Eurovision 2022: Σήμερα (10/5) ο ημιτελικός της Ελλάδας - Οι εντυπωσιακές πρόβες της Amanda και τα στοιχήματα

Έτοιμη να «σαρώσει» στη σκηνή

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Eurovision 2022: Σήμερα (10/5) ο ημιτελικός της Ελλάδας - Οι εντυπωσιακές πρόβες της Amanda και τα στοιχήματα

Ο 66ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision πρόκειται να κάνει... πρεμιέρα απόψε (10/5), με την Ελλάδα να βγαίνει στη σκηνή του πρώτου ημιτελικού στην 15η θέση. Η εμφάνιση της Αμάντα Γεωργιάδη αποτελεί μία από τις πιο πολυσυζητημένες της φετινής χρονιάς, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο για ένα τραγούδι που θα μπορούσε άνετα να νικήσει.

Η νεαρή τραγουδίστρια είναι έτοιμη να ανέβει στη σκηνή του Pala Olympico στο Τορίνο, ενώ ήδη από τις επίσημες πρόβες που έκανε κατάφερε να καθηλώσει κοινό και κριτική επιτροπή.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η ιστορία του «Die Together», αντανακλά τα στοιχεία της μοναξιάς, της έλλειψης που δημιουργείται από έναν χωρισμό και της φθοράς που αμβλύνεται από τον χρόνο αποτυπώθηκαν μαγικά, καταλήγοντας σε ένα εκτυφλωτικό φως.

Αυτό μάλιστα αποτυπώνεται τέλεια και πάνω στη σκηνή, σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό που έχει στήσει η ελληνική αποστολή.

Eurovision 2022 Αμάντα

Τα στοιχήματα για την Ελλάδα στη Eurovision 2022

Από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκε η Αμάντα στο Τορίνο, τα βλέμματα στράφηκαν πάνω της. Η ατμοσφαιρική μπαλάντα της έχει ανεβάσει κατά πολύ τη θέση της Ελλάδας στις στοιχηματικές, ενώ κάποιοι κάνουν λόγο για σίγουρη πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Τα λόγια του Φωκά Ευαγγελινού για την Αμάντα

«Είχα αποκλείσει την τηλεόραση. Έκανα αυτό που έκανα με την Ρούλα που περάσαμε πολύ όμορφα, θέατρο, μεγάλα events και πολλά πολλά ακόμα. Κάποια στιγμή έκλεισε αυτός ο κύκλος της τηλεόρασης. Έβλεπα τον Νίκο Κοκλώνη στην τηλεόραση και μου άρεσε αυτό που έβλεπα, έβλεπα μια χαρά και μου έφερνε μια θύμηση όμορφη από αυτά που έχω κάνει.

Όταν με κάλεσε, λοιπόν, χάρηκα πάρα πολύ κι ας μην τον ήξερα μέχρι τότε. Δεν είχαμε πει ούτε γεια και πήγα να συζητήσω μαζί του. Ο τρόπος όμως που με αντιμετώπισε, λέγοντας μου καλησπέρα, δίχως να μου πει τίποτα άλλο, θέλησα να συνεργαστούμε», ανέφερε ο γνωστός χορογράφος.

Όσον αφορά την ελληνική συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού δήλωσε: «Φέτος με την Αμάντα Γεωργιάδη στην Eurovision 2022 είναι δύσκολα τα πράγματα γιατί από την πρώτη στιγμή που άκουσα το τραγούδι, με συγκινούν απίστευτα οι απόλυτες παύσεις που έχει».

«Το λάτρεψα το τραγούδι. Και λέω πως είναι δύσκολα τα πράγματα γιατί πρέπει την παύση να την κάνεις οργανική, να την κάνεις κάτι να σημαίνει. Μου έρχεται η φλασιά και λέω πως θα πω όλη την ιστορία με την Αμάντα μέσα από τα μάτια της. Τα πάντα θα τα βλέπουμε μέσα από το βλέμμα της» συμπλήρωσε ο Φωκάς Ευαγγελινός μιλώντας στον Θέμη Μάλλη.