«Δεν υπάρχει προσωπική ζωή, τελείωσε στα...» - Μια εκ βαθέων εξομολόγηση του Έκτορα Μποτρίνι

Θα πήγαινε κριτής στο MasterChef;

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Δεν υπάρχει προσωπική ζωή, τελείωσε στα...» - Μια εκ βαθέων εξομολόγηση του Έκτορα Μποτρίνι

Ο Έκτορας Μποτρίνι, ένας από τις πιο πετυχημένους και διακεκριμένους σεφ στη χώρα μας - και όχι μόνο - έδωσε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στα Παραπολιτικά και την Σάσα Σταμάτη όπου μίλησε κυριολεκτικά για τα πάντα. Αναφέρθηκε στην την τηλεόραση, στην προσωπική του ζωή (δείτε τι είχε αναφέρει για το χαμό του πατέρα του) και την ανάδειξη του εστιατορίου του ως του καλύτερου της Ελλάδας στους «Χρυσούς Σκούφους».

Οι αποκαλύψεις για τη ζωή του και οι επιτυχίες του

Πώς αισθάνεσαι που για δέκατη συνεχόμενη χρονιά το εστιατόριό σου «Etrusco» είναι το καλύτερο στην Ελλάδα, γι’ αυτό και πήρε δύο «Χρυσούς Σκούφους»;

Αισθάνομαι πολλή χαρά, γιατί είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα από πίσω και είναι και το σπίτι μου η Κέρκυρα. Και έπειτα από μια τόσο δύσκολη περίοδο, με τον κορονοϊό, μας κάνει ακόμα πιο χαρούμενους και δυνατούς για να συνεχίσουμε.

Τι είναι αυτό που κάνει το «Εtrusco» μοναδικό;

Η αυθεντικότητα, η φιλοξενία και το ότι πάνω απ’ όλα υπάρχει ψυχή. Ερχεσαι σε ένα οικογενειακό σπίτι και νιώθεις κομμάτι αυτής της οικογένειας. Τα περισσότερα εστιατόρια είναι απρόσωπα, ο πελάτης είναι απλώς ένας πελάτης και όχι ένας καλεσμένος στο τραπέζι σου. Τα φαγητά είναι κουζίνα του Ιονίου με μια καινούργια ματιά. Επίσης, δεύτερο καλύτερο στην Ελλάδα εστιατόριο βγήκε το «Botrini’s Athina» και το «Botrini’s Corfu» και τρίτο το «Selene» στη Σαντορίνη. Επίσης, έχω να σου ανακοινώσω ότι ανοίγω και «Botrini’s Santorini» την Πρωτομαγιά.

Πώς ήταν το Πάσχα στην Κέρκυρα μετά την άρση των μέτρων;

Είχε πάρα πολύ κόσμο και ζήσαμε στιγμές παλιάς εποχής, σαν μια μεγάλη γιορτή…

Σου λείπει η τηλεόραση;

Όχι, δεν έχω χρόνο για τηλεόραση αυτήν τη στιγμή. Στο μέλλον βλέπουμε.

Ο κόσμος αγάπησε πολύ το «Εφιάλτης στην κουζίνα». Θέλεις να το ξανακάνεις;

Ίσως ξαναγίνει κάποια στιγμή. Είναι ένα project αρκετά δύσκολο και χρονοβόρο.

Πώς βλέπεις τα ριάλιτι μαγειρικής;

Ήταν μια σεζόν περίεργη για την τηλεόραση, με πολλά θέματα: κορονοϊό, πόλεμο… Η πίτα μοιράστηκε λίγο σε όλους. Βασικά πρέπει να δείχνουμε σεβασμό σε αυτό που επιλέγει ο κόσμος.

Θα πήγαινες κριτής στο «ΜasterChef»;

Γιατί όχι; Είναι ένα project πολύ σοβαρό και το έχει αγαπήσει ο κόσμος.

Πιτσιρικάς, τι ήθελες να γίνεις;

Πάντα με τη μαγειρική ασχολιόμουν, από μικρός, και θυμάμαι τον εαυτό μου να τριγυρίζει στις κουζίνες των γονιών μου. Ηταν μια φυσική εξέλιξη.

Ο Έκτορας Μποτρίνι αποκαλύπτει

Η πιο δύσκολη στιγμή σου μέχρι σήμερα;

Ο θάνατος του πατέρα μου, που ήταν πραγματικά η κολώνα του εστιατορίου και της οικογένειας.

Τηλεόραση βλέπεις;

Δεν έχω πολύ χρόνο, αλλά βλέπω ό,τι τύχει. Και «ΜasterChef» και ειδήσεις και Νικολούλη…

Έχεις κάποιο χόμπι;

Κάνω καταδύσεις και ποδήλατο. Στις καταδύσεις είμαι στο τρίτο επίπεδο.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια;

Φαντάζομαι να έχω ηρεμήσει απ’ όλα, να έχω το εστιατόριό μου στην Κέρκυρα και να ασχολούμαι μόνο με αυτό για χόμπι και όχι για βιοποριστικούς λόγους.

Χρόνος για προσωπική ζωή υπάρχει;

Δεν υπάρχει προσωπική ζωή. Τελείωσε στα 18 μου. Υπάρχει μόνο τρέξιμο.

Θα παντρευτείς;

Έχω παντρευτεί την κουζίνα.

Πότε έκλαψες τελευταία φορά;

Κλαίω γενικά. Μπορεί να δω μια ταινία και να συγκινηθώ.

Θέλεις να γίνεις πατέρας;

Δεν ξέρω, δεν το έχω σκεφτεί.

«Με έστειλαν για πρακτική στον Έκτορα Μποτρίνι! Δεν ήθελα να πάω»

Καλεσμένη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 2/2 η Μαργαρίτα Νικολαϊδη. Η περσινή νικήτρια του MasterChef αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον Έκτορα Μποτρίνι, στο μαγαζί του οποίου έκανε τα πρώτα της βήματα.

«Αυτό που είμαι, αυτό έδειξα στο παιχνίδι και αυτό φάνηκε στους τηλεθεατές και τον κόσμο. Με πιάνει συγκίνηση όταν τα θυμάμαι. Το έζησα πολύ έντονα, με πολλή μεγάλη χαρά και μου λείπει. Ήταν η τρίτη φορά που δήλωσα συμμετοχή και είπα ότι ήμουν έτοιμη. Πάντα έχεις τον στόχο να κερδίσεις. Είχα αυτόν τον στόχο, ήθελα να κερδίσω, μέσα μου το ένιωθα, αλλά ποτέ δεν το πίστεψα με τα σχόλια που έπαιρνα.

Στην αρχή τους φοβούμουν τους κριτές γιατί τους ντρεπόμουν, όσο περνούσε ο καιρός όμως ήμουν καλύτερα. Η μία λέξη μπορεί να σε απογειώσει αλλά μπορεί να σε κάνει και χάλια. Ο αγαπημένος μου κριτής είναι ο Κουτσόπουλος. Έχει χιούμορ, με έκανε να νιώθω πολύ άνετα. Όταν αποχώρησα μού έλεγαν ότι έχω τη δεύτερη ευκαιρία για να μπω στο σπίτι και εγώ έλεγα ότι θέλω να φύγω. Έμαθα να μαγειρεύω δίπλα στον Έκτορα Μποτρίνι. Εκεί τα έμαθα όλα, να στέκομαι σε μια κουζίνα στην οργάνωση. Ήμουν πέντε χρόνια εκεί. Με έστειλαν για πρακτική στον Έκτορα Μποτρίνι. Δεν ήθελα να πάω γιατί τον φοβόμουν, λέω θα αρχίσει να πετάει κατσαρόλες. Μου έλεγαν ότι είναι καλός και θα μάθω πολλά. Πήγα τελικά κι έκατσα πέντε χρόνια», αποκάλυψε η νεαρή σεφ που πρόκειται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας.