«Έχει νόημα να μιλάω για τον διαβήτη γιατί...» - Ο Νίκος Κουρής εξομολογείται για την υγεία του

«Οι Άγριες Μέλισσες είναι μια ιδανική πίστα, είμαι πάρα πολύ περήφανος»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Έχει νόημα να μιλάω για τον διαβήτη γιατί...» - Ο Νίκος Κουρής εξομολογείται για την υγεία του

Στην εκπομπή “Breakfast@star” έδωσε συνέντευξη ο Νίκος Κουρής, o ταλαντούχος και πολύ γνωστός ηθοποιός που απολαμβάνουμε μεταξύ άλλων φέτος σε πρωταγωνιστικό ρόλο στις Άγριες Μέλισσες. Ο Νίκος Κουρής μίλησε, μεταξύ άλλων, για το τηλεπαιχνίδι “Δες και βρες” το οποίο παρουσιάζει αλλά και το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει με τον διαβήτη.

Οι δηλώσεις του Νίκου Κουρή

«Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι αν θα συνεχιστεί του χρόνου το “Δες και βρες”. Το παιχνίδι με έχει χαλαρώσει πολύ, η χαρά που παίρνει ο κόσμος είναι βάλσαμο για μένα», είπε αρχικά ο Νίκος Κουρής.

«Οι Άγριες Μέλισσες είναι μια ιδανική πίστα, είμαι πάρα πολύ περήφανος. Πέρασα από κάστινγκ για το ρόλο, έτσι πρέπει να γίνεται. Έχω φτάσει σε σημείο να επηρεαστώ από κριτικές και να μην μπορώ να κάνω τη δουλειά μου».

Κλείνοντας ανέφερε: «Είμαι ένας κανονικός άνθρωπος. Το κανονικό είναι να μιλάς με τη δουλειά σου, όχι με λεπτομέρειες για τη ζωή σου. Έχει νόημα να μιλάω για τον διαβήτη, γιατί δίνω δύναμη σε κάποιους ανθρώπους».

«Έχασα ανθρώπους και φίλους λόγω του...»

Ο Νίκος Κουρής παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» όπου προβάλλεται μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του MEGA.

Μεταξύ άλλων, ο γνωστός ηθοποιός "άνοιξε" την καρδιά του και μίλησε για τη ζωή με τον διαβήτη, τους ανθρώπους που έφυγαν από διπλά του, τη σύντροφο, το παιδί του και τα κλισέ που κατέρριψε. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό είχε μιλήσει και για τις εξελίξεις με το κίνημα #metoo στον χώρο του θεάτρου.

«Δεν είμαστε όλοι για όλους, αλλά πιανόμαστε ή πιάνουμε αυτούς για τους οποίους είμαστε φτιαγμένοι. Ήμουν πολύ παιδευτικός στο παρελθόν και με τους άλλους και κυρίως με μένα, αλλά πλέον άλλαξε η σχέση μου με τη ζωή και την καθημερινότητα.

Πλέον έχω όρεξη να ζήσω, που παλιά δεν την είχα, λόγω των δυσκολιών του διαβήτη και του χαρακτήρα μου». Ο Νίκος Κουρής είπε στη συνέχεια για τον διαβήτη: «Ο διαβήτης είναι κυρίως θέμα ψυχολογίας γιατί το πρακτικό κομμάτι το έχω λύσει εδώ και χρονιά και το παλεύω σωστά (ινσουλίνη, διατροφή και ενέργεια).

Η ζωή του διαβητικού είναι δύσκολη και υπάρχουν άνθρωποι που δεν το λένε ότι είναι διαβητικοί, όπως έκανα και εγώ για πολλά χρονιά. Δεν το έλεγα γιατί το έφερα ως μεγάλο βάρος μέσα μου, νόμιζα ότι θα θεωρήσουν πως δεν είμαι ικανός για κάποια πράγματα, φοβόμουν.

Ο διαβήτης είναι μια έλλειψη που πολλές φορές σε καθιστά ανίκανο να είσαι κύριος του εαυτού σου». Ο Νίκος Κουρής συμπλήρωσε επίσης: «Κάνω πενταπλάσιο κόπο από έναν άνθρωπο που δεν έχει διαβήτη και πρέπει να υπολογίσω τα πάντα και την ενέργεια μου.

Το να είσαι ηθοποιός και διαβητικός είναι πολύ απαιτητικό και είμαι υπερήφανος που τα έχω καταφέρει και είμαι και πολύ δυνατός πια. Κάθε μέρα είναι μια άλλη ρύθμιση, άλλος υπολογισμός, αλλά φαγητά, άλλες δόσεις… κάθε μέρα η ζωή μου είναι εάν κουίζ.

Έχασα ανθρώπους, σχέσεις και φίλους λόγω του διαβήτη μου, και εκείνοι δεν άντεξαν αλλά και εγώ είχα αποκλείσει τον εαυτό μου από ενοχές».