«Η Ράντου παραλίγο να πετάξει στον Κιμούλη μία...» - Ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης αποκαλύπτει για πρώτη φορά

Η ιστορία που γνώριζαν λίγοι

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Η Ράντου παραλίγο να πετάξει στον Κιμούλη μία...» - Ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης αποκαλύπτει για πρώτη φορά

Καλεσμένος στην εκπομπή Πρωινό βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (2/5) ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο κίνημα Me Too και συγκεκριμένα, στην υπόθεση του Γιώργου Κιμούλη, τον οποίο υποστήριξε και ο Τάσος Κωστής.

Η ιστορία του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη για την Ράντου και τον Κιμούλη που γνώριζαν ελάχιστοι

«Όπου επεμβαίνει εισαγγελέας, εγώ κλείνω το στόμα μου. Δεν μπορώ να μιλήσω για Φιλιππίδη και Λιγνάδη, αφού έχει επέμβει ο εισαγγελέας. Τον Γιώργο Κιμούλη βγήκα να τον υπερασπιστώ με το που έγινε η καταγγελία της Ζέτας Δούκα. Δεν ήμουν μπροστά, δεν ξέρω τι έγινε. Εγώ δεν βγήκα να υπερασπιστώ ανθρώπους που έχουν κάνει σεξουαλικά εγκλήματα. Θα ήμουν κι εγώ εγκληματίας, αν το έκανα.

Το κίνημα metoo είναι μια ιστορία που ξεκίνησε στην Αμερική με λάθος τρόπο. Είναι μια ιστορία εκδίκησης το ξεκίνημά της, είναι η ιστορία του Γούντι Άλεν και της Μία Φάροου. Που η Μία Φάροου κατέστρεψε έναν άνθρωπο από την κακία και τη ζήλια της.

Το metoo όμως είναι κάτι καλό, γιατί οι άνθρωποι πρέπει να μιλάνε, να μιλάνε δυνατά και σε ενεστώτα χρόνο, όχι μετά από χρόνια. Θα σου πω κάτι που μου είχε πει ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος του θεάτρου. Μου λέει “εγώ ήμουν στο θίασο του Κιμούλη πριν 33 χρόνια και είχαμε πάρει μια νέα κοπέλα που μόλις είχε βγει από τη σχολή, την Ελένη Ράντου.

Και πήγε να σηκώσει τη φωνή και η Ελένη παραλίγο να του πετάξει μια καρέκλα”. Δεν του την πέταξε βέβαια. Εγώ είμαι με κάθε άνθρωπο που υποφέρει, είτε είναι γυναίκα είτε είναι άντρας. Πρέπει όλοι να μιλάνε. Αλλά πρέπει να προσέχουμε και τι ακούμε, γιατί πολλά μπορεί να είναι περιπτώσεις εκδίκησης», είπε χαρακτηριστικά ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης.

Κατακεραυνώνει το ΣΕΗ ο δικηγόρος του Γιώργου Κιμούλη

Μετά τα νέα για την οριστική διαγραφή του Γιώργου Κιμούλη από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, (Δείτε εδώ την απόφαση του ΣΕΗ), ο δικηγόρος του Βασίλης Καπερνάρος αποφάσισε να μιλήσει στην κάμερα του Πρωινού και να τοποθετηθεί για αυτή την κίνηση. Μάλιστα ο γνωστός ποινικολόγος τόνισε ότι εκείνος και ο εντολέας του δεν έχουν σκοπό να προχωρήσουν σε ένα παιχνίδι «ψευδοεντυπώσεων», αλλά δε θα αφήσουν και τίποτα να πέσει κάτω.

«Αυτό το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΗ για να εκλεγεί προσήλθαν και ψήφισαν 1500 άτομα από όλη την Ελλάδα. Από την Αθήνα 1305. Από τους 1305 ηθοποιούς που δήλωσαν ότι είναι κάτοικοι Αθηνών, εναντίον του κυρίου Κιμούλη ψήφισαν 153. Διάβασα μια πληροφορία μιας κυρίας που μιλάει για υπερηφάνεια. Αν το θεωρούν αυτό υπερηφάνεια τους τη χαρίζω προσωπικά.

Πρέπει όμως να συσκεφθούν αν αυτές οι ενέργειες, έτσι όπως παρουσιάζονται και εκτελούνται κάποιες σκοπιμότητας μόνο τους εκθέτει. Αυτή είναι μια προσωπική άποψη, αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι από εδώ και στο εξής δε θα μείνουμε με χέρια ανοιχτά. Μίλησα εχθές για πολύ λίγο με τον κύριο Κιμούλη.

Περιμέναμε αυτή την εξέλιξη, διότι είδαμε τι έγινε και με το Πειθαρχικό. Αυτά όλα τα συμπεριλάβαμε στις αγωγές μας και τα καταθέσαμε τυπικά και ενώπιον της Δικαιοσύνης. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Δε θα ψευδοεντυπωσιάζουμε, ούτε θα λέμε απόψεις, ούτε θα βγάζουμε συναισθήματα. Θα εκτελούμε αυτό που επιτάσσει ο νόμος και η λογικά. Δε θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω.,, Κάνουν ότι μπορούν στο ΣΕΗ για να αδικούν τους εαυτούς τους» είπε ο δικηγόρος του Γιώργου Κιμούλη, Βασίλης Καπερνάρος.