Eurovision: Το αρνητικό ρεκόρ της Κύπρου - Γιατί δεν τα καταφέρνει η Μεγαλόνησος;

Όλο το παρασκήνιο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Eurovision: Το αρνητικό ρεκόρ της Κύπρου - Γιατί δεν τα καταφέρνει η Μεγαλόνησος;

Οι χώρες που συμμετέχουν στον Β' Ημιτελικό της Eurovision ολοκλήρωσαν τις jury rehearsal και τώρα ετοιμάζονται για να εμφανιστούν επίσημα στη σκηνή του Pala Olimpico, που μέχρι το βράδυ θα έχει γεμίσει με τους Eurofans.

Η αγωνία έχει χτυπήσει κόκκινο για την Κύπρο και την Ανδρομάχη που ελπίζουν για μια θέση στον τελικό του Σαββάτου (δείτε εδώ σε ποια σειρά θα εμφανιστεί η Κύπρος στον αποψινό ημιτελικό).

Τα αρνητικά ρεκόρ της Κύπρου στην Eurovision

Ωστόσο η Κύπρος δεν σημειώνει και τρελή επιτυχία στον Μουσικό Διαγωνισμό. Ενώ συνήθως καταφέρνει να συμμετέχει στον τελικό, σπάνια κερδίζει μια καλή θέση.

Συγκεκριμένα η Κύπρος μπήκε για πρώτη φορά στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 1981. Ωστόσο από το 2019 η Κύπρος κατέχει ένα αρνητικό ρεκόρ, καθώς είναι οι χώρες με τις περισσότερες συμμετοχές στον Διαγωνισμό, χωρίς να σημειώνει καμία νίκη.

Η μεγαλόνησος δεν έχει καταφέρει ποτέ να εμφανιστεί στην υψηλότερη θέση του πίνακα. Βέβαια το 2018 με την Ελένη Φουρέιρα ήταν πολύ κοντά στο να κερδίσει, ωστόσο τελευταία στιγμή τερμάτισε στη δεύτερη θέση κάτω από την Netta και το Ισραήλ.

Ενώ επίσης καλές θέσεις είχε κατακτήσει το 2002 και το 2004, όπου είχε τερματίσει στην πέμπτη και την έκτη θέση αντίστοιχα.

Η Ανδρομάχη «χτύπησε» τατουάζ και σφράγισε τη συμμετοχή της Κύπρου

Λίγο πριν την τελική ευθεία για την Μεγάλη βραδιά της Eurovision 2022, η Ανδρομάχη αποφάσισε να κάνει ένα τατουάζ για να θυμάται τη συμμετοχή της στο μεγαλύτερο μουσικό διαγωνισμό. Αν και τα στοιχήματα δεν την βάζουν στην πρώτη 10δα, η τραγουδίστρια είναι ενθουσιασμένη και ανυπομονεί να τραγουδήσει στη σκηνή του Pala Olimpico σαν άλλη αναδυόμενη Αφροδίτη.

Η ταλαντούχα και γοητευτική τραγουδίστρια, καθώς και κάποια από τα μέλη της ομάδας της, επισκέφθηκαν ένα από τα πιο γνωστά tattoo studios στο Τορίνο και «χτύπησαν» ένα τατουάζ που παραπέμπει στη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα, η Ανδρομάχη έκανε στο εσωτερικό μέρος του χεριού της το σχήμα που έχει το εντυπωσιακό κοχύλι - prop με το οποίο εμφανίζεται στη σκηνή και ερμηνεύει το «Ela»!

Η Ανδρομάχη αγαπά τα τατουάζ και, μάλιστα, έχει ήδη κάποια στο σώμα της. Μεταξύ άλλων, έχει τη λέξη «honey» στον ώμο της, ένα τριαντάφυλλο και σύννεφα στο αριστερό της χέρι, καθώς και μια σειρά από τριαντάφυλλα στον δεξιό καρπό της.

Ανδρομάχη Τατουάζ

Τατουάζ Ανδρομάχη