«Με έκλεισαν στο καμαρίνι και μου είπαν ότι θα μου σπάσουν τα πόδια» - Ο Κυανός συγκλονίζει για επιχειρηματία μαγαζιού

«Έπαθα κανονική κατάθλιψη»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Με έκλεισαν στο καμαρίνι και μου είπαν ότι θα μου σπάσουν τα πόδια» - Ο Κυανός συγκλονίζει για επιχειρηματία μαγαζιού

Ο Κυριάκος Κυανός είναι σε φάση επιστροφής στα επαγγελματικά του και έτσι έδωσε μια εξομολογητική συνέντευξη στο περιοδικό ''Λοιπόν''. Ο τραγουδιστής αγαπάει πολύ τον χώρο, τον οποίο υπηρετεί ωστόσο έχει να θυμάται πολύ κακές εμπειρίες.

Αν εξαιρέσουμε τον Παντελίδη για τον οποίο μιλάει πάντα με λόγια λατρείας, τα δύσκολα χρόνια στο τραγούδι καθώς και η πολύ κακή συνεργασία με μαγαζάτορα της νύχτας είναι στιγμές, που δε μπορεί να διαγράψει.

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Κυανού

-Υπάρχει κάποια συνεργασία που δεν θα θέλατε να επαναλάβετε;

Υπάρχουν συνεργασίες που δεν θα ήθελα να ξανά κάνω. Συμβαίνουν δύσκολα πράγματα στη δουλειά μας και ο σκοπός είναι να μην τα αφήνουμε να μας επηρεάζουν, αλλά να πηγαίνουμε παρακάτω, όταν φυσικά έχουμε την επιλογή. Μου έχει συμβεί να μην έχω αυτή τη δυνατότητα και να σκύψω το κεφάλι γιατί έτσι έπρεπε, αλλά έχω φύγει και από σχήμα γιατί δεν άντεχα την κατάσταση που επικρατούσε.

-Έχετε δεχτεί σωματική βία στη δουλειά σας;

Όταν σε κλείνουν σε ένα καμαρίνι και σου λένε ότι θα ξανά βγεις να τραγουδήσεις, ενώ έχεις ολοκληρώσει το πρόγραμμά σου με το έτσι θέλω και με απειλές, είναι βία. Με έκλεισαν ουσιαστικά στο καμαρίνι και μου είπαν ότι αν δεν βγω να κάνω πρόγραμμα, θα μου σπάσουν τα πόδια.

-Αυτό σας το έκανε ο επιχειρηματίας του μαγαζιού;

Σωστά, ναι.

-Πώς το αντιμετωπίσατε;

Βγήκα και τραγούδησα και τους τιμώρησα μέσα από το πρόγραμμά μου.

Κυριάκος Κυανός

-Δηλαδή;

Τους τιμώρησα με την επιτυχία μου. Τους απέδειξα ότι είμαι τόσο καλός που δεν μπορεί να με αγγίξει κανείς. Έπρεπε να βρω μια δικαιολογία για να το αντέξω όλο αυτό και να μην κάνω κακό στον εαυτό μου αλλά και στην καλλιτεχνική μου εικόνα.

-Έχετε χάσει δουλειά εξαιτίας των παραπάνω κιλών που είχατε;

Ναι, έχω χάσει δουλειά εξαιτίας των κιλών μου. Είναι λογικό αυτό για τη δουλειά μας. Σε βλέπει ο άλλος και λέει «καλά πώς έγινε αυτός έτσι» και ότι θα φύγουν τα κουμπιά από το πουκάμισο.

-Ποιοι τα έλεγαν αυτά;

Ο κόσμος, οι μουσικοί, συνάδελφοι, επιχειρηματίες. Τα ακούς από παντού. Προσπάθησα να αντιμετωπίσω όλα αυτά με χιούμορ και πολλές φορές μάλιστα σατίριζα κι εγώ ο ίδιος τον εαυτό μου. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο.

-Αυτό μέσα σας, σας πλήγωνε;

Ακόμα με πονάει. Μια φωτογραφία μου κοιτάω από εκείνη την περίοδο και μου θυμίζει όλο αυτό που πέρασα και με πληγώνει. Δεν μπορώ να στο περιγράψω. Το να πρέπει να είσαι όπως θέλουν οι άλλοι είναι πάρα πολύ πιεστικό. Είναι τρομερό να χάνεις τη δουλειά σου επειδή έχεις κάποια κιλά παραπάνω. Πόσο δε όταν αυτό το περιττό βάρος το πήρα για λόγους υγείας, καθώς έπαιρνα κορτιζόνες. Δεν ήταν δηλαδή ότι έγινε από ευχαρίστηση. Το να πει ο κόσμος μέσα στον αυθορμητισμό του δεν είναι κακό, αλλά το να μένεις άνεργος εξαιτίας αυτού η να λένε ότι δεν έχω μέλλον και είμαι καμένο χαρτί, είναι σκληρό.

-Φτάσατε στην κατάθλιψη με όλα αυτά;

Βέβαια. Έπαθα κανονική κατάθλιψη. Ήμουν κλεισμένος σε ένα δωμάτιο για 40 μέρες. Δεν ήθελα καν να ανοίγω την πόρτα μου. Δεν ήθελα να δω κανένα και τίποτα. Το ότι ζω οφείλεται στη γυναίκα μου και στο παιδί μου. Κάποιοι άνθρωποι στάθηκαν δίπλα μου, ενώ εγώ δεν άντεχα καν τον εαυτό μου. Ο Θεός δεν με άφησε μόνο μου.

-Ωστόσο χάσατε πολλά κιλά… Τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

Πέρα από το ζάχαρο που μου ανέβηκε εξαιτίας του ψυχολογικού σοκ που έπαθα και έπρεπε να προσέχω, το έκανα και για το παιδί μου. Ένιωθα ότι δεν μπορούσα να συμμετέχω και να ασχολούμαι μαζί της όσο θα ήθελα.

-Σου είναι δύσκολο να κάνεις δίαιτα;

Είναι σαν είσαι σε ένα πρόγραμμα απεξάρτησης όλη την ώρα. Το φαγητό είναι απόλαυση και καλούμαι να το στερηθώ. Ακόμα κι ένα πολύ μικρό γλυκό να θες να φας, νιώθεις τύψεις. Ωστόσο κοιτάω μπροστά με αισιοδοξία γιατί έφτασα στο χείλος του γκρεμού και εκτίμησα πολλά πράγματα.

«Την αρρώστια μου την πέρασα μόνος...» - Ο Κυανός ''ραγίζει καρδιές'' για τη μάχη με τον καρκίνο

Ο Κυριάκος Κυανός παραχώρησε μια εξομολογητική συνέντευξη στο περιοδικό ''Λοιπόν'' αναφερόμενος με πάσα ειλικρίνεια στην περιπέτεια της υγείας του, που έκανε να συνειδητοποιήσει τα σημαντικά της ζωής αυτής. Όπως ανέφερε ο ίδιος πέρασε καρκίνο σε δύο διαφορετικά σημεία του σώματος του.

Ο τραγουδιστής πάλεψε ουσιαστικά με τον χάρο, όπως έχει ξαναπεί σε κάθε περίπτωση όμως τώρα είναι εδώ πιο δυνατός και μιλάει για όλα αυτά σαν μια κακιά ανάμνηση.

-Έχετε περάσει όμως και μια ακόμη σοβαρή περιπέτεια με καρκίνο…

Ναι ήρθε και αυτό. Νιώθω τυχερός και ευλογημένος που τώρα είμαι καλά, αλλά το παρακολουθώ συνέχεια γιατί αυτό άπαξ και το πάθεις, έχεις πάντα τον φόβο του να μην ξαναγυρίσει.

-Φοβηθήκατε;

Δεν είχα συνειδητοποιήσει σε εκείνη τη φάση ότι είναι αλήθεια όλο αυτό. Ήμουν σε σοκ. Ο γιατρός δεν με άφησε να μιλήσω σε κανένα άνθρωπο, ούτε καν στη μητέρα μου, γιατί από την αγάπη της θα μου μετέδιδε το άγχος και δεν έπρεπε. Οπότε δεν μίλησα σε κανένα, συνέχισα να εργάζομαι κανονικά, έπαιρνα φάρμακα για να μην χάσω τα μαλλιά μου. Την αρρώστια μου την πέρασα ολομόναχος, με μόνο έναν άνθρωπο δίπλα μου.

Κυριάκος Κυανός

-Πώς το ανακαλύψατε ότι αρρωστήσατε;

Είχα ένα ατύχημα, μια παραμονή Χριστουγέννων με τη μηχανή και χτύπησα το πόδι μου και θυμάμαι ότι για μέρες δεν ξεπρηζόταν και είχε μελανιάσει. Οπότε έπρεπε να κάνω κάποιες εξετάσεις, γιατί δεν είχα ούτε σπάσιμο, τίποτα. Μετά λοιπόν από αρκετές εξετάσεις βρέθηκαν άλλα ευρήματα, σε αρχική ευτυχώς μορφή. Είχα όγκο εξωτερικά του πνεύμονα και μετά στον προστάτη. Από εκεί και πέρα, δεν είχα νέα του ευτυχώς.