«Η δικαιοσύνη έχει πολλά προβλήματα αλλά πιστεύω...» - "Καταπέλτης" ο Σωτήρης Τσαφούλιας σε νέες δηλώσεις του

«Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να παίρνει τόσα εύσημα κανείς για το αυτονόητο»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Η δικαιοσύνη έχει πολλά προβλήματα αλλά πιστεύω...» -

Η κάμερα της εκπομπής Καλύτερα δε Γίνεται, το Σάββατο 14/5 συνάντησε τον Σωτήρη Τσαφούλια στα γυρίσματα της νέας σεζόν του Έτερος Εγώ, όπου αποκαλύφθηκε πως θα συμμετέχει και ο Γιάννης Μπέζος. Μιλώντας στη δημοσιογράφο Ναταλία Αργυράκη, ο γνωστός σκηνοθέτης που πάντα τοποθετείται και λέει τη γνώμη του, αναφέρθηκε στη δικαίωση, τις δηλώσεις του που πολλές φορές γίνονται viral καθώς και το πλήθος των σειρών και ριάλιτι στην ελληνική τηλεόραση.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας σημείωσε χαρακτηριστικά

«Πιστεύω στη δικαίωση, η Δικαιοσύνη έχει πολλά προβλήματα. Ο λόγος που τα αναδεικνύουμε και μέσα από τις σειρές και τις συνεντεύξεις είναι γιατί πρέπει να τα λύσει. Πιστεύω στη νέμεση, όχι με τη μορφή της εκδίκησης, αλλά αυτήν της Θείας Δίκης».

«Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να παίρνει τόσα εύσημα κανείς για το αυτονόητο. Το έχει πει πολύ εύστοχα ο φίλος μου, Πάνος Βλάχος σε μια συνέντευξη. «Ότι ο Τσαφούλιας γίνεται viral κάθε φορά που λέει κάτι με βάση αυτά που λέει, είναι πρόβλημα». Και έχει δίκιο».

«Δεν είμαι της άποψης να εξαφανιστεί τίποτα. Από οποιοδήποτε είδος, είτε σειράς είτε ριάλιτι, πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν όλα στις σωστές αναλογίες και το σωστό μέτρο» συμπλήρωσε ο Σωτήρης Τσαφούλιας και συνέχισε με τη ζωή του, όπως είπε, που ποτέ δεν αγανάκτησε με δυσκολίες που συνάντησε.

«Δεν έχω πει ποτέ γιατί σε μένα; Αν δεν έχω καταφέρει κάτι, ήμουν εγώ μέτριος».

Η απάντηση του Σωτήρη Τσαφούλια για πιθανή σκηνοθεσία του Μάρκου Σεφερλή

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας, τον οποίο έχουμε χειροκροτήσει πολλές φορές για τις δηλώσεις του σχετικά με το MeToo παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του MEGA, Mega Καλημέρα και μίλησε "ανοιχτά" για όλα.

Ο σκηνοθέτης αναφέρθηκε στην σχέση του με την σύζυγό του, αλλά και τις κόρες του, αποκάλυψε ποιο είναι το πιο σημαντικό βραβείο που έχει λάβει, ενώ απάντησε αν θα σκηνοθετούσε τον Μάρκο Σεφερλή.

Ο ίδιος δήλωσε πως οι κόρες του παίζουν ρόλο στις αποφάσεις που παίρνει στη δουλειά του και λαμβάνει σοβαρά υπόψιν τια σχόλιά τους. Η σχέση του με την μητέρα των παιδιών του είναι η καλύτερη και, μάλιστα, θεωρεί ότι εκείνη ήταν αυτή που τον επέλεξε και πως είναι σεξιστικό να αναφέρεται απλά ως η σύντροφός του.

Όσον αφορά τα βραβεία, δεν θεωρεί ότι έχουν κάποια αξία, ειδικά σε σύγκριση με την ανταπόκριση του κόσμου, που γι' αυτόν είναι η μεγαλύτερη επιτυχία. Ακόμη, εξήγησε πως δεν θα είχε πρόβλημα να σκηνοθετήσει τον Μάρκο Σεφερλή, έχοντας στο νου του τις δηλώσεις του συνεργάτη του Γιάννη Κακλέα για το Super Mammy.

«Με τις κόρες μου δε μιλάμε πολύ για τη δουλειά μου, ζητάω όμως την άποψή τους γιατί αυτό που κάνω δε θέλω να τις φέρει σε δύσκολη θέση. Έχω πολύ καλή σχέση με τη μητέρα των παιδιών μου, δε θα μπορούσε να ήταν αλλιώς, τα κορίτσια μου είναι ό,τι πιο σημαντικό έχω στη ζωή μου.

Είναι ζητούμενο πάντα η νέα μου σχέση να έχει καλή σχέση με τις κόρες μου. Η Άννα Μενενάκου με επέλεξε να με κάνει κομμάτι στη ζωή της, είναι σεξιστικό να λένε “η σύντροφος του Τσαφούλια” και άδικο. Δεν είναι η Άννα αξεσουάρ μου, εγώ είμαι δικό της», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια σημείωσε: «Τα βραβεία είναι ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη, οι επιτυχίες και τα βραβεία “φυλακίζουν” τον άνθρωπο. Για εμένα τα βραβεία δε σημαίνουν τίποτα. Το μεγαλύτερο βραβείο για εμένα είναι ότι με σταματάει ο κόσμος στο δρόμο. Έχω υπάρξει σκληρός και απαιτητικός ως σκηνοθέτης, αλλά όχι κακοποιητικός.

Δεν έχει καμία σχέση η εισαγωγή της Μαίρης Χρονοπούλου στο νοσοκομείο με τα γυρίσματά μας. Η Μαίρη μπήκε στο νοσοκομείο 9 ημέρες αφού τελείωσαν τα γυρίσματα που κάναμε. Ήταν τιμή και δέος να σκηνοθετήσω τη Μαίρη Χρονοπούλου, αλλά και όλους τους ηθοποιούς της σειράς».

«Με μεγάλη μου χαρά θα σκηνοθετούσα τον Μάρκο Σεφερλή, είναι πολύ ταλαντούχος άνθρωπος. Με γεια του με χαρά του, για το σκηνοθέτη που έκανε τη δήλωση, ότι θα προτιμούσε να σκηνοθετήσει αισθησιακή ταινία αντί για το Μάρκο Σεφερλή, δε λέει κάτι ούτε για την αξία του Σεφερλή, ούτε για αυτού που έκανε την δήλωση», δήλωσε ο σκηνοθέτης.