«Δεν με αφορά να συμφωνούν με αυτό που είμαι» - "Καταπέλτης" ο Φώτης Σεργουλόπουλος για τη ζωή του

«Η στάση του κάθε ανθρώπου τον ορίζει»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Δεν με αφορά να συμφωνούν με αυτό που είμαι» -

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος ήταν καλεσμένος στο Special Report και έδωσε μία άκρως αποκαλυπτική και "έξω από τα δόντια" συνέντευξη λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους. Αναφέρθηκε εκτενώς για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ομόφυλα ζευγάρια στη χώρα μας αλλά μίλησε και για τον γιο του (δείτε τι είχε πει παλαιότερα για την οικογένεια τους) και το πως θέλει να είναι ως πατέρας.

Τον αφορά να θεωρείται ίσος από την κοινωνία και τις αρχές

«Έχω μια ζωή ανοιχτή. Ως δημόσιο πρόσωπο έπρεπε να μιλήσω ανοιχτά για τη θέση μου στην κοινωνία και να τη διεκδικήσω. Η στάση του κάθε ανθρώπου τον ορίζει. Δεν μπορώ να πω ότι θα ήθελα όλοι να συμφωνούν με αυτό που είμαι, δεν με αφορά. Αυτό που με αφορά είναι η κοινωνία κι οι αρχές να με θεωρούν ίσο» είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Δεν με θεωρούν ίσο αλλά ότι δεν με ξέρουν για αυτό συστήνομαι κάθε φορά. Αισθάνομαι πως κάθε φορά που κάνω μια κουβέντα τηλεοπτική συστήνομαι. Όσο το κάνω, τόσο αντιλαμβάνονται πως αυτοί οι άνθρωποι υπάρχουν γύρω μας και στις οικογένειές μας και διεκδικούν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους. Δεν έχει να φοβηθεί κανείς τίποτα και σε εμένα είναι άγνωστος ο φόβος» σημείωσε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Αν πάθω κάτι εγώ ή ο αδερφός μου το παιδί θα πάει..»

O Φώτης Σεργουλόπουλος ανήκει στους Έλληνες άντρες που με θάρρος έχουν μιλήσει για τη σεξουαλικότητα τους και αυτό τον έκανε πολύ κερδισμένο, μιας και έχει χτίσει μια ειλικρινή σχέση με το κοινό. Στην εκπομπή Τι λες Τώρα εμφανίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής 27/3 και έκανε άλλη μια όμορφη αποκάλυψη.

Για τον γιο του μίλησε με πάρα πολύ τρυφερά λόγια μιας και έκανε πολλές θυσίες να τον αποκτήσει. Σπουδαία μάλιστα ήταν η στιγμή που αποκάλυψε τι θα συμβεί με τον μικρό αν πάθει κάτι ο Φώτης.

«Όταν έκανα το coming out έγινε ένα σούσουρο. Ήξερα για τι το κάνω, δεν είχα συνειδητοποιήσει τι θα γινόταν μετά. Αλλά αυτό που πιστεύω και αισθάνομαι περήφανος είναι ότι έχει βοηθήσει άλλα άτομα για να κάνουν το δικό τους coming out», είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος και τόνισε πως η ορατότητα είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει την κοινωνία.

«Το δικό μου παιδί δεν έχει ίσα δικαιώματα, γιατί όταν θα βγει έξω από το σπίτι η οικογένεια αυτή είναι αόρατη. Εάν πάθω κάτι το παιδί μου δεν έχει καμία επιρροή. Αν πάθω κάτι εγώ το παιδί θα πάει στον αδερφό μου, εάν πάθει κάτι ο αδερφός μου θα πάει σε άλλο συγγενή ή σε ίδρυμα».

«Στις ερωτήσεις του γιου μου ανταποκρίνομαι με την αλήθεια. Δεν είναι κλεισμένος σε ένα κουτί και δεν βγαίνει έξω. Δεν έχει πρόβλημα με τα παιδιά και τους φίλους του. Όταν τον ρωτάνε «α, τι οικογένεια είναι αυτή;» τους εξηγεί και καταλαβαίνουν», είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.