Συγκλονίζει ο Ιάκωβος Μυλωνάς για το κίνημα #metoo: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από...»

Όλα όσα ανέφερε

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Συγκλονίζει ο Ιάκωβος Μυλωνάς για το κίνημα #metoo: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από...»

Στην κάμερα της εκπομπής «Open Weekend» παραχώρησε ο Ιάκωβος Μυλωνάς ο οποίος αναφέρθηκε για το κίνημα #metoo όπου απασχολεί ιδιαίτερα μετά από τις νέες πληροφορίες που βγήκαν στην επιφάνεια. Μάλιστα, "άνοιξε" την καρδιά του και μίλησε για την σεξουαλική παρενόχληση που έχει δεχτεί στο παρελθόν από γνωστό σκηνοθέτη.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Είναι πάρα πολύ βασικό ότι κάποιος τώρα θα κάνει οτιδήποτε σε κάποιο νέο παιδί, θα φοβηθεί. Μετά το κίνημα #metoo άκουσα άνθρωπο να λέει ‘’πρέπει πλέον να προσέχω την συμπεριφορά μου’’.

Ναι το έχω βιώσει δύο φορές. Το ένα ήταν που είχα πάει σε μία οντισιόν, σε έναν σκηνοθέτη, ο οποίος θα έκανε τότε ένα έργο στο εθνικό θέατρο και μου άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του μόνο με τη ρόμπα του και μου λέει ‘’συγνώμη τώρα βγήκα από το μπάνιο’’ αλλά κατευθείαν η προσέγγιση του ήταν στο να κάνουμε κάτι».

Οι δηλώσεις του Ιάκωβου Μυλωνά

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον ηθοποιό που κατηγορείται για βιασμούς - Οι τελευταίες εξελίξεις

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση του ηθοποιού που κατηγορείται για βιασμούς, ανάμεσα τους και μιας κοπέλας που είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει. Ποινική δίωξη λοιπόν σε βαθμό κακουργήματος, απαγγέλθηκε στον ηθοποιό που κατηγορείται .

Ο δικηγόρος των μηνυτριών που έχουν καταγγείλει τον γνωστό ηθοποιό, Πέτρος Πανταζής, μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που αντιμετωπίζει ο ηθοποιός. Ο δικηγόρος αναφέρθηκε στις εξελίξεις σχετικά με την δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που κατηγορείται ο ηθοποιός και τις επόμενες κινήσεις των μηνυτριών.

«Διενεργήθηκε μία ενδελεχής και πολύ σοβαρή προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα, η οποία κατέληξε σε άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος, για πολύ σοβαρά κακουργήματα, για βιασμό και κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, κατά περισσοτέρων γυναικών. Περιμένω την ελληνική δικαιοσύνη να δείξει άμεσα αντανακλαστικά στο θέμα της απαγορεύσεως στον κατηγορούμενο της εξόδου από τη χώρα», ανέφερε αρχικά.

«Ο κατηγορούμενος έχει μόνιμη κατοικία τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Νέα Υόρκη, όπου ισχυρίζεται ότι διδάσκει. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος να διαφύγει από τη χώρα. Η δικαιοσύνη πρέπει να διασφαλίσει ότι ο κατηγορούμενος θα είναι παρών όταν κλήθεί σε απολογία», συμπλήρωσε.

«Δεν έχει κληθεί ακόμα σε απολογία αλλά η δικογραφία έχει δοθεί στην Ανακρίτρια πριν λίγες μέρες. Το ενδιάμεσο διάστημα, δηλαδή από την μέρα που θα λάβει η Ανακρίτρια την δικογραφία έως και την ημέρα κλήσης του, είναι κρίσιμο, ο Εισαγγελέας οφείλει να εκδώσει διάταξη έτσι ώστε να απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα. Έχουμε πληροφορίες ότι έχει κινηθεί ώστε να ανανεώσει την visa του, άρα υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος διαφυγής απ΄ τη χώρα», επανέλαβε χαρακτηριστικά ο κ.Πανταζής.