«Ο γιος μου κάποτε θα τα διαβάσει και...» - Συγκινεί ο Αλέξανδρος Μουρδούμης με τις δηλώσεις του

«Θέλω να πιστεύω ότι θα νιώσει περήφανος»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Ο γιος μου κάποτε θα τα διαβάσει και...» - Συγκινεί ο Αλέξανδρος Μουρδούμης με τις δηλώσεις του

Ο σπουδαίος ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης, που πρόσφατα βρέθηκε στο δικαστήριο στο πλευρό της συζύγου του για την καταγγελία της στον Φιλιππίδη, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Κυψέλη» το μεσημέρι της Πέμπτης 7/4. Εκεί εξέφρασε την γνώμη του για το γεγονός ότι ο γιος του θα διαβάσει κάποτε τις ιστορίες του κινήματος #metoo, μια εκ των οποίων ανήκει και στην μητέρα του, Λένα Δροσάκη και θα νιώθει περήφανος.

Τι ανέφερε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης για το γιο του

«Η κίνηση που έκανε η γυναίκα μου, νομίζω αν δεν είχαμε και το παιδί μάλλον κάποιος θα σκεφτόταν “α έχεις και ένα παιδί, πού πας να μπλέξεις”. Αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω. Αυτά θα τα διαβάσει κάποια στιγμή.

Θέλω να πιστεύω ότι θα νιώσει περήφανος. Νομίζω ότι τα νέα παιδιά που είναι πολύ περισσότερο πιο ενημερωμένα από τη δική μου τη γενιά, πολύ πιο εκπαιδευμένα αρχίζουν και βάζουν τα πράγματα στη θέση τους. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό» τόνισε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

«Φτάνει με τα σκοτάδια των καλλιτεχνών και...»

Το πρωί του Σαββάτου 12/02 ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «DOT» όπου μίλησε για όλους και για όλα. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για το κίνημα #metoo όπου απασχολεί ιδιαίτερα καθώς ανάμεσα στις καταγγέλλουσες ήταν και η σύζυγός του, Λένα Δροσάκη.

«Το πήρα πατριωτικά. Μπορεί να υπερέβαλα με τη θέρμη μου. Να ήμουν παραπάνω δυναμικός. Μπορεί να έχασα και το δίκιο μου αλλά δεν το μετανιώνω. Η ουσία ήταν να ακουστούν οι άνθρωποι, ειδικά όταν μέσα σε όλη τη ιστορία ήταν και η γυναίκα μου. Θα ήθελα μεγαλύτερη στήριξη από το σινάφι μας.

Ένιωσα τότε, αλλά και αργότερα ότι ακούγονταν οι φωνές με έναν τρόπο που ήθελαν να μετακινήσουν την εικόνα των θυτών. Άθελα, ηθελημένα, κανείς δεν ξέρει. Θα ήθελα να ακουστούν, ειδικά της δικής μου γενιάς, οι άνθρωποι πιο δυνατά. Είναι η ώρα να μιλήσουμε για τα θύματα και όχι για τους θύτες».

Αν γινόταν μάρτυρας ακραίων συμπεριφορών ο ίδιος μίλησε για την αντίδρασή του: «Θα αντιδρούσα κάθετα επίσης. Θα ήμουν απέναντί του. Δεν θα ήθελα να θολώσω τα νερά. Τελείωσαν τα σκοτάδια, οι δικαιολογίες, φτάνει με τα σκοτάδια των καλλιτεχνών. Μέσα μου είμαι καλά, προσπάθησα να τα διαχειριστώ δίκαια. Μπορεί και να αδίκησα κάποιους και θα αποδειχτεί αυτό».

Πρέπει να είσαι εκεί ψυχολογικά και πρακτικά. Θέλει μεγάλη στήριξη και υπομονή. Δεν τέθηκε θέμα συζήτησης για το τι θα γίνει. Όλα τα κορίτσια είχαν κόστος. Ήταν γυναίκες με οικογένεια. Είναι πολύ συγκινητική πράξη αυτό που έκανε η Λένα. Αύριο μεθαύριο θα το δει ο γιος μας, θα τα διαβάζει και θα πει “Μπράβο μάνα”».