«Ήταν σκληρό, αποφάσισα να της γράψω ένα...» - Συγκινημένη η Ελεωνόρα Μελέτη για την αναφορά στην κόρη της

«Όλοι έχουν σταθεί σε αυτό το γράμμα»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Ήταν σκληρό, αποφάσισα να της γράψω ένα...» - Συγκινημένη η Ελεωνόρα Μελέτη για την αναφορά στην κόρη της

Το μεσημέρι της Δευτέρας 1/5 καλεσμένη της Ελένης Μενεγάκη ήταν η λαμπερή Ελεονώρα Μελέτη, η οποία μίλησε για το βιβλίο της, το οποίο και βραβεύτηκε, για την υπέροχη οικογένειά της, ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα και φανερά συγκινημένη και σε ένα γράμμα που έγραψε στην κόρη της (δείτε την ανάρτηση για τα γενέθλιά της) και υπάρχει στο βιβλίο...

Τα συγκινητικά μηνύματα του κόσμου για το βιβλίο της

Σχετικά με την κόρη της, την μικρή Αλεξάνδρα, δήλωσε πως θα την στηρίξουν σε ότι θελήσει εκείνη να ακολουθήσει, ενώ αποκάλυψε πως κάνουν μαζί πολλές δραστηριότητες εκτός σπιτιού: «Για μένα ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύ βασικός, είναι προαπαιτούμενο. Ακόμα και πέντε λεπτά να είναι, θα πρέπει να είναι ουσιαστικά ελεύθερος δικός σου χρόνος, να τον κάνεις ότι θες. Θέλεις να κοιτάξεις το ταβάνι; Θέλεις να διαβάσεις μερικές σελίδες από ένα βιβλίο; Δυσκολεύτηκα να κατανοήσω ότι ο ελεύθερος χρόνος έχει να κάνει με την ποιότητα και όχι την ποσότητα.

Ελεύθερος χρόνος πολύς δεν υπάρχει, ρίχνω σίγουρα τον εαυτό μου και μοιραία και τη σχέση μας με τον Θοδωρή. Ο άνθρωπος περιμένει να πούμε δύο κουβέντες, να δούμε μία ταινία και χωρίς πρόθεση τον παίρνει και αυτόν η μπάλα… Το θέμα είναι το συνειδητοποιούμε και το τρολλάρουμε μεταξύ μας», είπε η Ελεονώρα Μελέτη.

Και υπογράμμισε η Ελεονώρα Μελέτη: «Επειδή ήταν πολύ ανεπτυγμένη η αρσενική μου πλευρά θεωρούσα δεδομένο ότι θα γεννάω γιους. Όταν έμεινα έγκυος θυμάμαι τη μαμά μου, μου είχε πει «παιδί μου, σου εύχομαι ολόψυχα να είναι κορίτσι». Εγώ τρόμαζα στη σκέψη ότι θα μεγαλώνω ένα κορίτσι. Έβλεπα μία εικόνα, μία Barbie να κρατάει ένα γκλοπ και να μου λέει «τώρα γλυκιά μου, έχει έρθει η ώρα της εκδίκησης της ξανθιάς, εσύ, που μας το παίζεις μάγκας τόσα χρόνια!».

Είναι σύμπαν; Θεός; Ενέργεια; Θεωρώ ότι τα πράγματα γίνονται έτσι όπως πρέπει να γίνουν. Η Αλεξάνδρα και ο ερχομός της λειτούργησαν εξαιρετικά θεραπευτικά και σε αυτή την ανισορροπία που μπορεί να είχα στην αρσενική ακι θηλυκή μου πλευρά. Με έχει γλυκάνει, με έχει αλλάξει, η ζωή μου είναι ροζ. Είμαι πανευτυχής που έχω κορίτσι»..

«Είχα θυμό μέσα μου, γιατί δεν κατανοούσα πράγματα και όταν δεν μπορείς να τα ερμηνεύσεις πνίγεσαι, έχεις μέσα θυμό. Όταν το αναγνώρισα αυτό ηρέμησαν τα πάντα. Έχει σημασία να αναγνωρίζεις τα συναισθήματα που σου προκαλούν διάφορες σκέψεις και συμπεριφορές. Το γράψιμο με βοήθησε. Εμείς οι γυναίκες μεγαλώνουμε σε ένα περιβάλλον με τρομερά αμφιλεγόμενα μηνύματα, που δημιουργούν εσωτερική σύγκρουση και θυμό. Ψάχνεις να βρεις τη θέση σου στο άσπρο και το μαύρο…».

«Κάναμε γενέθλια μέσω FaceTime. Ήταν κάπως σκληρό… Αποφάσισα να της γράψω ένα γράμμα, που το έβαλα μέσα στο βιβλίο. Όλοι έχουν σταθεί σε αυτό το γράμμα. Τα μηνύματα που μου στέλνουν οι γυναίκες είναι πάρα πολλά. Αυτό που έχω καταλάβει απ’ όσα μου στέλνουν οι αναγνώστριες είναι ότι σε κάποια σελίδα βλέπουν τον εαυτό τους. Τα λόγια τους είναι τόσο συγκινητικά. Όταν μου γράφουν για το βιβλίο εγώ δακρύζω, τα φυλάω αυτά τα μηνύματα».

«Είμαστε συνένοχοι της σαπίλας» - Γροθιά στο στομάχι η ανάρτηση της Ελεονώρας Μελέτη

Το πρωί της Παρασκευής 8/4 μια νέα φρικιαστική υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Ένα κοριτσάκι 10 χρονών στη Νέα Σμύρνη κακοποιούταν σωματικά και σεξουαλικά από τον πατέρα της, ενώ όταν αντιστεκόταν τη βασάνιζε. (Δείτε εδώ τι συνέβη).

Διαβάζοντας αυτή την είδηση, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, η Ελεονώρα Μελέτη αποφάσισε να λάβει δημόσια θέση και να στηρίξει το κοριτσάκι που ζούσε σε έναν εφιάλτη από τον ίδιο του τον πατέρα. Η Ελεονώρα Μελέτη δημοσίευσε ένα μακροσκελές κείμενο στα Instagram Stories της, μη μπορώντας να πιστέψει όσα γίνονται στην κοινωνία μας εις βάρος ανήλικων παιδιών.

«Όχι άλλα παιδιά δολοφονημένα, όχι άλλα παιδιά βιασμένα, όχι άλλα παιδιά εγκαταλελειμμένα, όσο δείχνουμε ανοχή σε αυτή την κατάσταση είμαστε όλοι συνένοχοι της σαπίλας. Αυτό είναι το χέρι ενός 10χρονου κοριτσιού. Ο πατέρας της της το έκαιγε στο μάτι της κουζίνας, κάθε φορά που αυτό αντιστεκόταν στις σεξουαλικές ορέξεις του. Το κοριτσάκι πήγαινε καθημερινά έτσι στο σχολείο.

Και εδώ ξεκινούν τα ερωτήματα. Στο σχολείο δεν βρέθηκε να αναρωτηθεί και να αντιδράσει κανείς; Μέχρι πότε θα φέρνουν στον κόσμο παιδιά αρρωστημένες προσωπικότητες; Πότε θα θεσπιστεί επιτέλους ένας εξειδικευμένος φορέας που θα κρίνει και θα αποφασίζει ποιος είναι κατάλληλος για να γίνει γονέας και πότε όχι;

Πότε θα αποφασιστεί όλοι μα όλοι οι γονείς να περνάμε ανά τακτικά διαστήματα επιμορφωτικά σεμινάρια γονεϊκότητας και επιθεώρηση ώστε να διαπιστωθεί αν τα παιδιά μας ζουν και μεγαλώνουν σε υγιή περιβάλλοντα.

Ή μήπως «θα μου πεις εσύ εμένα ρε πώς θα μεγαλώσω το παιδί μου» Ή πως «με ποιο δικαίωμα θα κρίνεις εσύ εμένα πως θα είμαι σαν γονιός» ή μήπως «παιδί μου είναι ό,τι θέλω θα κάνω!» έγραψε η Ελεονώρα Μελέτη.

Η ανάρτηση της Ελεονώρας Μελέτη για την υπόθεση της Νέας Σμύρνης