Eurovision 2022: Ποια χώρα αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό; - Η επίσημη ανακοίνωση της EBU

Στο Τορίνο θα κυριαρχήσει η υπεράσπιση της ειρήνης

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Eurovision 2022: Ποια χώρα αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό; - Η επίσημη ανακοίνωση της EBU

«Η Ρωσία αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό της Eurovision, με απόφαση η οποία βασίστηκε στις αρχές της EBU. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, αλλά ελήφθη με πλήρη ομοφωνία», δήλωσαν σήμερα οι εκτελεστικοί παραγωγοί της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai σε συνέντευξη Τύπου προς τους ξένους ανταποκριτές. (Δείτε εδώ τι θα γίνει με τη συμμετοχή της Ουκρανίας)

Εκτός Eurovision η Ρωσία

«Στο Τορίνο όλα είναι έτοιμα, για την μεγάλη αυτή γιορτή. Συνολικά, έχουν διαπιστευθεί 500 δημοσιογράφοι, και άλλοι 1.000 θα παρακολουθήσουν την μεγάλη αυτή γιορτή, μέσω υπολογιστή», πρόσθεσαν οι υπεύθυνοι της Rai.

Ωστόσο στον φετινό 66ο Διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision θα κυριαρχεί η ανάγκη υπερίσχυσης και υπεράσπισης της ειρήνης και αυτός είναι ο λόγος που η Ρωσία δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει.

«Δεν είμαστε, φυσικά, μια πολιτικού χαρακτήρα διοργάνωση, αλλά βασιζόμαστε σε κάποιες σημαντικές οικουμενικές αξίες, υπερασπιζόμαστε την ανοχή και λέμε "όχι" στις διακρίσεις», υπογράμμισαν οι παραγωγοί της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης.

Στη συνέχεια οι ιθύνοντες της διοργάνωσης τόνισαν ότι θα διενεργούνται καθημερινά 1.200 covid test, ώστε να αποφευχθούν τυχόν απρόοπτα και να μπορέσουν όλοι οι συμμετέχοντες να τραγουδήσουν live από το Pala Olimpico του Τορίνο.

Τα 5 μεγάλα φαβορί για τη νίκη

Το συγκρότημα Maneskin με το δυναμικό τραγούδι Zitti e buoni, κατάφερε να κινήσει και να συγκινήσει τους φανατικούς της Eurovision σε ροκ ρυθμό. Ένα χρόνο μετά η Ιταλία φιλοξενεί τον Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2022 στο Τορίνο το Σάββατο 14 Μαΐου.

Οι δύο ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν στις 10 και 12 Μαΐου, ενώ οι αποστολές των χωρών ξεκινούν τα ταξίδια τους στη γειτονική χώρα με τις πρώτες πρόβες να έχουν προγραμματιστεί για αυτό το Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα, η Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord με το τραγούδι Die Together κάνει την πρώτη τεχνική πρόβα της την Πρωτομαγιά και τη δεύτερη στις 4 Μαΐου.

Η εκπρόσωπος της Κύπρου, Ανδρομάχη θα ανέβει στην σκηνή με το Ela τη Δευτέρα 2 Μαΐου και την Παρασκευή 6 Μαϊου. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, η Ελλάδα θα εμφανιστεί στον Α’ Ημιτελικό στη 15η θέση και η Κύπρος στον Β’ Ημιτελικό στην 9η θέση. Μετά τις πρώτες πρόβες των χωρών ενδέχεται να υπάρξουν ανακατατάξεις στα αγαπημένα τραγούδια του φετινού διαγωνισμού.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει χώρες να εκτοξεύονται στις πρώτες θέσεις των στοιχημάτων και άλλες να απογοητεύουν. Ωστόσο μέχρι στιγμής αυτά είναι τα 5 φαβορί της Eurovision 2022 που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων του κόσμου.

Όσον αφορά τα 5 μεγάλα φαβορί... διαβάστε την συνέχεια εδώ.