«Ως γκέι δημιουργός έχω χρέος να...» - Συγκινεί ο Γιώργος Καπουτζίδης

Απόσπασμα από τη συνέντευξή του με τον Τάσο Τέλλογλου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Ως γκέι δημιουργός έχω χρέος να...» - Συγκινεί ο Γιώργος Καπουτζίδης

Το βράδυ της Παρασκευής 29/4 θα προβληθεί ένα ξεχωριστό επεισόδιο του «Special Report», όπου ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου θα συνομιλήσει με τον Γιώργο Καπουτζίδη και θα προσπαθήσουν από κοινού να φωτίσουν περισσότερο τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ανθρώπων. (Δείτε εδώ τις απόψεις της μητέρας του ηθοποιού για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα)

Η συνέντευξη του Γιώργου Καπουτζίδη που θα συζητηθεί

Ένα μικρό απόσπασμα από την επικείμενη συνέντευξη έπαιξε το «Πρωινό» και οι δηλώσεις του ηθοποιού μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό.

«Έχω συνειδητοποιήσει ως γκέι δημιουργός ότι έχω χρέος να πω τις ιστορίες μας πια. Και όχι να τις καμουφλάρω, φοβούμενος. Προσπαθώντας να πιάσω ένα ευρύτερο κοινό. Στην Ελλάδα και στο εξωτερικό υπάρχουν πολλές οικογένειες ατόμων ΛΟΑΤΚΙ με παιδιά, αλλά δεν τις βλέπετε γιατί κρύβονται.

Το ίδιο το κράτος δεν έχει δώσει τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να υπάρχουν ως οικογένεια, ως καθ’ όλα νόμιμη οικογένεια. Αυτό που λείπει σήμερα από την Ελλάδα είναι ένας επίσημος φορέας που οι πολίτες αυτής της χώρας είναι ίσοι και πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καπουτζίδης.

«Ήταν το πιο δύσκολο βράδυ της ζωής μου»

Ο Γιώργος Καπουτζίδης βρέθηκε ως καλεσμένος στο Πρωινό την Πέμπτη 28/4 και μίλησε στη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα για την ημέρα που έμαθε για το ατύχημα του Πάνου Νάτση και την τραγική του κατάληξη.

Οι δυο τους συνεργαζόντουσαν για την νέα σειρά του πρώτου "Σέρρες", στην οποία θα πρέπει να συμβούν πολλές αλλαγές για να μπορέσει να συνεχιστεί, εφόσον ο αδικοχαμένος ήταν ο πρωταγωνιστής της.

Ο ηθοποιός ανέφερε πως όταν ενημερώθηκε για το συμβάν, βρισκόταν στην Αίγινα, και σκέφτηκε να μείνει εκεί για να είναι μακριά από όλη τη θλίψη, ωστόσο μετανιώνει, καθώς το ότι το πέρασε μόνος του του προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερο πόνο.

«Αυτό έγινε ξημέρωμα Σαββάτου. Την Παρασκευή το βράδυ ήμασταν όλοι στο σπίτι της Αλεξάνδρας Ταβουλάρη, γιορτάσαμε εκεί τα γενέθλιά της. Έφυγαν όλοι, εγώ κοιμήθηκα στης Αλεξάνδρας και έφυγα με το πρωινό δελφίνι. Με το που φτάνω στην Αίγινα με παίρνει τηλέφωνο η Αλεξάνδρα και μου λέει έγινε αυτό και αυτό.

Όσο περνούσε η ώρα σκέφτηκα να μείνω στην Αίγινα και να επιστρέψω στην Αθήνα την επόμενη μέρα, γιατί θεώρησα ότι θα είναι καλύτερα στο νησί μακριά από το γεγονός. Νομίζω ότι ήταν το πιο δύσκολο βράδυ της ζωής μου και το πέρασα όλο αυτό το πράγμα μόνος μου. Έπρεπε να το είχα περάσει με παρέα», είπε ο ίδιος.