Eurovision 2022: Τα πέντε επικρατέστερα φαβορί για την νίκη του 66ου διαγωνισμού

Λίγες ώρες απέμειναν

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Eurovision 2022: Τα πέντε επικρατέστερα φαβορί για την νίκη του 66ου διαγωνισμού

Λίγες ώρες μας χωρίζουν λοιπόν από τον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, και στην εκπομπή Τι λες Τώρα το μεσημέρι του Σαββάτου 14/5, προχώρησαν σε μερικές αποκαλύψεις σχετικά με όσα θα δούμε απόψε. Εκτός από την αλλαγή στη σειρά εμφάνισης της χώρας μας, μας εκμυστηρεύτηκαν ποια είναι τα πέντε μεγάλα φαβορί για τη φετινή νίκη στη Eurovision με βάση τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί τις τελευταίες ώρες και μετά τους δύο ημιτελικούς.

Το τοπ 5 των φαβορί για φέτος στη Eurovision

Ένα από τα μεγάλα φαβορί της φετινής Eurovision είναι η συμμετοχή της Ουκρανίας με το τραγούδι “Stefania” των Kalush Orchestra. Το συγκρότημα γνώρισε την απόλυτη αποθέωση όταν εμφανίστηκε στον πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού και όλα δείχνουν πως ο κόσμος θα δώσει ψήφο αγάπης στη συμμετοχή της Ουκρανίας.

Το αμέσως επόμενο φαβορί είναι η συμμετοχή της Ισπανίας. Η Chanel Terrero με το “SloMo” έβαλε φωτιά στη σκηνή με την εκρηκτική της παρουσία και πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγο για την Ελένη Φουρέιρα της Ισπανίας.

Στην τρίτη θέση των φαβορί σκαρφάλωσε το Ηνωμένο Βασίλειο με τον Sam Ryder και το τραγούδι “Space Man“. Αν και πέρυσι το Ηνωμένο Βασίλειο είχε πατώσει στους βαθμούς, καθώς είχε πάρει 0 από κοινό και επιτροπή, όλα δείχνουν πως φέτος θα κάνει την ανατροπή.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Ιταλία με το τραγούδι “Brividi” που ερμηνεύουν ο Mahmood και ο ράπερ Blanco. Θα μπορούσε το ρομαντικό τραγούδι της Ιταλίας να της χαρίσει δύο σερί νίκες;

Τέλος, η Σουηδία κέρδισε μία θέση στην πεντάδα των φαβορί. H Cornelia Jakobs με το τραγούδι «Hold me closer» κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ αρκετοί Έλληνες εντόπισαν μία απίστευτη ομοιότητα της τραγουδίστριας με την… Σία Κοσιώνη.

Η συγκινητική ιστορία του τραγουδιού της Ουκρανίας - Έχει αποθεωθεί από τον κόσμο

Είναι πρώτη φορά που ο μουσικός διαγωνισμός της Eurovision γίνεται ενώ σε κάποιο μέρος της Ευρώπης υπάρχει πόλεμος, ωστόσο το δικό τους μήνυμα θέλουν να περάσουν μέσα από την συμμετοχή τους οι Ουκρανοί. Την συμμετοχή τους την έχει αγκαλιάσει όλος ο κόσμος και από τον ημιτελικό κιόλας την συζητάνε ως ένα από τα φαβορί του τελικού (δείτε με ποια σειρά θα διαγωνιστούν οι χώρες).

Το τραγούδι «Stefania» από το συγκρότημα Kalush Orchestra συνδυάζει μελωδικά στοιχεία με τη ραπ και από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία έχει μετατραπεί σε έναν άτυπο ύμνο της χώρας.

«Το τραγούδι γράφτηκε πολύ πριν τον πόλεμο και ήταν αφιερωμένο στη μητέρα μου. Μετά την εισβολή και τον πόλεμο, πήρε άλλες διαστάσεις και πολύς κόσμος άρχισε να το ταυτίζει με την Ουκρανία ως μητέρα-πατρίδα. Είναι πια μέσα στην καρδιά πολλών Ουκρανών και έχει αυξηθεί σημαντικά η δημοφιλία και ο συμβολισμός του» έχει αναφέρει ο τραγουδιστής, Όλεχ Πσιουκ.