Χριστίνα Κοντοβά: «Με ρωτάνε αν διαλέγεις παιδί...» - Η συγκινητικη εξομολόγηση για την υιοθεσία

«Βρέθηκα σε πολύ δύσκολες στιγμές»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Χριστίνα Κοντοβά: «Με ρωτάνε αν διαλέγεις παιδί...» - Η συγκινητικη εξομολόγηση για την υιοθεσία

Στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι βρέθηκε καλεσμένη η Χριστίνα Κοντοβά και με αφορμή την γιορτή της μητέρας μίλησε για την υιοθεσία της κορούλας της, Ada. Η επιχειρηματίας ταξίδεψε μέχρι την Ουγκάντα και πέρασε δύσκολες καταστάσεις μέχρι να καταφέρει να την πάρει μαζί της στην Ελλάδα.

Στην εκπομπή έδειξαν μερικά βίντεο με τα όσα ζούσε καθημερινά, τα οποία θα δείξει και στην κορούλα της. Επίσης, αποκάλυψε και πως πήρε την απόφαση να υιοθετήσει, αλλά και τα όσα βίωσε όλους αυτούς τους μήνες μέχρι να γυρίσουν σπίτι τους.

Η εξομολόγηση της Χριστίνας Κοντοβά

«Το να υιοθετήσω ένα παιδί, είναι κάτι που σκεφτόμουν χρόνια. Κάποια στιγμή, όταν τέθηκε το θέμα της οικογένειας το μοιράστηκα και με τον σύντροφό μου και μου είχε πει ότι είναι μαζί μου. Για μένα αυτό ήταν πολυ σημαντικό…. Κάποια στιγμή γνωρίσαμε μια γυναίκα που είχε υιοθετήσει ήδη ένα παιδί από την Αιθιοποία. Ήταν σαν να με πήρε από το χέρι και να μου έδειξε τον δρόμο…

Λίγες μέρες μετά, πήγαμε μαζί σε μια παράσταση, στην παράσταση «Μαμά», δεν ξέραμε τι θα δούμε. Πριμ την παράσταση άρχισες να με ρωτάς και με έβαλες να απαντήσω στο «γιατί»… Μπαίνοντας στην παράσταση, αυτή ξεκίναγε με τη φράση, «Μαμά θα υιοθετήσω ένα παιδί». Η επόμενη μέρα ήταν η αρχή του δικού μας ταξιδιού» ανέφερε αρχικά.

«Στη δική μου περίπτωση μεσολάβησε το πρώτο lockdown,πέρασαν 8-9 μήνες μέχρι να μου έρθει η φωτογραφία της Ada, ήταν ο πρώτος φάκελος που μου έστειλαν. Εγώ βιαζόμουν, ήθελα να κάνουμε όλα τα ραντεβού μέσα σε μια εβδομάδα. Και τότε μου έλεγε η κοινωνική λειτουργός να πάρω τον χρόνο μου γιατί θα τον χρειαστώ. Δεν το καταλάβαινα. Ήμουν ανυπόμονη…» είπε στη συνέχεια.

«Με ρωτάνε αν διαλέγεις παιδί. Δε διαλέγεις ποτέ παιδί και δε ξέρω πως κάποιος γονιός θα μπορούσε να διαλέξει το παιδί του… H Ada ήταν η πρώτη υπόθεση που μου έστειλαν, τον φάκελό της, ήταν τότε 2 χρονών και μου είπαν αν θέλουμε να προχωρήσουμε μαζί της ή να δούμε κάποιο άλλο παιδί, κάποια άλλη υπόθεση. Πως να πεις όχι σε ένα παιδί; Την είδα και είπα “το παιδί μου”» είπε σε άλλο σημείο.

«Φτάνοντας εκεί, γνώρισα την Ada. Το πρώτο ταξίδι ήταν δυο μήνες. Πήγα λίγο τουρίστρια. Μετά άρχισαν τα δύσκολα. Ήταν οι πρώτοι μήνες που προσπαθούσα να επιβιώσω, να γνωρίσω το παιδί και να καταλάβω τι γίνεται. Βρέθηκα σε πολύ δύσκολες στιγμές. Τον πρώτο καιρό με δυσκόλεψε το ότι ήταν μια έτοιμη προσωπικότητα. Με δυσκόλεψε το να έρθουμε σε επικοινωνία αλλά και το ότι ήμουν σε μια άλλη χώρα. Έβρισκε όμως τον τρόπο να μου πει αυτό που ήθελε. Παράλληλα με όλα αυτά γίνεσαι και μαμά.

Δε θα πω ψέματα. Την πρώτη φορά που έφυγε, το είχα και λίγο ανάγκη. Ήθελα να πάρω μια απόσταση για να καταλάβω τι μου συνέβη. Γύρισα όμως πίσω ένας άλλος άνθρωπος, ήμουν με το ένα πόδι εδώ και το άλλο εκεί. Δε μπορούσα να καταλάβω ούτε εγώ ποια ήμουν. Δε μπορούσα να επικοινωνήσω και με πολλούς ανθρώπους και δεν ήθελα κιόλας… Όταν μείναμε οι δυο μας δυσκολεύτηκα γιατί ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με το συναίσθημα», εξομολογήθηκε.

Χριστίνα Κοντοβά Χαμογέλα και Πάλι υιοθεσία

Εκδρομή στην Πάρο για τον Τζώνη Καλημέρη και την Χριστίνα Κοντοβά - Μαζί του η κόρη τους, Ada

Η Χριστίνα Κοντοβά με τον Τζώνη Καλημέρη και την κόρη τους, Ada, αποφάσισαν να περάσουν το πρώτο τους Πάσχα στην Πάρο.

Μάλιστα είναι αποφασισμένοι να περάσουν ένα υπέροχο Πάσχα, καθώς θα είναι και το πρώτο που το ζευγάρι θα απολαμβάνει τη συντροφιά της κόρης τους.

«Ευχαριστώ τον Θεό που είχα καθαρό μυαλό και έδωσα στον εαυτό μου την ευκαιρία να ζήσει αυτή την εμπειρία. Είναι μία εμπειρία που σου δίνει όραμα. Η διαμονή μου στην Αφρική μου δίδαξε την υπομονή, όπως λέω πάντα όμως, αν υπήρχε παράδεισος είναι εκεί», είπε σε πρόσφατη συνέντευξη η σχεδιάστρια μόδας.

Μαμά και κόρη είναι πραγματικά αχώριστες ενώ η Χριστίνα Κοντοβά πολλές φορές δημοσιεύει στον λογαριασμό της στο instagram τρυφερές στιγμές από την καθημερινότητά της θέλοντας έτσι να μοιραστεί τη χαρά της και με τους διαδικτυακούς της φίλους.

Τζώνη Καλημέρης - Άντα