Ο Κουρτζίδης αφήνει αιχμές για τη χήρα του Τράγκα: «Στο νοσοκομείο είχαμε επισκέψεις που δεν ήταν σωστές»

Άλλαξε τη διαθήκη;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Ο Κουρτζίδης αφήνει αιχμές για τη χήρα του Τράγκα: «Στο νοσοκομείο είχαμε επισκέψεις που δεν ήταν σωστές»

Ο Γιώργος Τράγκας εξακολουθεί να απασχολεί μετά τον θάνατο του όχι με έναν ευχάριστο τρόπο, καθώς ακούγονται διάφορα σχετικά με την περιουσία του και τους κληρονόμους αυτής. Το πρωί της Τετάρτης 30/3 στο Super Kατερίνα ακούστηκαν δηλώσεις σχετικές με τον διαχωρισμό της οικογένειας σε δύο στρατόπεδα για χάρη της περιβόητης διαθήκης.

Ο Πάρις Κουρτζίδης μίλησε στην εκπομπή ως μέλος του κόμματος ΚΕΛΑΝ, που είχε δημιουργήσει ο δημοσιογράφος και αναφέρθηκε στην σύγχυση, που έχει προκληθεί. Ο ίδιος άφησε αιχμές για αλλαγή της διαθήκης που είχε γραφεί χειρόγραφα το 2018 και πως σε όλο αυτό σημαντικό ρόλο, ίσως έχει παίξει η χείρα του Τράγκα.

Οι δηλώσεις του Πάρι Κουρτζίδη για τη χείρα του Τράγκα και την διαθήκη

«Μιλάμε για μία ιδιόχειρη διαθήκη του 2018, αυτό σημαίνει ότι εξουσιοδότησε ένα πρόσωπο για να πάει στη Γαλλία. Αυξήθηκε η περιουσία του από τότε μέχρι τώρα. Ο Γιώργος Τράγκας μου είχε πει ακόμα και ότι ήθελε να αποκληρώσει τον έναν γιο του και να αφήσει αυτά που θα του αναλογούσαν στο εγγόνι του».

«Η ίδια έκανε ότι δεν ήξερε για τη διαθήκη, υποκρινόταν. Αυτό είναι ποινικό αδίκημα. Δείχνει μία πρόθεση να κρατηθεί κρυφή ακόμα και η διαθήκη του 2018. Το 2021 ο Γιώργος Τράγκας έδωσε πολλές συνεντεύξεις στις οποίες έχει μιλήσει γι την αυτοτέλεια του κινήματος και ότι ο ίδιος θα χρηματοδοτήσει το κόμμα. Μπορεί να υπάρχει και άλλη διαθήκη.

Στο νοσοκομείο είχαμε επισκέψεις που δεν ξέρω αν ήταν σωστές γιατί υπήρχαν και πρωτόκκολα. Την επόμενη ημέρα που εισήχθη στο νοσοκομείο ο Γιώργος Τράγκας τον επισκέφθηκε η χήρα. Αυτό δεν είναι λογικό διότι νοσούσαν και οι δύο» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η χειρόγραφη διαθήκη του Τράγκα - Τα περιουσιακά στοιχεία στο Μπέβερλι Χιλς

Ο θάνατος του Γιώργου Τράγκα συγκλόνισε μεγάλο μέρος του δημοσιογραφικού κόσμου, καθώς άφησε πίσω του σπουδαίο και σημαντικό έργο. Μετά την είδηση του θανάτου του ωστόσο, έγινε μεγάλος ντόρος γύρω από την συνέχεια της περιουσίας του αλλά και τον διαμοιρασμό αυτής.

Είναι γνωστό πως τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσιογράφου είναι σχεδόν αναρίθμητα και ξεπερνούν αξία πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Για το λόγο αυτό, ο ίδιος είχε φροντίσει όλους τους κληρονόμους καθώς έγινε γνωστό πως συνέταξε 4 χρόνια πριν φύγει από τη ζωή μια χειρόγραφη διαθήκη 15 σελίδων. Το πρωινό με τη σειρά του σχολίασε ξανά το θέμα περί κληρονομιάς μιας και ο Λιάγκας υπήρξε καλός φίλος του εκλιπόντα.

«Εγώ ο Γεώργιος Τράγκας του Ιωάννη και της Ευθυμίας….» είναι οι πρώτες λέξεις της διαθήκης.