«Όταν μεγαλώσω θα μπορώ να γίνω...» - Ο Όμηρος Πουλάκης εξομολογείται την περίεργη επιθυμία που είχε ως παιδί

«Θυμάμαι πως απογοητεύτηκα»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Όταν μεγαλώσω θα μπορώ να γίνω...» - Ο Όμηρος Πουλάκης εξομολογείται την περίεργη επιθυμία που είχε ως παιδί

Ο Όμηρος Πουλάκης, που έχει μιλήσει πολλές φορές για τον Δημήτρη Λιγνάδη και το MeToo, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ, Κυψέλη, την Τρίτη 10/5, και αποκάλυψε μία περίεργη κρυφή του επιθυμία από τα παιδικά του χρόνια.

Ο ηθοποιός αποκάλυψε πως περνούσε πολύ καιρό με τους παππούδες του στο σπίτι τους στην Λούτσα, όπου υπήρχαν εκεί πολλές γάτες. Βλέποντάς τες, λοιπόν, όταν ήταν περίπου πέντε χρονών του δημιουργήθηκε η εντύπωση πως θα μπορούσε να γίνει και εκείνος μία από αυτές. Όταν, όμως, κατάλαβε ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η θλίψη του και η απογοήτευση ήταν τεράστιες.

Η περίεργη επιθυμία του Όμηρου Πουλάκη

Ο ίδιος δήλωσε σε πρώτο επίπεδο: «Δεν ήταν καθόλου σαφές στο μυαλό μου αλλά θυμάμαι να είναι πολύ ισχυρή η επθυμία μου να γίνω γάτα όταν ήμουν μικρός. Ο παππούς μου και η γιαγιά μου είχαν ένα σπίτι στη Λούτσα, πηγαίναμε εκεί σαν εκδρομή και στην αυλή υπήρχαν γάτες.

Τότε ήμουν περίπου τεσσάρων, πέντε χρονών. Κάποια στιγμή, λοιπόν, η αντίληψη μου μού έλεγε πως όταν θα μεγαλώσω θα μπορώ να γίνω σαν αυτά τα ζωάκια. Δηλαδή σαν τις γάτες. Θυμάμαι και τη στιγμή που συνειδητοποίησα ότι αυτό είναι ανέφικτο».

Και συμπλήρωσε: «Θυμάμαι πως απογοητεύτηκα. Ακούγεται λίγο σαν να το έχω κατασκευάσει μετά αλλά καθόλου, αλήθεια είναι. Το θυμόμουν από παιδί και το αφηγούμουν. Απλά συνέβη και μια μέρα κατάλαβα πως δεν μπορώ να γίνω».

Η αποκάλυψη του ηθοποιού για την σχέση του με τον Δημήτρη Λιγνάδη

Στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα και την Άννα Ζηρδέλη μίλησε το πρωί της Πέμπτης 17/2 ο Όμηρος Πουλάκης. Ο ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πως ένιωσε όταν είδε τις καταγγελίες που βγήκαν στο φως για συναδέλφους του ενώ μίλησε και για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, τον οποίο υπερασπίστηκε ο Σάκης Ρουβάς και προκάλεσε χιλιάδες αντιδράσεις.

«Σοκαρίστηκα γιατί αυτά που βγήκαν στην επιφάνεια, αυτά που έχουν καταγγελθεί είναι ακραία.

Δεν ενοχλήθηκα που με έψαχναν οι δημοσιογράφοι λόγω της σχέσης μου με τον Δημήτρη Λιγνάδη γιατί δεν είναι όλα τα πράγματα το ίδιο. Όταν υπάρχει ένα τόσο ακραίο συμβάν που προκύπτει με όρους κινήματος, που προκύπτει από τη βάση των ανθρώπων, άνθρωποι που έχουν τραύματα, που έχουν κακοποιηθεί, παρενοχληθεί, χτυπηθεί και μιλάνε και προκύπτει ένας τόσο ισχυρός διάλογος, το να ζητηθεί από ανθρώπους που είχαν μια συναναστροφή – είχα μια προσωπική σχέση, εκτός από καθηγητής μου ήταν και συνεργάτης μου – είναι λογικό.

Δεν τον είχα δει από το 2007 αλλά ήταν καθηγητής μου και μαθαίνω αυτά τα πράγματα… ήταν σοκαριστικό. Δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο έναν άνθρωπο που τον ξέρεις. Συνεργαζόμασταν από το 2004 μέχρι το 2006. Το 2006 ήρθαμε σε επαγγελματική ρήξη, το 2007 ήρθα και σε διαπροσωπική ρήξη εξαιτίας συμπεριφορών και στοιχείων του χαρακτήρα που δε μου άρεσαν. Να εστιάσουμε στο θύμα, στα θύματα. Είναι εξωφρενικό. Εδώ ο φίλος σου, σου φέρεται άσχημα σε αυτή τη ζωή λίγο ο φίλος σου και το κουβαλάς μέρες» σχολίασε ο Όμηρος Πουλάκης.