Eurovision 2022 Highlights (12/5): H εμφάνιση της Ανδρομάχης, οι επικές ατάκες του Καπουτζίδη και οι... γυμνοί Φινλανδοί

Χαμός και στον δεύτερο ημιτελικό

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Eurovision 2022 Highlights (12/5): H εμφάνιση της Ανδρομάχης, οι επικές ατάκες του Καπουτζίδη και οι... γυμνοί Φινλανδοί

Ο δεύτερος ημιτελικός για τον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2022 ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (12/5) με εντυπωσιακές εμφανίσεις στη σκηνή του Τορίνο και δυστυχώς με τον αποκλεισμό της Κύπρου και της Ανδρομάχης.

Σε ρυθμούς Tik Tok η λαμπερή έναρξη του Β' Ημιτελικού

Οι παρουσιαστές της βραδιές ήταν η τραγουδίστρια Laura Pausini, ο Ιταλός παρουσιαστής Alessandro Cattelan και o Αγγλολιβανέζος μουσικοσυνθέτης Mika.

Όπως ήταν λογικό για άλλη μια φορά είδαμε ένα εκπληκτικό show λίγο πριν ξεκινήσει ο διαγωνισμός ανάμεσα στις χώρες. Η έναρξη λοιπόν ήταν αφιερωμένη στο Tik Tok ενώ ακούσαμε το Cheeky cheeky σε διάφορες εκδοχές.

Να τονίσουμε επίσης πως η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β’ Ημιτελικό είναι: Φινλανδία, Ισραήλ, Σερβία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Μάλτα, Σαν Μαρίνο, Αυστραλία, Κύπρος (ποια θέση της δίνουν τα στοιχήματα;), Ιρλανδία, Σκόπια, Εσθονία, Ρουμανία, Πολωνία, Μαυροβούνιο, Βέλγιο, Σουηδία, Τσεχία.

Γδύθηκε στη σκηνή ο Lauri από την Φινλανδία

Το βράδυ της Πέμπτης 12/5 ξεκίνησε ο Β' Ημιτελικός της Eurovision 2022 όπου οι θαυμαστές περίμεναν πως και πως να παρακολουθήσουν την λαμπερή έναρξη όπου ήταν σε ρυθμούς Tik Tok με αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί η σκηνή στο PalaOlimpico, στο Τορίνο της Ιταλίας.

Η πρώτη χώρα για απόψε ήταν η Φινλανδία όπου φέτος εκπροσωπείται από τους «The Rasmus» και το τραγούδι "Jezebel". Πιο συγκεκριμένα, ο τραγουδιστής ξεκίνησε να τραγουδά κρατώντας ένα κίτρινο μπαλόνι. Φορούσε μαύρο δερμάτινο παντελόνι και κατακίτρινο μακρύ αδιάβροχο.

Στη σκηνή κυριαρχούσαν τα μεγάλα μαύρα μπαλόνια και ένα λευκό. Βέβαια, αυτό που "κέντρισε" το ενδιαφέρον ήταν το γεγονός πως λίγο αργότερα αποφάσισε να βγάλει το αδιάβροχο προκειμένου να μείνει γυμνός από τη μέση και πάνω.

Μάγεψε τα πλήθη η Ανδρομάχη

Η ώρα του Β' ημιτελικού για τον 66ο διαγωνισμό της Eurovision στην Ιταλία έφτασε και μετά την εκρηκτική παρουσία της Φιλανδίας που ξεσήκωσε εξίσου τους πάντες, ήρθε η σειρά της Ανδρομάχης, (νωρίτερα αποκάλυψε το γούρι που έχει για καλή τύχη μαζί της) και σείστηκε όλο το στάδιο από την ερμηνεία και την φαντασμαγορική σκηνική της παρουσία.

Aνέβηκε στη σκηνή μέσα σε ένα μπλε φόντο με ένα κοχύλι με το στοιχείο του νερού να είναι έντονο στο όλο σκηνικό. Πορτοκαλί, μωβ και χρυσό εναλλάσσονταν πάνω στη σκηνή με την Ανδρομάχη και τις χορεύτριές της να χαρίζουν πολύ όμορφες εικόνες στους θεατές που στη συνέχεια ξεσηκώθηκαν και άρχισαν να χειροκροτούν με την ψυχή τους την νεαρή.

Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Michael από το Ισραήλ - Το εντυπωσιακό act

Ο Β' Ημιτελικός της Eurovision 2022 είναι γεγονός καθώς το βράδυ της Πέμπτης (12/5) ξεκίνησε άκρως εντυπωσιακά.

Άλλο ένα πρόσωπο το οποίο εντυπωσίασε επίσης ήταν και Ο Michael Ben David και το τραγούδι «I.M.» όπου εκπροσωπεί το Ισραήλ. Να τονίσουμε πως ο τραγουδιστής επιλέχτηκε να εκπροσωπήσει το Ισραήλ στον μουσικό διαγωνισμό μέσα από το ισραηλινό X Factor.

Οι τραγουδιστές του Σαν Μαρίνο προκάλεσαν πανικό με το φιλί στη σκηνή του Pala Olimpico

Το βράδυ της Πέμπτης 12/5 ξεκίνησε ο Β' Ημιτελικός του 66ου διαγωνισμού της Eurovision 2022 όπου διεξάγεται στο Pala Olimpico στο Τορίνο της Ιταλίας όπου 18 χώρες προσπαθούν να περάσουν στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου 14/5.

Όπως ήταν αναμενόμενο η έναρξη για άλλη μια φορά ήταν πολλά υποσχόμενη καθώς ξεκίνησε υπό τους ρυθμούς του Tik Tok. Σειρά ωστόσο είχε το Σαν Μαρίνο όπου ο Achille Lauro έφτασε και σάρωσε πραγματικά την σκηνή. Μάλιστα, η εμφάνισή του δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητη στην αρένα με τον κόσμο να τον χειροκροτεί αφού κατάφερε να ξεσηκώσει για τα καλά το Pala Olimpico στο Τορίνο της Ιταλίας.

Φαβορί η κόρη πασίγνωστου Σουηδού ροκ μουσικού - Εντυπωσίασε η ερμηνεία της

Ιδιαίτερα εντυπωσιακός είναι ο Β' Ημιτελικός της Eurovision, την Πέμπτη 12/5 με αρκετές εμφανίσεις να κλέβουν τις εντυπώσεις του κοινού, όπως αυτή της Φιλανδίας. Ξυπόλητη και με σικ σύνολο στη σκηνή του διαγωνισμού, εμφανίστηκε λοιπόν ένα από τα μεγάλα φαβορί, Cornelia Jakobs.

Η εμφάνισή της ξεκινά με την ίδια καθισμένη και ξυπόλητη ενώ στη σκηνή κυριαρχεί το πράσινο χρώμα, το οποίο στο τέλος γίνεται ένα έντονο κόκκινο, και ήταν πολύ καλή παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τις πρόβες και το παραλίγο ατύχημα που είχε κατά την προετοιμασία της αφού όπως έγινε γνωστό κάποια στιγμή την χτύπησε ρεύμα, καθώς η ίδια έχει ένα vintage μικρόφωνο με καλώδιο

Η Cornelia Jakobs είναι κόρη του ροκ μουσικού Jakob Samuel στο συγκρότημα The Poodles και εγγονή του πάστορα και συγγραφέα Bengt Samuelsson και της μαέστρου και συνθέτη Kerstin Nerbe.

Το 2020 ηχογράφησε το κομμάτι “Weight of the World” το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως soundtrack της σειράς “ Björnstad” της HBO. Συμμετείχε στο Melodifestivalen 2021 ως τραγουδοποιός για το τραγούδι " Best of Me " που ερμήνευσε ο Efraim Leo. Διαγωνίστηκε ως σόλο καλλιτέχνης στο πρώτο μέρος του Melodifestivalen 2022 με το τραγούδι " Hold Me Closer " που έγραψε μαζί με τους Isa Molin και David Zandén , όπου πήρε τις περισσότερες ψήφους θεατών και πήγε κατευθείαν στον τελικό. Κέρδισε τον τελικό του Melodifestivalen 2022 όπου έλαβε συνολικά 146 βαθμούς.

Η επική ατάκα του Γιώργου Καπουτζίδη την ώρα του σχολιασμού προκάλεσε δάκρυα γέλιου

Όπως κάθε χρόνο στην θέση του σχολιασμού για την Eurovision 2022 βρίσκεται ο Γιώργος Καπουτζίδης μαζί με την Μαρία Καζάκου καθώς έχουν αποδείξει πως η χημεία τους είναι ό,τι πρέπει καθώς έχουν χαρίσει αναμφίβολα πολλές φορές άπλετο γέλιο στους τηλεθεατές της ΕΡΤ όπου παρακολουθούν τον μουσικό διαγωνισμό.

Έτσι το βράδυ της Πέμπτης 12/5 με αφορμή τον Β' Ημιτελικό της Eurovision όπου διεξάγεται στο Τορίνο της Ιταλίας, ο ίδιος θέλησε να διηγηθεί πώς κάνουν τα παιδάκια στην Ιταλία για να δείξει ότι είναι… φωνακλάδικα. Η μίμησή του χωρίς την εικόνα είναι ακόμη πιο αστεία καθώς θα σας φέρει δάκρυα γέλιου.

Αυτές είναι οι 10 χώρες που πέρασαν στον μεγάλο τελικό!

Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε ο Β' Ημιτελικός της Eurovision όπου προβλήθηκε μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ. Ο ανταγωνισμός φέτος είναι αρκετά μεγάλος καθώς όλες οι χώρες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να περάσουν στην επόμενη φάση του μεγάλου τελικού το Σάββατο 14/5.

Κάποιες χώρες ήταν αναμενόμενο ότι θα περάσουν ενώ κάποιες άλλες δεν τις περίμενε κανείς. Βέβαια, σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς είναι λογικό να κυριαρχεί το άγχος. Ποια είναι οι 10 από τις 18 χώρες που πήραν το εισιτήριο του μεγάλου τελικού; (Δείτε εδώ που θα γίνει η Eurovision 2023)

  • Βέλγιο
  • Τσεχία
  • Αζερμπαιτζάν
  • Πολωνία
  • Φινλανδία
  • Εσθονία
  • Αυστραλία
  • Σουηδία
  • Ρουμανία
  • Σερβία

Να τονίσουμε πως η Κύπρος με το τραγούδι «Ela» όπου εκπροσώπησε η Ανδρομάχη, δεν κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση του μουσικού διαγωνισμού.