Mαρία Σολωμού: «Θυμάμαι ότι έκλαιγα κάθε μεσημέρι...Με φάγανε» - Η περίοδος που τη δυσκόλεψε πολύ

Όσα συζήτησε με την Μαίρη Συνατσάκη

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Mαρία Σολωμού: «Θυμάμαι ότι έκλαιγα κάθε μεσημέρι...Με φάγανε» - Η περίοδος που τη δυσκόλεψε πολύ

Η Μαρία Σολωμού έκανε μια podcast εκπομπή με την Μαίρη Συνατσάκη, της οποίας απόσπασμα είδαμε το πρωί της Τετάρτης 30/3 στο Happy Day. Οι δύο γυναίκες μίλησαν για πολλά ζητήματα μεταξύ των οποίων αφορούσαν και τα κακόβουλα σχόλια, που μπορεί κατά καιρούς να δέχονται.

Συγκεκριμένα, η Σολωμού αποκάλυψε πως δέχτηκε μεγάλο πόλεμο όταν τόλμησε να πει δημόσια πως η μητρότητα είχε και δυσάρεστα σημεία για εκείνη, ειδικά κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Παρ΄ όλα αυτά εξακολουθεί να μιλάει ανοιχτά για το παιδί, μην κρύβοντας πως τα τελευταία χρόνια δεν ζουν μαζί.

Oι δηλώσεις της Μαρίας Σολωμού για την εγκυμοσύνη που είχε

«Θυμάμαι ότι έκλαιγα κάθε μεσημέρι. Και τότε με την εγκυμοσύνη… δεν υπήρχε αυτό το πράγμα. Με φάγανε. Παρ’ όλα αυτά υπήρχαν άνθρωποι που με σταμάταγαν στον δρόμο και μου έλεγαν “μπράβο” γιατί ήταν αυτό που συνέβαινε. Επειδή δεν ήμουν η γλυκιά μανουλίτσα που απλά χαίρεται με όλο αυτό που της συμβαίνει» ανέφερε η Μαρία Σολωμού.

«Έλεγα στον Μάριο Aθανασίου πως όταν έρθει η εφηβεία του παιδιού, θα του το στείλω»

Η Μαρία Σολωμού και ο Μάριος Αθανασίου έχουν μαζί έναν γιο, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια ζει με τον μπαμπά του και τη νέα του οικογένεια. Στο CNN Greece μίλησε η ηθοποιός για την απόφασή τους αυτή.

«Ήταν μια απόφαση που πήραμε όλοι μαζί και βέβαια ρώτησα 150 φορές το ίδιο το παιδί», λέει η ίδια, εξηγώντας ότι, έτσι κι αλλιώς, όλα γίνονται και πρέπει να γίνονται με γνώμονα το καλό του παιδιού.

«Το έλεγα στον Μάριο, απ' όταν ο γιος μας ήταν παιδί, μεταξύ σοβαρού και αστείου: "Όταν έρθει η εφηβεία, θα στον στείλω". Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση», λέει η ίδια. «Σκέφτηκα πάρα πολύ, πραγματικά με βασάνισε αν ο Αλέξανδρος στα 8, 9, 10 ένιωσε ότι ο πατέρας του μένει με τα άλλα δύο παιδιά του κι εκείνος δεν μένει μαζί τους. Αν ο Μάριος δεν είχε κάνει άλλη οικογένεια, δεν ξέρω αν θα το έκανα», συμπληρώνει.

Με τη μετακόμιση του παιδιού, προέκυψε το αυτονόητο: «Άλλαξαν οι ρόλοι. Παλιά, έπαιρνα εγώ τον Μάριο σε πανικούς και του έλεγα "ο γιος μας το ένα και το άλλο" κι εκείνος ήταν ήρεμος. Στον πατέρα του πήγαινε και ήταν όλα τέλεια. Σαν να είναι φιλαράκια από τον στρατό. Έπαιζαν, έτρωγαν σουβλάκια, τα γνωστά. Τώρα με παίρνει αυτός σε πανικό κι εγώ είμαι η ήρεμη. Οι ευθύνες του παιδιού ανήκουν και στους δύο γονείς», λέει η ηθοποιός, ενώ ο Μάριος Αθανασίου τον τελευταίο καιρό υπερασπίζεται τις γυναίκες που έχουν καταγγείλει ανθρώπους του θεάτρου.