενώ έκανε έκτακτες εμφανίσεις στις σειρές Μάλιστα κύριε και Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης. Ακολούθησε ένας πρωταγωνιστικός ρόλος στην κωμική σειρά Ο χήρος η χήρα και τα χειρότερα την περίοδο 1992-1994 στον ANT1 ενώ τη σεζόν 1995-1996 έλαβε μέρος στη σειρά Έλλη και Άννα. Τη δεκαετία 2000-2010 συμμετείχε σε κάποιες από τις πιο επιτυχημένες σειρές της ιδιωτικής τηλεόρασης συνεργαζόμενη κυρίως με το Mega Channel.
  • Ένας από τους πιο γνωστούς της ρόλους στο ευρύ κοινό ήταν αυτός της Ευανθίας Λαζάρου τη σεζόν 2003-2004 στην κωμική σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη Σαββατογεννημένες. Τη σεζόν 2004-2005 πρωταγωνίστησε στις σειρές Εραστής Δυτικών Προαστίων και Όλα του γάμου δις κολα. Το 2005 εμφανίστηκε σε μία ιστορία της σειράς Επτά Θανάσιμες Πεθερέςενώ το 2006 έκανε μία guest εμφάνιση στο πρώτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου της σειράς Στο Παρά Πέντε. Από το 2006 μέχρι το 2008 είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην καθημερινή σειρά Μαρία η άσχημη στο Mega Channel. Από το 2008 μέχρι το 2010 συμμετείχε στην αστυνομική κωμική σειρά L.A.P.D..