Τα συμπτώματα που έχει η Βασίλισσα Ελισάβετ μετά τον κορωνοϊό - Κουρασμένη και εξουθενωμένη

Περιέγραψε πρώτη φορά τι της προκάλεσε ο ιός

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Τα συμπτώματα που έχει η Βασίλισσα Ελισάβετ μετά τον κορωνοϊό - Κουρασμένη και εξουθενωμένη

Με κορωνοϊό διαγνώσθηκε τον Φλεβάρη η Βασίλισσα Ελισάβετ η οποία όπως αποκάλυψε νιώθει ακόμα πολύ κουρασμένη και εξουθενωμένη. Η μονάρχης συνέχισε τα καθήκοντά της παρά το γεγονός πως υπέφερε από αυτό που το παλάτι του Μπάκιγχαμ περιέγραψε ως «ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα».

Τα συμπτώματα της Βασίλισσας Ελισάβετ μετά τον κορωνοϊό

Κατά τη διάρκεια λοιπόν, μιας εικονικής επίσκεψης στο νοσοκομείο Royal London στο Γουαϊτσάπελ την περασμένη Τετάρτη για τα επίσημα εγκαίνια της μονάδας Queen Elizabeth, άκουσε τις ιστορίες του ιατρικού προσωπικού, ασθενών και εργαζομένων που βρέθηκαν εκεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μιλώντας στον Ασέφ Χουσεϊν, έναν πρώην ασθενή με κορωνοϊό και τη σύζυγό του Σαμίνα, η βασίλισσα Ελισάβετ είπε για τον ιό: «Σε αφήνει πολύ κουρασμένο και εξουθενωμένο, έτσι δεν είναι; Αυτή η φρικτή πανδημία. Δεν είναι ωραίο το αποτέλεσμα».

Τα συμπτώματα που έχει η Βασίλισσα Ελισάβετ μετά τον κορωνοϊό

Ο Χουσεϊν ήταν το τρίτο μέλος της οικογένειάς του που εισήχθη στο νοσοκομείο με κορωνοϊό αφού μολύνθηκε τον Δεκέμβριο του 2020. Ο αδερφός του πέθανε πρώτος, ακολουθούμενος από τον πατέρα του, ο οποίος απεβίωσε όταν ο Χουσεϊν ήταν σε αναπνευστήρα.

Αναπολώντας την εμπειρία του, ο Χουσεϊν είπε ότι η σύζυγός του κάλεσε ασθενοφόρο όταν ξύπνησε ένα πρωί με δυσκολία στην αναπνοή. «Θυμάμαι ότι ξύπνησα τη γυναίκα μου λέγοντας ότι νιώθω σαν να μην υπάρχει οξυγόνο στο δωμάτιο. Έβγαζα το κεφάλι μου έξω από το παράθυρο, προσπαθούσα απλώς να αναπνεύσω, προσπαθούσα να πάρω αυτό το επιπλέον οξυγόνο». Ο Χουσεϊν παρέμεινε σε αναπνευστήρα στο Royal London για 7 εβδομάδες και εξακολουθεί να αναρρώνει. Από τότε που πήρε εξιτήριο, χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι και φορητή μηχανή οξυγόνου.

Ώρες αγωνίας με την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ - Δεν θα παρευρεθεί στη θεία λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης

Η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία παραδέχθηκε πρόσφατα ότι δυσκολεύεται να μετακινείται, δεν θα συμμετάσχει την επόμενη εβδομάδα στη θρησκευτική τελετή της Μεγάλης Πέμπτης στην οποία παρίσταται κατά παράδοση, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η βασίλισσα που γιορτάζει τα 96α γενέθλιά της στο τέλος του μήνα θα εκπροσωπηθεί από τον πρίγκιπα Κάρολο, διάδοχο του θρόνου, και τη σύζυγό του Καμίλα, διευκρίνισαν τα Ανάκτορα. Η Ελισάβετ μετέχει συνήθως κάθε χρόνο στη θρησκευτική αυτή λειτουργία. Σύμφωνα με μια παράδοση που ανάγεται στον 12ο αιώνα, η μονάρχης μοιράζει νομίσματα που κόπηκαν για την περίσταση. Αντ΄αυτής, ο πρίγκιπας Κάρολος θα τηρήσει την παράδοση φέτος κατά τη διάρκεια λειτουργίας στον πύργο του Ουίνδσορ.

undefined

Η βασίλισσα έχει ελαφρύνει σημαντικά το πρόγραμμά της μετά μια νύχτα που νοσηλεύτηκε τον Οκτώβριο για εξετάσεις, η φύση των οποίων δεν αποκαλύφθηκε ποτέ. Από την αρχή της πανδημίας εγκαταστάθηκε στον πύργο του Ουίνδσορ, σχεδόν 40 χλμ. από το Λονδίνο, και πρόσφατα παραδέχθηκε ότι δυσκολεύεται να μετακινείται.

Αφότου ακύρωσε αρκετές υποχρεώσεις της, η Ελισάβετ μετείχε την περασμένη εβδομάδα σε τελετή επιμνημόσυνης δέησης υπέρ του συζύγου της πρίγκιπα Φίλιππου στο αββαείο του Ουέστμινστερ, στο Λονδίνο.