Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 | Επικοινωνία

«Γιατί δε μπορούμε να κάνουμε αστεία με τους βιασμούς;» - Ο Σταύρος Νικολαΐδης συγκλονίζει με τις δηλώσεις του

Τι δηλώνει για τρανταχτά ονόματα που κατηγορούνται

«Γιατί δε μπορούμε να κάνουμε αστεία με τους βιασμούς;» - Ο Σταύρος Νικολαΐδης συγκλονίζει με τις δηλώσεις του
News 18.04.2022 09:36
Από Ελένη Μήτση

Ο Σταυρός Νικολαϊδης έδωσε μια πλήρως ειλικρινή με πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις συνέντευξη στο περιοδικό Espresso. Για όσα έχουν συμβεί στο χώρο μετά το Metoo μίλησε ο ηθοποιός, καθώς προσπάθησε να είναι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικός με τα ονόματα, που κατηγορούνται.

Παρά το γεγονός πως και ο ίδιος έχει να θυμάται έντονη στιγμή στην καριέρα του από σκηνοθέτη θέλησε να τονίσει, πως το χιούμορ δε θα πρέπει να σταματήσει να γίνεται και πως καλό είναι να είμαστε αποδέκτες του, χωρίς παρεξηγήσεις.

Οι δηλώσεις του Σταύρου Νικολαϊδη για το metoo στο χώρο του θεάτρου

Έπαιξες και με τον Παύλο Χαϊκάλη και γνώριζες τον Πέτρο Φιλιππίδη. Τι πιστεύεις για όσα συμβαίνουν;

Θεωρώ πως σε ορισμένα θέματα υπάρχει υπερβολή. Στο θέμα του Χαϊκάλη δεν υπάρχει καμιά καταδίκη. Δεν έχει φτάσει στον εισαγγελέα θέμα δικό του. Να καταστραφεί η ζωή ενός ανθρώπου χωρίς να υπάρχει καταδίκη από δικαστήριο, δεν το θεωρώ σωστό. Όπου υπάρχει καταδικαστική απόφαση από το κράτος, ναι, είμαι μαζί τους και καλώς γίνεται και πρέπει να βγαίνουν αυτά τα θέματα. Αν με ρωτάς προσωπικά, δεν είχα τέτοια εικόνα για τον Παύλο.

Με τον Φιλιππίδη δεν είχα συνεργαστεί ποτέ, όμως γνώριζα ότι ήταν δύσκολος άνθρωπος και εγωκεντρικός. Εγώ τον έβλεπα και τον θαύμαζα, και τον θεωρώ σπουδαίο ηθοποιό. Είμαι υπέρ του κινήματος #MeToo και τα θύματα που έχουν πληγωθεί πρέπει να δικαιωθούν. Ανεξαρτήτως του χρόνου που θα ειπωθούν, οι καταγγελίες πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω. Όμως μη φτάσουμε και στο αντίθετο άκρο και στη δαιμονοποίηση όλων των πραγμάτων.

Σταύρος Νικολαϊδης

Δεν τολμάμε πια να μιλήσουμε, να σατιρίσουμε, να γελάσουμε. Με το σίριαλ του Μάρκου Σεφερλή, με ένα ανέκδοτο που λέγεται από πολύ παλιά (σ.σ.: με τον βιαστή στον δρόμο), έγινε ο χαμός και λένε πλέον ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αστεία με τους βιασμούς. (Δείτε εδώ τον σάλο, που έχει προκύψει) Και ερωτώ: Γιατί, παιδιά, δεν μπορούμε να κάνουμε αστεία με τους βιασμούς;

Και με τον βιασμό κάνουμε αστεία, και με τον θάνατο κάνουμε αστεία και με τα πάντα μπορούμε να κάνουμε αστεία. Αυτό είναι το χιούμορ. Δηλαδή πριν από 20 χρόνια που λεγόταν αυτό το ανέκδοτο, δεν υπήρχαν βιασμοί; Τώρα τι άλλαξε ξαφνικά; Το ότι βιάζονται από γνωστούς; Δηλαδή πλέον δεν μπορούμε ούτε να μιλήσουμε; Υποψιάζομαι πως όλο αυτό μπορεί να είναι και κατευθυνόμενο και είναι τρομερά υπερβολικά να γίνονται όλα για μια τηλεοπτική σειρά.

Ο Μάρκος πώς το πήρε όλο αυτό;

Θεωρεί ότι είναι στοχοποιημένος από κάποιους ανθρώπους επειδή δεν ανήκε ούτε ανήκει σε κανένα σύστημα. Πιστεύει ότι είναι ο εύκολος στόχος.

«Το ταλέντο ενός ανθρώπου δικαιολογούσε όποια τρέλα» - Ο Νικολαΐδης συγκλονίζει για την ψυχολογική κοκακοποίηση των ηθοποιών

Ο Σταύρος Νικολαΐδης, μίλησε τη Δευτέρα 28/3 στην κάμερα της εκπομπής Μεσημέρι με την Μάριον για τον γιο του και την πιθανή ενασχόλησή του με την υποκριτική, αλλά και για το κίνημα #Metoo και την ψυχολογική κακοποίηση που δέχονται οι άνθρωποι αυτού του επαγγέλματος και τις προβληματικές συμπεριφορές, ενώ στο παρελθόν έχει αναφερθεί και για το δικό του οικογενειακό περιβάλλον το οποίο ήταν ιδιαίτερα προβληματικό.

«Θα άφηνα τον γιο μου να γίνει ηθοποιός αλλά δεν θα το έκανα με χαρά. Δεν θα ήταν το καλύτερό μου, αλλά αν το θέλει και του αρέσει, είμαι ok. Θεωρώ ότι κάνουμε ένα πολύ όμορφο επάγγελμα στη χειρότερη χώρα που μπορούμε να το κάνουμε. Οι ηθοποιοί αντιμετωπιζόμαστε σαν χομπίστες.

Δηλαδή πρέπει να έχουμε λυμένα όλα τα υπόλοιπα προβλήματά μας και πρέπει να παρακαλάμε για να πληρωθούμε. Η ψυχολογική πίεση που δεχόμαστε από κάποιους ανθρώπους σε αυτή τη δουλειά – που ελπίζω κάποια στιγμή να τελειώσει- δεν ισοφαρίζεται με το χειροκρότημα του κόσμου», ανέφερε αρχικά ο ηθοποιός.

Στη συνέχεια σόκαρε με τις δηλώσεις του για την κακοποίηση: «Όλοι μας έχουμε περάσει κακοποίηση και δεν αναφέρομαι μόνο στα σεξουαλικά. Εμείς μεγαλώσαμε σε μία γενιά όπου το ταλέντο ενός ανθρώπου δικαιολογούσε όποια τρέλα ή συμπεριφορά και δεν τολμούσαμε να μιλήσουμε γιατί λέγαμε πως έτσι είναι αυτός.

Σαφώς φοβόμασταν και για τη δουλειά μας. Εάν σου συμβεί ένα περιστατικό στις πρόβες ή στις παραστάσεις και τσακωθείς με αυτόν τον άνθρωπο, αρχικά έχεις χάσει τη δουλειά σου. Πριν βγει το κίνημα #metoo, στο οποίο δώσανε βάση στα λεγόμενα κάποιων ηθοποιών που έχουν υποστεί τέτοιες καταστάσεις, περνούσαν απαρατήρητα και σου έλεγαν πως φταις εσύ».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Συγκλονίζει ο Σταύρος Νικολαϊδης με την αποκάλυψή του: «Είχαμε 2 αποβολές στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης και μία στον τρίτο»

Σταύρος Νικολαϊδης: «Είναι σκηνοθετημένα και γίνονται επίτηδες» - Το σχόλιο για Μυριέλλα και Κατσαούνη

Share