Χρήστος Λούλης: Η αληθινή ηλικία και καταγωγή του πρωταγωνιστή της σειράς «Ψέματα»

Οι μεγάλες επιτυχίες που έχει σημειώσει στην καριέρα του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Χρήστος Λούλης: Η αληθινή ηλικία και καταγωγή του πρωταγωνιστή της σειράς «Ψέματα»

Ο Χρήστος Λούλης αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους και πιο αγαπημένους ηθοποιούς της γενιάς του. Το βράδυ της Πέμπτης (5/5) έκανε πρεμιέρα στη νέα σειρά του ALPHA, Ψέματα, στην οποία ενσαρκώνει τον πρωταγωνιστή, Ανδρέα (δείτε εδώ τι τηλεθέαση έκανε το πρώτο επεισόδιο).

O ίδιος έχει συμμετάσχει σε πολύ μεγάλες επιτυχίες, ενώ η εμφάνισή του στα «Ψέματα» εντυπωσίασε το τηλεοπτικό κοινό από τις πρώτες στιγμές (δείτε εδώ τα σχόλια του Twitter).

Οι άγνωστες πτυχές του Χρήστου Λούλη

Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο τμήμα οικονομικής επιστήμης, αλλά εγκατέλειψε τη σχολή για να σπουδάσει υποκριτική στο Ελληνικό Θέατρο Τεχνών στα 20 του, απ' όπου αποφοίτησε το 1999. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Με την ομάδα του Εθνικού Θεάτρου συμμετείχε το 2006 σε περιοδεία στη Νέα Υόρκη για το θεατρικό έργο Οι Πέρσες του Αισχύλου, ενώ το 2012 συμμετείχε, πάλι με το Εθνικό Θέατρο, στο Φεστιβάλ Σαίξπηρ, που διοργάνωσε το Γκλομπ Θίατερ στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.

Έμιλυ Κολιανδρή Χρήστος Λούλης

Το 2003 τιμήθηκε με το βραβείο Χορν. Το 2008 τιμήθηκε με το Βραβείο Β΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Οι σκλάβοι στα δεσμά τους στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το 2004 συμμετείχε ως "Έρωτάς" στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Το 2019 υποδύθηκε τον Γιάνη Βαρουφάκη στην ταινία του Κώστα Γαβρά Ενήλικοι στην Αίθουσα.

Τον Μάιο του 2020 πρωταγωνίστησε σε διαφημιστικό σποτ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της COVID-19. Το σποτ και η ερμηνεία του Λούλη επικρίθηκαν για σεξισμό με αποτέλεσμα το σποτ να αποσυρθεί.

Το 2021 έπαιξε στην ταινία Ο άνθρωπος του Θεού.

Κατοικεί στην Αθήνα. Είναι νυμφευμένος με την Ελληνοκύπρια ηθοποιό Έμιλυ Κολιανδρή από τις 29 Σεπτεμβρίου 2008 και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Αλέξανδρο και τη Σμαράγδα.

«Θεωρώ ότι είμαι αντιπαθής στο σινάφι μου»

Ο Χρήστος Λούλης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» όπου μέσα σε όλα αναφέρθηκε τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική του ζωή. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό είχε αποκαλύψει πως τον έβριζαν αρκετοί.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι είμαι αντιπαθής στο σινάφι μου, για τις απόψεις μου, επειδή δεν είναι πλειοψηφικές», είπε αρχικά ο Χρήστος Λούλης και συμπλήρωσε: «Έχω μια αίσθηση ναρκισσισμού και αλαζονείας».

«Θα ήθελα να κάνω μια ταινία με τον Γαβρά. Είναι ο πιο γλυκός, ευγενής και επαγγελματίας» είπε ο Χρήστος Λούλης και συνέχισε: «Όταν μεγαλώσω κι άλλο θα ήθελα να κάνω και τον Βενιζέλο σε μια ταινία. Θα παρουσίαζα τον Αδύναμο Κρίκο γιατί θα μου έβγαινε φυσικά».

«Είναι δύσκολο να παίζεις με την γυναίκα σου. Έχεις ένα φόβο ότι μέσα από το ρόλο θα δει κάτι που νιώθεις ότι δεν το ξέρει. Αγαπώ να μισώ στη γυναίκα μου τον χρόνο που παίρνει για να ετοιμαστεί».

Παράλληλα, ο Χρήστος Λούλης είπε ότι στην καραντίνα «είδα την ομορφιά του να μην κάνω τίποτα. Μέσα στην καραντίνα έγινα περισσότερο μητέρα. Πατέρας ήμουν πάντα», ενώ σχολίασε το πώς λειτουργούν οι άνθρωποι: «οι πιο πολλοί άνθρωποι λειτουργούμε με τις εντυπώσεις. Δεν ενδιαφέρει η αλήθεια, αλλά η εντύπωση».