Eurovision 2022: Ο Φωκάς Ευαγγελινός αποκάλυψε τα προγνωστικά του για τον αποψινό τελικό

«Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο για τη στήριξη και την αγάπη»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Eurovision 2022: Ο Φωκάς Ευαγγελινός αποκάλυψε τα προγνωστικά του για τον αποψινό τελικό

Πως και πως περιμένουν οι θαυμαστές της Eurovision 2022 τον μεγάλο τελικό όπου θα προβληθεί απόψε το βράδυ (14/5) μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ. Πιο συγκεκριμένα, ο Φωκάς Ευαγγελινός παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Τι Λες τώρα» όπου δεν δίστασε να δώσει τα δικά του προγνωστικά. (Δείτε εδώ τα πέντε φαβορί για την πολυπόθητη νίκη)

Οι δηλώσεις του Φωκά Ευαγγελινού για την Eurovision 2022

«Υπάρχει και άγχος και αγωνία, είναι διαγωνισμός, αυτό δεν το ξεχνάω ποτέ αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος για το αποτέλεσμα το καλλιτεχνικό κι όλη αυτή την πορεία. Έκανα ένα πάρα πολύ όμορφο ταξίδι με την Αμάντα και ειλικρινά το έχω χαρεί και ευχαριστώ των κόσμο που το αγκάλιασε τόσο πολύ και κατάλαβε αυτό που ήθελα να πω.

Δηλώσεις Φωκά Ευαγγελινού

Αγάπησα το κομμάτι από την πρώτη στιγμή που το άκουσα. Κάποιες φορές η ακινησία είναι πιο δυνατή. Ήθελα να καταλάβει ο κόσμος την απώλεια, την ανάμνηση και την φθορά σε μία σχέση αλλά βλέποντας πάντα προς το φως. Είναι πιο εννοιολογικά η τέχνη και καμια φορά είναι επικίνδυνο.

Το τραγούδι της Σερβίας σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει αλλά εμένα με άγγιξε, μου άρεσε η ιδέα. Μου έκανε εντυπωσιακό. Εγώ θα ήθελα η Ελλάδα να είναι στην 10αδα, θα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ενστικτωδώς ακολούθησα αυτόν το δρόμο… Η Ισπανία είναι αρτιότατη χορογραφικά και με τρομερό σκηνικό εκτόπισμα».

«Είναι φθηνιάρικο» - ''Άστραψε και βρόντηξε'' ο Μικρούτσικος για την εμφάνιση της Αμάντα στον ημιτελικό της Eurovision

Το βράδυ της Τρίτης 10/5 ολοκληρώθηκε ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision 2022 και μεταξύ των χωρών, που προβλήθηκαν τραγούδησε και η Αμάντα, η οποία κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του διαγωνισμού. Η αλήθεια είναι πως η Ελληνίδα εκπρόσωπος έβαλε τα δυνατά της και αυτό φάνηκε από την πολύ καλή σκηνική παρουσία της αλλά και από τα επικά σχόλια, που έλαβε.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος όμως μέσα από το πάνελ του Super Κατερίνα, που συμμετέχει σχολίασε την εμφάνιση της την Τετάρτη 11/5, όχι με τα καλύτερα λόγια θα έλεγε κανείς. Αστοχίες διέκρινε ο τόσο στην παρουσία και το στήσιμο της αλλά και κάποιες φωνητικές δυσκολίες, πράγματα που όπως ανέφερε δεν είχε δει να συμβαίνουν στις αρχικές πρόβες.

«Η Αμάντα είναι εξαιρετική αλλά δεν μου άρεσε χθες. Δισκογραφικά, όταν μπαίνεις να τραγουδήσεις, κάνεις διάφορες λήψεις του κομματιού.... Η συγκεκριμένη αν ήταν μέσα σε στούντιο κλασικό θα έλεγε ο παραγωγός “καλό αλλά πάμε άλλη μία”. Μέτρησα πάνω από 5 στοναρίσματα, τα οποία δεν επηρεάζουν, αλλά σε σχέση με τις πρόβες, είχε το μεγαλύτερο τρακ. Φωνητικά είχε προβληματάκια.

Η σκηνοθετική αντίληψη του χορογράφου, που στα χαρτιά είναι καταπληκτικά, εκτελεστικά ήταν χάλια. Δεν είναι ευθύνη του Φωκά Ευαγγελινού. Το πλάνο από πάνω με τις καρέκλες είναι φθηνιάρικο», είπε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.