«Παρενοχλούμαι από τη διαφορετικότητα» - Ο Σωτήρης Χατζάκης σε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη

To κίνημα #metoo, η εργασιακή βία και η σεξουαλική παρενόχληση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Παρενοχλούμαι από τη διαφορετικότητα» - Ο Σωτήρης Χατζάκης σε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη

Το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης 21/4 ο Σωτήρης Χατζάκης παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Μέρα μεσημέρι με την Μάριον» στο OPEN. Μεταξύ άλλων, ο γνωστός σκηνοθέτης,που πρόσφατα είχε κάνει δηλώσεις και για τον Γιώργο Κιμούλη, εστίασε στο κίνημα #metoo και την εργασιακή βία, όπως και την σεξουαλική παρενόχληση, την οποίο ο ίδιος έχει δεχθεί στον θεατρικό χώρο.

Oι δηλώσεις του Σωτήρη Χατζάκη για την παρενόχληση

Πιο συγκεκριμένα, ο Σωτήρης Χατζάκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «έχω δεχθεί την εργασιακή βία, η οποία είναι και μεγάλη βία. Δούλεψα χωρίς χρήματα, δέχθηκα την υπεροψία των σκηνοθετών και υπήρξα αποδέκτης παρενόχλησης και από γυναίκες και από άντρες. Έχω παρενοχληθεί από γυναίκα έντονα. Υπάρχουν πόστα μέσα σε μεγάλα κέντρα παραγωγής πολιτισμού που, αν είσαι μέσα την κανονικότητα και δεν είσαι στη διαφορετικότητα, δεν γίνεσαι αποδεκτός».

«Σας λέω το αντίθετο, δηλαδή, ότι παρενοχλούμαι από τη διαφορετικότητα. Όχι όλη τη διαφορετικότητα αλλά τη φανατική! Άλλο είναι να είσαι ομοφυλόφιλος και να είσαι αξιοπρεπής, έντιμος, ωραίος και ανοιχτός και άλλο είναι να είσαι ένας άνθρωπος που μισεί την κανονικότητα και θέλει να την συντρίψει πολεμώντας την μέσα από την εξουσία που έχει».

«Το κίνημα #metoo είναι πάρα πολύ χρήσιμο, ενδιαφέρον αλλά πρέπει να προσέξει πολύ την υπερβολή και να θυμιθεί ότι δεν είναι άρθρο του συντάγματος».

O Σωτήρης Χατζάκης ''αδειάζει'' τον Ρουβά

Στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου είδαμε τον Σωτήρη Χατζάκη να σχολιάζει όσα έχουν προκληθεί τις τελευταίες ώρες με τις δηλώσεις του Σάκη Ρουβά για τη σχέση του με τον Δημήτρη Λιγνάδη!

Ο σκηνοθέτης «δε μασάει τα λόγια του» καθώς από τότε, που ξέσπασε το κίνημα Metoo στην Ελλάδα παίρνει δημόσια θέση επί του θέματος και προσπαθεί να εκφράζεται όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά, τόσο για τα θύματα όσο και για τις οικογένειες των θυτών (Δείτε τι είχε πει για τον γιο του Πέτρου Φιλιππίδη).

Έχουμε μία ιστορία που πάει να νομιμοποιήσει τον φόβο του κόσμου ότι δεν θα επικρατήσει το σωστό και το δίκαιο. Αυτό σημαίνει ότι κλείνουν το μάτι στην εξουσία, θα βάλουμε μηχανισμούς και στο τέλος δεν θα μπορέσετε να βγάλετε τίποτα και η ιστορία θα ξαναγίνει.

Σαν πολίτη με θυμώνει η δήλωση του Ρουβά. Διεγείρει μια αντίδραση σε μένα να τον ρωτήσω: “Ρε φίλε, η πρώτη σου θέση είναι ότι αγαπάς τον θύτη”.

Ήταν άστοχη η δήλωση.

Θα πρέπει να προσέχουμε τι λέμε αυτή την περίοδο. Ο,τιδήποτε πούμε εμείς έχει στόχο τους δικαστές. Υπάρχει προσπάθεια να “ξεπλυθεί” μία κατάσταση, να επικρατήσει η βία και η οποιαδήποτε παραβατικότητα.

Να σας πω και κάποια άλλα παραδείγματα για να δείτε πόσο φοβάμαι αυτή τη σύμπτωση των δηλώσεων αυτών με την έναρξη της δίκης

Αυτή τη στιγμή υπάρχει η υπόθεση του αντιπροέδρου του ΣτΕ που πιάστηκε με εραστές πρόσφυγες και κοκαΐνη και έχει εξαφανιστεί. Ποιος τον προστατεύει; Γιατί έχει χαθεί από το πλάνο.

Παίκτης ριάλιτι κατηγορείται για παρενόχληση και προβάλλεται από κανάλι σαν να είναι ένας ήρωας σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Είναι και πολύ σοβαρό και κακόγουστο και βλαπτικό για την κοινωνία.

Είμαι θυμωμένος πολίτης, με αυτή την ιδιότητα σας μιλώ.

Αν επικρατήσει η άποψη ότι όποιος εισχωρεί στην παραβατικότητα και απαλλαγεί σημαίνει ότι η εξουσία έχει τρόπους να δηλητηριάζει την κοινωνία»