«Το κρατάμε με νύχια και με δόντια» - Καταπέλτης η Ελένη Γερασιμίδου για τις επιδοτήσεις στο θέατρο

«Υπάρχουν τρομερές αδικίες αλλά δεν μπορώ να μιλήσω ακόμα για αυτές»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Το κρατάμε με νύχια και με δόντια» - Καταπέλτης η Ελένη Γερασιμίδου για τις επιδοτήσεις στο θέατρο

Πριν από λίγες μέρες η Ελένη Γερασιμίδου παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού και μίλησε, μεταξύ άλλων, για την αποχώρησή του από τη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη, «Σέρρες», (δείτε εδώ τις δηλώσεις της), αλλά και για το πόσο χτύπησε τον καλλιτεχνικό χώρο η πανδημία και τα απανωτά lockdown.

Η συνέντευξη της Ελένης Γερασιμίδου

Ο καλλιτεχνικός χώρος δέχτηκε μεγάλο πλήγμα από την πανδημία. Πώς την βιώσατε εσείς αυτή την περίοδο;

Τη βίωσα με υπομονή και με αγώνες. Και εδώ υπάρχουν τρομερές αδικίες, αλλά δεν μπορώ ακόμα να μιλήσω γι’ αυτό, καθώς αναμένω κάτι απαντήσεις. Υπάρχουν επιχειρηματίες οι οποίοι είναι στα μέσα και στα έξω, παίρνουν πρώτοι τις επιδοτήσεις και μάλιστα γενναία ποσά. Και εμείς πήραμε κάποιο ποσό πρόπερσι και τώρα περιμένουμε πάλι, για να μην αναγκαστούμε να κλείσουμε το θέατρο, καθώς δεν είναι και δικό μας.

Το κρατάμε με νύχια και με δόντια. Εξακολουθούμε να πληρώνουμε το ενοίκιό μας, αλλά φροντίζουμε και πάντα να είμαστε συνεπής οικονομικά με τους ανθρώπους που δουλεύουν μαζί μας, είναι το πρώτο μέλημά μας. Δεν θα κρατήσουμε μια παράσταση μόνο για να πάρουμε μια επιδότηση. Περιμένουμε και προσδοκούμε μια ίση και δίκαιη μεταχείριση.

To «ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ» είναι ένας χώρος που έχει φτιαχτεί από τα θεμέλια με αγάπη από την οικογένειά σας. Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, νιώθετε ότι κάνατε σωστά που πήρατε την απόφαση να έχετε το δικό σας θέατρο;

Πιστεύω ότι κάναμε πολύ σωστά. Είμαστε αυτοδιαχειριζόμενοι, δεν έχουμε σκοπό τα κέρδη, καθώς ο χώρος είναι μικρός. Είναι σημαντικό ότι μπορούμε να ανεβάζουμε έργα τα οποία επιλέγουμε εμείς. Σε αυτό είμαστε πολύ τυχεροί, γιατί δημιουργήθηκε ένα κοινό που είναι πιστό και έρχεται πάντα, αλλά και ένας κύκλος ανθρώπων της δουλειάς μας με μεγάλη αγάπη και εκτίμηση. Είναι επίσης σημαντικό ότι έχουμε πάρει πολύ καλές κριτικές.

«Τα τέρατα είναι τέρατα και πρέπει να τιμωρηθούν»

Το πρωί της Δευτέρας, η Ελένη Γερασιμίδου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Πάμε Δανάη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έγιναν στον χώρο του θεάτρου καθώς και στα άσχημα λόγια που ακούστηκαν για τον κλάδο.

«Δεν αλλάζω τίποτα από αυτά που έχω επιλέξει να κάνω στην τηλεόραση και στο θέατρο. Δεν έχω να διαλέξω, έχω περάσει πολύ ωραία. Αγαπώ πολύ τη δουλειά μου και τους συναδέλφους μου. Έχω ζήσει σπουδαίες στιγμές αλλά και αποτυχίες», ανέφερε αρχικά η Ελένη Γερασιμίδου.

Όσον αφορά στις καταγγελίες που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες η ίδια σχολίασε:

«Ακούστηκαν όσο έπρεπε να ακουστούν. Συμπάσχω και δεν μπορώ εγώ να κρίνω τις πληγές των ηθοποιών. Αλλά έγινε και πολύ μεγάλη εκμετάλλευση. Ακούστηκαν πολύ άσχημα πράγματα και έγινε πολύ γνωστό το ΣΕΗ με αφορμή αυτή την υπόθεση, ενώ υπάρχει πάρα πολλά χρόνια. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν και τον προσήκοντα σεβασμό και στα χρόνια και στην καριέρα και στην προσφορά.

Που λένε "κάνατε το επάγγελμα βόθρο". Δεν είναι όλοι έτσι. Μιλάμε για εξαιρέσεις. Δεν μπορείς να απαξιώσεις κάποιους ανθρώπους συλλήβδην. Τα τέρατα είναι τέρατα και πρέπει να τιμωρηθούν. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Δεν μπορείς να τα βάζεις με όλους τους ανθρώπους μιας ηλικίας».