Eurovision 2022: «Είμαι Ελληνίδα αλλά...» - Η απάντηση της Αμάντα Γεωργιάδη στο ρατσιστικό σχόλιο δημοσιογράφου

Η εξομολόγησή της στον αέρα του «Πρωινού»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Eurovision 2022: «Είμαι Ελληνίδα αλλά...» - Η απάντηση της Αμάντα Γεωργιάδη στο ρατσιστικό σχόλιο δημοσιογράφου

Λίγο πριν την τελική ευθεία του 66ου Διαγωνισμού της Eurovision βρισκόμαστε και οι προετοιμασίες για τους πρώτους δύο ημιτελικούς έχουν πάρει φωτιά. Η Ελλάδα, όπως και οι περισσότερες χώρες έχει ήδη ολοκληρώσει την δεύτερη πρόβα αλλά και τη συνέντευξη Τύπου πριν τον Α' ημιτελικό στις 10/5.

Η απάντηση της Αμάντας Γεωργιάδη στο ρατσιστικό σχόλιο του Πολωνού δημοσιογράφου

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ένας δημοσιογράφος έκανε μία αρκετά προβοκατόρικη ερώτηση στην Αμάντα Γεωργιάδη την Ελληνίδα εκπρόσωπο. Την ρώτησε γιατί η Ελλάδα επιλέγει τα τελευταία χρόνια να στέλνει στον μουσικό διαγωνισμό Ελληνίδες ομογενείς του εξωτερικού. (Δείτε εδώ τι απάντησε η Αμάντα)

Για όλα αυτά μίλησε το πρωί της Παρασκευής 6/5 στον αέρα του Πρωινού, η Ελληνίδα τραγουδίστρια.

«Ήταν λίγο περίεργη η ερώτηση που δέχθηκα. Είμαι Ελληνίδα, αλλά είμαι από την Νορβηγία. Πολύ σωστά δόθηκε η απάντηση από την Σοφία, την επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, ότι με βρήκαν γιατί έχω ένα ταλέντο και όχι γιατί είμαι από την Νορβηγία», σχολίασε η Αμάντα Γεωργιάδη.

Ενώ πρόσθεσε πως η σχέση της με την χώρα καταγωγής της είναι στενή: «Την αγαπάω πάρα πολύ την Ελλάδα. Κάθε χρόνο έρχομαι στα Γιάννενα και στην Πρέβεζα, κάνω μπάνια εκεί. Η γιαγιά μου, που την αγαπάω πάρα πολύ, μένει στα Γιάννενα».

Κάνει πάταγο η Αμάντα Γεωργιάδη στο Τορίνο - Ποια θέση δίνουν οι στοιχηματικές στην Ελλάδα;

Τις εντυπώσεις έκλεψε για ακόμα μια φορά η Αμάντα Γεωργιάδη πάνω στη σκηνή του «Pala Olimpico», ερμηνεύοντας για δεύτερη φορά το «Die Together». Η σκηνοθετική παρουσία που επιμελήθηκε ο Φωκάς Ευαγγελινός απέσπασε το θερμότερο των χειροκροτημάτων από τους δημοσιογράφους και τα μέλη των εθνικών αποστολών. (Δείτε εδώ τι συνέβη στη 2η πρόβα)

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, τα στοιχεία της μοναξιάς, της έλλειψης που δημιουργείται από έναν χωρισμό και της φθοράς που αμβλύνεται από τον χρόνο αποτυπώθηκαν μαγικά, καταλήγοντας σε ένα εκτυφλωτικό φως, που αντανακλά η ιστορία του «Die Together», η οποία υμνεί την απόλυτη αγάπη.

Και αυτό φαίνεται και στα νούμερο των στοιχηματικών, όπου σύμφωνα με τον ιστότοπο Eurovision World, η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στην 6η θέση, με την Ουκρανία να ξεχωρίζει σε όλα τα στοιχήματα κατά πολύ, καθώς της δίνουν πιθανότητα 43% να στεφθεί νικήτρια του διαγωνισμού. Η Κύπρος από την άλλη βρίσκεται στην 16η θέση.

Eurovision προγνωστικά