Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 | Επικοινωνία

«Μετά από τόσα χρόνια δεν μου αρέσει...» - Ο Νικολαΐδης ξεσπά για το ρόλο του ως Μιχαλάκης στα εγκλήματα

«Δεν τολμούσα να βγω έξω...»

«Μετά από τόσα χρόνια δεν μου αρέσει...» - Ο Νικολαΐδης ξεσπά για το ρόλο του ως Μιχαλάκης στα εγκλήματα
News 24.04.2022 19:05
Από Ελένη Μήτση

Ο Σταύρος Νικολαϊδης μετά τις επίμαχες δηλώσεις του για τη συμμετοχή του στο Super Mammy, έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό espresso και μίλησε για το θρυλικό ρόλο του ''Μιχαλάκη'' στα Εγκλήματα. Πρόκειται για μια σειρά, που άφησε εποχή καθώς τόσο τόσο το σενάριο όσο και ο ρόλος έγραψαν επιτυχία.

Ο ηθοποιός όπως τόνισε και να θέλει να ξεχάσει τον ήρωα του δε μπορεί καθώς υπάρχει ακόμα κόσμος, που θα τον δει στο δρόμο και θα τον αποκαλέσει ως Μιχαλάκη.

Οι δηλώσεις του Σταύρου Νικολαϊδη για τα Εγκλήματα

Τα σίριαλ τα οποία σε καθιέρωσαν ήταν τα «Εγκλήματα» και η «Απαγορευμένη αγάπη»…

Είναι αλήθεια αυτό. Ο Αντώνης Τέμπος που σκηνοθετούσε την «Απαγορευμένη αγάπη» με έβαλε και στα «Εγκλήματα». Μου λέει λοιπόν: «Είναι αδύνατον να κάνεις και τα δύο σίριαλ. Αφησε την “Απαγορευμένη αγάπη” και ξεκινάς στα “Εγκλήματα”».

Ο ρόλος του Μιχαλάκη στα «Εγκλήματα» σε έχει σφραγίσει…

Είναι ο ρόλος που με έκανε γνωστό στον κόσμο και που με αγάπησε το τηλεοπτικό κοινό. Με έχουν ταυτίσει με αυτόν τον ρόλο. Μιλάμε για μια σειρά ιστορική, που θεωρείται μία από τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών. Είναι λογικό να σε σφραγίσει αυτός ο ρόλος.

Σταύρος Νικολαϊδης

Για σένα ο ρόλος αυτός ήταν ευχή ή κατάρα;

Ευχή ήταν σίγουρα, γιατί μου άνοιξε πολλές πόρτες και με έκανε γνωστό παντού. Μετά από τόσα χρόνια δεν μου αρέσει τα ΜΜΕ να με ταυτίζουν μόνο με αυτόν τον ρόλο. Ο κόσμος δεν με ενοχλεί να με θυμάται για τον ρόλο του Μιχαλάκη, γιατί ήταν ένας πολύ δυνατός ρόλος και έτσι έχω μείνει στη συνείδηση του κόσμου. Ομως τα ΜΜΕ, αντί να γράψουν το πραγματικό μου όνομα, με αναφέρουν ως Μιχαλάκη. Αυτό κάπως με ενοχλεί…

Στον δρόμο σε φωνάζουν Μιχαλάκη ή με το όνομά σου;

Πλέον με φωνάζουν λιγότερο Μιχαλάκη. Τα πρώτα χρόνια δεν τολμούσα να βγω έξω και να μη με φωνάζουν παντού Μιχαλάκη.

«Ήταν τόσο άσχημη η συμπεριφορά του σκηνοθέτη που έκλαιγα στην...»

Ο Σταύρος Νικολαΐδης παραχώρησε συνέντευξη στο Secret και μέσα σε όλα "άνοιξε" την καρδιά του και μίλησε για την σοβαρή περιπέτεια που πέρασε με τον κορωνοϊό καθώς έδωσε τεράστια μάχη αλλά και για έναν σκηνοθέτη, που έβριζε και απειλούσε ηθοποιούς.

«Πέρασα τον κορωνοϊό πολύ βαριά. Έμεινα 10 μέρες στο σπίτι με υψηλό πυρετό και μία εβδομάδα στο νοσοκομείο "Σωτηρία" με πνευμονία και χαμηλό οξυγόνο. Ένιωθα συνέχεια τον φόβο μην εισαχθώ σε ΜΕΘ. Ήμουν σαν αγρίμι σε κλουβί.

Ξάπλωνα, ίδρωνα, δεν βολευόμουν, δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Ήταν πολύ περίεργο. Οι νοσοκόμες δεν μου έλεγαν και πολλά πράγματα. Κάποια στιγμή είχε μάθει όλο το νοσοκομείο για μένα και έρχονταν οι νοσοκόμες από όλες τις πτέρυγες να με δουν.

Αλλά με περιποιήθηκαν καλά. Μου έδιναν δύο αντιβιώσεις και ενέσεις κορτιζόνης. 'Ημουν ψυχολογικά και σωματικά καταβεβλημένος. Κόλλησε και η γυναίκα και το παιδί μου, αλλά πιο ελαφριά», «Στην αρχή στις πρόβες ήταν πολύ περιοριστικό για μένα.

Επρεπε να μάθω τι λέει ο ρόλος και μετά να το μεταφράσω σε κινήσεις. Σαν παντομίμα. Στη ζωή μου δεν έχω κάνει ποτέ τον μουγκό, λέω πάντα αυτό που σκέφτομαι και το έχω πληρώσει πολύ. Ίσως λίγο τα τελευταία χρόνια το κάνω διπλωματικά, εξ ανάγκης».

Το νέο τηλεοπτικό πεδίο και τη λαμπρή επαναφορά της μυθοπλασίας τα βλέπει με ελπίδα, και ο ίδιος, όπως αποκάλυψε, θα ήθελε στο εξής να ασχοληθεί με πιο δραματικούς ρόλους, «θέλω να κάνω περισσότερο δράμα, γιατί το έχω στερηθεί.

Είναι απωθημένο πολλών χρόνων, θα ήθελα να μπω πιο βαθιά σε δραματικούς ρόλους. Με γοητεύει πολύ η δουλειά μου, γιατί δεν είναι ένα επάγγελμα που το έχω κληρονομήσει από τον πατέρα μου. Βγαίνει από μέσα μου. Είμαι σχεδόν τριάντα χρόνια στη δουλειά.

Βέβαια, το ότι φαίνομαι πιο νέος από ό,τι είμαι συχνά με περιορίζει στους ρόλους. Γιατί ένας σκηνοθέτης δεν θα πάρει εμένα για νεαρό, ούτε όμως και για πενηντάρη».

«Είχε τύχει πριν από μερικά χρόνια να γυρίσω, από πρόβα και να είναι τόσο άσχημη η συμπεριφορά του σκηνοθέτη, που έκλαιγα στην αγκαλιά της γυναίκας μου. Ερχόταν πριν από την παράσταση και καθόταν πίσω στα παρασκήνια.

Μας έβριζε αισχρά και μας απειλούσε ακόμα και την ώρα της παράστασης και εμείς βγαίναμε στη σκηνή τρέμοντας. Τότε δεν είχα αντιδράσει, γιατί είχα ανάγκη τη δουλειά, αλλά στο εξής δεν θα αφήσω να ξανασυμβεί Κάτι τέτοιο.

Όποιος μου μιλήσει άσχημα θα τον βουτήξω από τον γιακά. Ξέρω πολλά ακόμα περιστατικά βίας που δεν έχουν βγει ακόμη στο φως».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Το ταλέντο ενός ανθρώπου δικαιολογούσε όποια τρέλα» - Ο Σταύρος Νικολαΐδης συγκλονίζει για την ψυχολογική κοκακοποίηση των ηθοποιών

Σταύρος Νικολαϊδης: «Είναι σκηνοθετημένα και γίνονται επίτηδες» - Το σχόλιο για Μυριέλλα και Κατσαούνη

Share