Δύσκολες ώρες για την Λία Τσουζντάν - Τι συνέβη;

Όλα όσα έχει αναφέρει για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Δύσκολες ώρες για την Λία Τσουζντάν - Τι συνέβη;

Το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά δύσκολο για την Λία Τσουζντάν καθώς οι εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι άκρως καταιγιστικές αφού συνετρίβη Ρωσικό αεροσκάφος Αντόνοφ με αποτέλεσμα να υπάρξουν κι άλλα θύματα.

Το γνωστό μοντέλο αρκετά συχνά έχει αποφασίσει να μιλήσει δημόσια για τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό καθώς έχει αποκαλύψει πως οι αγαπημένοι της γονείς, η γιαγιά της, αλλά και φίλος της, ο οποίος είναι στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της είχε αναφέρει επίσης πως: «Δεν έχω σταματήσει να βλέπω εφιάλτες γενικά. Οι γονείς μου κρύβονται. Είναι πολύ κουρασμένοι όλοι τους, αλλά δεν πέφτουν.

Μιλούσα με βίντεο κλήση με τη μαμά μου από το καταφύγιο και άκουγα θορύβους από βομβαρδισμούς, έξω. Αυτή τη στιγμή οι γονείς μου είναι στο υπόγειο της πολυκατοικίας. Δεν έχει ρεύμα, δεν έχει νερό, τουαλέτα, τίποτα. Ότι έχουν οργανώσει αυτοί κάπως με το ζόρι. Τουλάχιστον έχουν φως, αλλά είναι άσχημα».

Η συγκλονιστική ανάρτηση από το πατρικό της

Ανάρτηση Λίας Τσουζντάν

Λία Τσουζντάν: «Δεν είμαι άφυλη, αλλά…»

Την Λία Τσουζνταν την γνωρίσαμε μέσα από το GNTM όπου έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό. Η ίδια άφησε το δικό της στίγμα μέσα στο παιχνίδι παρόλο που δεν κατάφερε να φτάσει μακριά.

Από τότε το μοντέλο παραμένει αρκετά ενεργό μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram όπου δημοσιεύει διάφορες προσωπικές στιγμές ή ακόμη και φωτογραφίσεις από τι δουλειές της.

Πριν από λίγο καιρό η ίδια αποκάλυψε πως έχει δυσφορία φύλου χωρίς όμως να δηλώνει non bionary. Έτσι, το πρωί της Δευτέρας 20/9 βρέθηκε καλεσμένη στο «Πρωινό» όπου εξήγησε ακριβώς τ είναι δυσφορία φύλου.

Η Λία Τσουζντάν ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Για μένα η δυσφορία φύλου που έπαθα και εγώ ήταν ότι απλά ξυπνούσα μερικές φορές και δεν καταλάβαινα πως νιώθω εσωτερικά. Γενικά το τι μου γίνεται.

Απάντησα πως δεν είμαι άφυλη, αλλά το non binary είναι μια ομπρέλα που καλύπτει πάρα πολλά πράγματα, υπάρχουν πολλές κατηγορίες. Είναι άνθρωποι που δεν πιστεύουν ή δεν ταυτίζονται στην ύπαρξη των δύο φύλων. Υπάρχει κάτι το ενδιάμεσο. Εγώ το υποστηρίζω. Δεν ξέρω, νομίζω ότι είμαι ακόμη στο ψάξιμο.

Όταν ήμουν πιο μικρή κάποιες στιγμές έκανα πράγματα διαφορετικά και έλεγα κάτσε τα κάνει αυτά ένα κορίτσι; Έπαιζα μπάλα, μου άρεσε το μποξ, ντυνόμουν πιο χύμα. Δεν είναι τόσο δεκτό για μια γυναίκα με αυτά τα στερεότυπα. Πολλές φορές σε κρίνουν από το ντύσιμο. Για μένα έχει να κάνει με τα πάντα, όχι μόνο με το ντύσιμο.

Είναι με τη συμπεριφορά σου, την τάση σου. Με ενοχλούσε μέχρι πριν λίγο καιρό, γιατί είμαι ένα κορίτσι που έχει μεγαλώσει μέσα στην πατριαρχεία. Το πώς πρέπει να ντυθώ, να είμαι για να αρέσω στους άντρες… Αλλά δεν είναι αυτό το νόημα της ζωής.

Δεν το έχω συζητήσει με κάποιον ειδικό. Το θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό, είναι ένα ταξίδι. Δεν ορίζω τον εαυτό μου κάπως συγκεκριμένα, είναι ένα ψάξιμο όλο αυτό», ήταν κάποια από τα λόγια της Λία Τσουζντάν.