Σοκαρισμένη η Ελένη Μενεγάκη στον αέρα της εκπομπής - Η παρατήρηση για το βιβλίο της Λένας Μαντά

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σοκαρισμένη η Ελένη Μενεγάκη στον αέρα της εκπομπής - Η παρατήρηση για το βιβλίο της Λένας Μαντά

Η Λένα Μαντά βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, Ελένη, την Τρίτη 3/5, η οποία μίλησε για το νέο της βιβλίο με τίτλο "Η Σφραγίδα".

Η διάσημη συγγραφέας μέσα από το νέο της έργο θέλει να μεταφέρει του αναγνώστες σε μία άλλη εποχή, στα τέλη της δεκαετίας του '50, ενώ αναφέρεται σε σύγχρονα ζητήματα που αφορούν την κακοποίηση των γυναικών.

Την ώρα που η ίδια μιλούσε για το κείμενό της, η παρουσιάστρια παρατήρησε κάτι συγκλονιστικό. Το ίδιο συγκλονισμένη ένιωσε και με την αποκάλυψη για το περιστατικό στην Αιδηψό. Το εξώφυλλο του βιβλίου και το χρώμα της μπλούζας της Λένας Μαντά κρύβουν κάτι κοινό, που άφησε την Ελένη Μενεγάκη άφωνη.

Οι δηλώσεις της Λένας Μαντά για το βιβλίο της και η παρατήρηση της Ελένης Μενεγάκη

«Είναι ένα διαφορετικό βιβλίο με μια αγαπημένη μου δεκαετία, τέλη ‘50 αρχές ’60. Θεωρώ ότι ήταν εποχή με πολύ ενδιαφέροντα, και ιστορικά και πολιτικά γεγονότα. Η Φρειδερίκη (σ.σ. η ηρωίδα) είναι το θύμα και του πατέρα της και του αδερφού της. Στόχος μου είναι στο τέλος κάθε βιβλίου ο καθένας να πάρει αυτό που του αξίζει, είτε καλό είτε κακό», ανέφερε η συγγραφέας.

«Εδώ μιλάμε για βαθιά αγάπη, την αξία της συγχώρεσης, αλλά και πόσο κακό μπορεί να κάνει η ζήλια»., είπε για το βιβλίο και συμπλήρωσε αφήνοντας ένα μήνυμα: «Θα ήθελα να πω στις γυναίκες ότι ο φόβος κάνει χειρότερα τα πράγματα. Η ζωή φτιάχνει τέτοια σενάρια που όσο ευφάνταστος και αν είσαι, θα έρθει ένα γεγονός που θα το ξεπεράσει. Δεν υπάρχει καλύτερος συγγραφέας από την ίδια τη ζωή».

«Όταν νοσούσα και έκανα τις χημειοθεραπείες...» - Η συγκινητική εξομολόγηση της συγγραφέως για την περιπέτεια υγείας της

Στην εκπομπή «Αυτό είναι Σαββατοκύριακο» βρέθηκε καλεσμένη το πρωί του Σαββάτου (22/1) η Λένα Μαντά. Η γνωστή συγγραφέας μίλησε μεταξύ άλλων για την περίοδο που αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της.

«Το κομμάτι της υγείας μου δεν με επηρέασε ποτέ στον τρόπο γραφής μου. Ποτέ δεν με σταμάτησε, ποτέ δεν υπήρχε φρένο παρά το αντίθετο. Στην εποχή δηλαδή που νοσούσα και έκανα τις χημειοθεραπείες, παράλληλα έγραφα τα «Πέντε κλειδιά». Ίσα ίσα το γράψιμο ήταν διέξοδος για να φύγω από κάτι που πονούσε.

Αυτό με βοήθησε πάρα πολύ. Αργότερα, όταν αρρώστησε ο σύζυγος μου πολύ σοβαρά με την καρδιά του, εγώ έγραφα το «Ταξίδι στη Βενετία» και επίσης ήταν το διάλειμμα της ψυχής μου», ανέφερε η Λένα Μάντα, η οποία πρόσφατα αναφέρθηκε και στον πατέρα της.