«Υπάρχουν και τα κυκλώματα...» - Ο λόγος που ο Γιάννης Καπετάνιος απέχει από την τηλεόραση

«Εγώ φταίω που δεν με φωνάζουν;»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Υπάρχουν και τα κυκλώματα...» - Ο λόγος που ο Γιάννης Καπετάνιος απέχει από την τηλεόραση

Στο περιοδικό «MYtv» έδωσε συνέντευξη ο ταλαντούχος Γιάννης Καπετάνιος τον οποίο έχουμε χάσει τον τελευταίο καιρό από τα τηλεοπτικά δρώμενα. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την αποχή του από την τηλεόραση, αλλά και την πικρία του που δεν τον φώναξαν στη σειρά «Κόκκινο δωμάτιο», ενώ πρόσφατα πέρασε και μία περιπέτεια με την υγεία του.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Καπετάνιου για την απουσία του από την τηλεόραση

Έχουμε να σας δούμε μεγάλο διάστημα στην τηλεόραση. Ήταν συνειδητή αυτή η επιλογή;

Επιλογή σου δεν είναι ποτέ. Το δοκίμασα. Απλά υπάρχουν και τα κυκλώματα, που λέμε, και οι παρέες, όπως είναι και η δική μας παρέα ως ομάδα. Δεν με φώναξε ποτέ κανένας και δεν πήγα. Έχω κάνει σειρές, αλλά πάντα με φίλους.

Στον Γιάννη Μπέζο εγώ πρότεινα να μπω στη σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά» και έτσι έγραψαν το ρόλο μου και ακόμη με φωνάζουν Καραβανέα. Και στο «Θα σε δω στο πλοίο», ο σκηνοθέτης Κώστας Κιμούλης μού πρότεινε το ρόλο, που είμαστε φίλοι.

Σας είχε λείψει η επαφή σας με την τηλεόραση;

Με αυτές τις ομάδες, ναι. Η άλλη τηλεόραση δεν με ενδιαφέρει, να παίξω με κάποιον που δεν θέλω. Παραδείγματος χάριν, στο «Κόκκινο δωμάτιο» πέρασε όλο το ελληνικό θέατρο, όλος ο κόσμος, μόνο εγώ δεν πήγα. Δεν με φώναξε κανείς.

Σας αφήνει μια πικρία αυτό;

Ε, εντάξει, ναι. Όταν έχεις έναν ηθοποιό που ο κόσμος τον αγαπάει, εγώ φταίω που δεν με φωνάζουν; Δεν έχω πειράξει και δεν έχω τσακωθεί ποτέ με κανέναν.

Η αλήθεια για την καταγωγή και την ηλικία του - Δεν είναι από την Αθήνα...

Ο Γιάννης Καπετάνιος είναι ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς της τηλεόρασης και του θεάτρου. Τι δεν γνωρίζουμε ωστόσο για την ζωή του; Ποια είναι η καταγωγή και η ηλικία του;

Ο Γιάννης Καπετάνιος γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1959 στην Χίο και είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου και της τηλεόρασης.

Η πρώτη του επαφή με το κοινό ήταν στο Φεστιβάλ «ΜΕΡΙΔΑ» της Ισπανίας, όπου συμμετείχε στο χορό με το έργο «ΙΠΠΗΣ» του Αριστοφάνη με το Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν και αμέσως μετά στην Επίδαυρο, ως πρωτοετής σπουδαστής της ίδιας Δραματικής Σχολής, από την οποία αποφοίτησε με άριστα.

Απέκτησε συγκλονιστικές εμπειρίες στα χρόνια της Σχολής, με συμμετοχές σε Φεστιβαλικές παραστάσεις και στο Θέατρο ΦΡΥΝΙΧΟΥ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ την περίοδο 1983-1988. Δείτε ωστόσο γιατί περνάει δύσκολα ο συνεργάτης του Μάρκος Σεφερλής.