«Βίωσα bullying αλλά δεν...» - Η αναφορά του Ζουγανέλη για τα παιδικά του χρόνια

« Έμαθα τη νοηματική γλώσσα από μικρή ηλικία, είναι μια γλώσσα του βιώματος»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Βίωσα bullying αλλά δεν...» - Η αναφορά του Ζουγανέλη για τα παιδικά του χρόνια

Η κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη!», το πρωί της Τετάρτης 6/4, συνάντησε τον αγαπητό Γιάννη Ζουγανέλη, ο οποίος έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη. Σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε αναφερθεί φανερά συγκινημένος στο χαμό του πολυαγαπημένου του φίλου Σάκη Μπουλά, ωστόσο σήμερα μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για το bullying που υπέστη στην παιδική του ηλικία.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Ζουγανέλη για την παιδική του ηλικία

«Έμαθα τη νοηματική γλώσσα από μικρή ηλικία. Είναι μια γλώσσα του βιώματος», σημείωσε ακόμα ο ίδιος, ενώ αναφέρθηκε και στο bullying που υπέστη στα σχολικά του χρόνια. Βίωσα bullying στο σχολείο όμως δεν “μάσησα”»

«Τα παιδικά μου χρόνια ήταν τρομερά όμορφα, με τρομερή ποιητικότητα. Το σπίτι μας ήταν “ανοιχτό”. Η μάνα μου ήταν μοδίστρα και ο μπαμπάς μου τεχνίτης οικοδομής. Αναλφάβητοι, αλλά εξαιρετικοί άνθρωποι. Έμαθα τη νοηματική γλώσσα από μικρή ηλικία. Είναι μια γλώσσα του βιώματος.

Βίωσα bullying στο σχολείο όμως δεν “μάσησα”. Όταν ήρθε η μάνα μου στο σχολείο για να μιλήσει με τη δασκάλα μου, δεν μπορούσε να εκφράσει το λόγο και αναρωτιόντουσαν οι συμμαθητές μου γιατί μιλάει έτσι. Εγώ τους είπα ότι είναι Ιταλίδα και ανέβηκα στην εκτίμησή τους λόγω της ξενομανίας που είχαν. Δε θα ανεχόμουν οποιονδήποτε εκφοβισμό. Όχι μόνο για τον εαυτό μου, αλλά και για οποιονδήποτε άλλο συμμαθητή ή συμμαθήτρια μου.»

«Είναι λογικό να είναι χάλια ψυχολογικά»

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Πρωινό έκανε το πρωί της Δευτέρας (28/3) ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη (δείτε εδώ την αναχώρησή του ηθοποιού από το δικαστήριο).

«Τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα, διότι από τη μία πλευρά είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος εκπροσωπούσε τον χώρο, από την άλλη όμως συμπεριφέρθηκε κάπως που αν αποδειχτούν όλα αυτά που λέγονται ότι είναι αλήθεια θα με λυπήσει πάρα πολύ. Εγώ είμαι κάθετος σε οτιδήποτε βίαιο υπάρχει σε αυτή τη ζωή και στην καθημερινότητά, λογικά όμως εδώ, πέφτουν τα φώτα πάνω σε ανθρώπους που έχει αγαπήσει ο κόσμος και έτσι είναι μία εύνοια για να ξεκαθαρίσει και να ξεβρωμίσει ο τόπος.

Εύχομαι να γίνει μία σωστή δίκη και να αποδειχτούν τα πράγματα και να προχωρήσει η ζωή. Είναι λογικό ο Πέτρος Φιλιππίδης να είναι χάλια ψυχολογικά και να έχει χάσει κιλά, εγώ όμως εύχομαι να είναι δυνατός να αντιμετωπίσει αυτά που ο ίδιος προκάλεσε», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ζουγανέλης.