«Είδα έναν άψογο άνθρωπο απέναντί μου, θα ήθελα να...» - Οι δηλώσεις της Μίνας Ορφανού για τον Φιλιππίδη

«Ο χώρος δεν είναι καθαρός, έχω δει πολλά που δεν μου άρεσαν»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Είδα έναν άψογο άνθρωπο απέναντί μου, θα ήθελα να...» - Οι δηλώσεις της Μίνας Ορφανού για τον Φιλιππίδη

Το μεσημέρι του Σαββάτου 16/4 η ηθοποιός Μίνα Ορφανού, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αποφασίσει να απέχει από τα δρώμενα, έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Open Weekend» και μίλησε για τον σάλο που έχει δημιουργηθεί γύρω από τη νέα του σειρά του Σεφερλή, αλλά μεταξύ άλλων και για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για βαρύτατα αδικήματα.

Οι δηλώσεις της Μίνας Ορφανού για τον Φιλιππίδη

«Άφησα το χώρο της υποκριτικής επειδή δεν ήθελα να πληρώνομαι με ποσοστά. Ο χώρος δεν είναι καθαρός, έχω δει πολλά που δεν μου άρεσαν. Ο ηθοποιός δεν πρέπει να προσβάλει ούτε χοντρούς, ούτε διεμφυλικούς. Με ενοχλεί όταν ένας ηθοποιός ντύνεται γυναίκα για ένα ρόλο, γίνεται καρικατούρα και με προσβάλει», είπε αρχικά...

Για τον Πέτρο Φιλιππίδη, η Μίνα Ορφανού ανέφερε: «Θα ήθελα πάρα πολύ να με σκηνοθετήσει ο Πέτρος Φιλιππίδης. Είδα έναν άψογο άνθρωπο απέναντί μου. Δεν πέφτω από τα σύννεφα με τις αποκαλύψεις, αυτά πάντα γινόντουσαν. Πολλά αγόρια κάτω των 16 ετών μού στέλνουν μηνύματα και μου λένε “γνώρισέ μας σε αυτούς και εμείς θα κάνουμε τα πάντα”».

«Δεν έχω πια επαφές με την οικογένεια του»

Το πρωί της Πέμπτης 14/4 μέσα από την εκπομπή «Ποιος είναι Πρωινιάτικα» προβλήθηκε η συνέντευξη που παραχώρησε ο Τάσος Χαλκιάς στην κάμερα όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για την μακρόχρονη συνεργασία και φιλία με τον προφυλακισμένο συνάδελφο του, Πέτρο Φιλιππίδη.

Ο γνωστός ηθοποιός ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Ο δικός μας είναι ένας χώρος στον οποίο δημοσιοποιείται ότι συμβαίνει μέσα σε αυτόν. Είτε από κουτσομπολίστικη διάθεση είτε από την δουλειά των δημοσιογράφων. Ο όρος εξουσία δεν παύει να υπάρχει και μέσα στο θέατρο, δηλαδή οι άνθρωποι δεν είναι στο απυρόβλητο σε αυτόν τον τομέα. Υπάρχουν άνθρωποι ταλαντούχοι, ομολογουμένως, που εκμεταλλεύτηκαν τα πρωτεία που τους έδωσε ο χώρος καθόλου τυχαία.

Σημαντικοί άνθρωποι, καμία αντίρρηση. Δεν έτυχε όμως να συνάδει ο χαρακτήρας τους με την ιδιότητα του καλλιτέχνη. Όταν αυτά απουσιάζουν και αντί αυτών επεμβαίνει η εξουσία, αυτά είναι απαράδεκτα επιεικώς να τα πω έτσι.

Τώρα πια δεν έχω επαφές με την οικογένεια του Πέτρου Φιλιππίδη, στην αρχή είχα. Εδώ και πολλούς μήνες δεν έχω, που είναι στη φυλακή ο Πέτρος. Από παιδιά που έρχονται από ριάλιτι και άλλους χώρους και «γίνονται» ηθοποιοί δεν υπάρχει ούτε ένας! Δεν έχει γίνει κανείς ηθοποιός.»