«Εκείνος ο δράκος που ήξερα ήταν...» - Ο Θεοφάνους σοκάρει για τη δύσκολη σχέση με τον πατέρα του

«Δεν είναι εύκολο να του το κάνεις αυτό»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Εκείνος ο δράκος που ήξερα ήταν...» - Ο Θεοφάνους σοκάρει για τη δύσκολη σχέση με τον πατέρα του

Ο Γιώργος Θεοφάνους παραχώρησε μια εξομολογητική συνέντευξη στο Στούντιο 4 τη Δευτέρα του Πάσχα 25/4 και μεταξύ άλλων μίλησε για τις σπουδές του αλλά και για τη δύσκολη σχέση που είχε με τον πατέρα του για πολλά χρόνια. Ο μουσικός έχει αναφερθεί ξανά για τα όσα έζησε με τον μπαμπά του και δεν έχει κρύψει τη συγκίνηση του με όσα του έρχονται στο μυαλό.

Μπορεί σήμερα να μην είναι στη ζωή ο Θεοφάνους όμως έχοντας πάρει τον χρόνο του και αφού έκανε δουλειά με τον εαυτό του καταλήγει πως όλα αυτά ήταν σκληρά και πως θα έπρεπε να ρίξει τον εγωισμό του και να λύσει τις όσες διαφορές είχαν.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Θεοφάνους για τον πατέρα του

«Έφυγα από την Κύπρο 19 χρονών. Ο μπαμπάς μου με έβλεπε ότι ήμουν αριστούχος μαθητής… Ήθελα να ήμουν ο σημαιοφόρος του σχολείου. Πήγα και του είπα πως θα φύγω για την Βοστώνη μουσικός και μου είπε δεν υπάρχει περίπτωση θα πας στην Μόσχα για γιατρός. Πέρασαν πέντε χρόνια για να μιλήσουμε και πήγα στην Αμερική να δουλέψω. Δεν θα ήθελα να μου το κάνει αυτό κανένα παιδί μου. Ήμουν σκληρός για τα πράγματα που με έκαναν» είπε ο Γιώργος Θεοφάνους.

«Μάθαινε τα νέα μου από τις αδερφές μου, δεν είχαμε καμία επικοινωνία. Όταν ήρθα εδώ κι έγραφα ποπ μουσική και μπορεί να ήταν από αντίδραση γιατί ο μπαμπάς μου άκουγε μόνο λαϊκά τραγούδια. Όταν άρχισα να γράφω λαϊκά, έδωσε κάποια σημεία ζωής. Έβλεπα μόνο τις αδερφές μου κι άναβα το καντήλι της μητέρας μου όταν πήγαινα. Το μετάνιωσα.

Τα τελευταία του χρόνια είχε πάθει άνοια. Δεν καταλάβαινε πολύ κόσμο αλλά εμένα με καταλάβαινε. Τον είχαμε σε ένα ίδρυμα και περνούσα μια φορά το μήνα για να τον δω. Εκείνος ο δράκος που ήξερα ήταν σαν ένα παιδάκι που του αλλάζαμε πάνες. Τον συγχώρεσα… Δεν είναι εύκολο να του το κάνεις αυτό. Ήμουν άδικος» συμπλήρωσε ο Γιώργος Θεοφάνους.

Η αναφορά του Θεοφάνους για τον πόλεμο που βίωσε - «Μου έχει μείνει αυτό από τους βομβαρδισμούς, δεν μπορώ καθόλου»

Το βράδυ της Παρασκευής 8/4 ο Γιώργος Θεοφάνους βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «After Dark» όπου μίλησε για όλους και για όλα. Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης αναφέρθηκε για τα ψυχολογικά τραύματα από τον πόλεμο ενώ αποκάλυψε πως ο πατέρας του δεν δέχθηκε ποτέ την ενασχόληση του με την μουσική.

«Τα παιδιά μου πηγαίνουν συνέχεια στην Κύπρο και έχουν επαφή. Χαίρονται πολύ που έχουν και τις δυο υπηκοότητες. Στα Κατεχόμενα δεν τα πήγα βέβαια γιατί αρνούμαι. Πήγαμε μέχρι τα ψευτοσύνορα και τα έφερα πίσω, αρνούμαι να τα πάω.

Μου έχει μείνει πάρα πολύ μέσα μου ο πόλεμος, παρότι ήμουν στη νότια πλευρά όταν έγινε ο πόλεμος. Ίσως επειδή εγκλωβίστηκε η αδελφή μου στην άλλη πλευρά τις μέρες του πολέμου και έπρεπε να πάμε να την φέρουμε. Θυμάμαι πως μπήκα στο αυτοκίνητο με τον μπαμπά μου να πάμε και ήταν περίεργο το συναίσθημα.

Δεν σου κρύβω ότι ακόμα, εάν οδηγώ και έχει καταιγίδα με μπουμπουνητά, αφήνω το τιμόνι και πιάνω τα αυτιά μου. Μου έχει μείνει αυτό από τους βομβαρδισμούς, δεν μπορώ καθόλου και δεν μου αρέσει καθόλου. Νιώθω πολύ περίεργα. Δεν μου έφυγε ποτέ ο πόλεμος. Ήμουν και στην ηλικία των έξι χρονών που τα θυμάσαι όλα πια»