Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 | Επικοινωνία

«Καταπέλτης» ο Γιώργος Χατζηδάκις - Η απάντησή του στον Αλέξη Κούγια

«Στη συκοφαντική και αήθη αναφορά στον Μάνο Χατζιδάκι...»

«Καταπέλτης» ο Γιώργος Χατζηδάκις - Η απάντησή του στον Αλέξη Κούγια
News 16.05.2022 09:56
Από Δάφνη Επιθυμιάδη

Σάλο είχε προκαλέσει η αναφορά του Αλέξη Κούγια στο όνομα του αείμνηστου κορυφαίου συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη την προηγούμενη βδομάδα στις 12/5. Όλοι είχαν ξεσηκωθεί με την αδιανόητη δήλωσή του δικηγόρου.

Ανάμεσά τους και ο γιος του Χατζιδάκι, Γιώργος, φυσικά δε παρέλειψε να τοποθετηθεί. Με ένα κείμενο του Μάνου Χατζηδάκι από τα «Σχόλια του Τρίτου», απάντησε στον Αλέξη Κούγια. Συγκεκριμένα, δημοσίευσε σχετική ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.

Η ανάρτηση του Γιώργου Χατζιδάκι μετά την αναφορά του ονόματος του Μάνου Χατζιδάκι στη δίκη Λιγνάδη

Ο Γιώργος Χατζιδάκις προχώρησε στην δημοσίευση της φωτογραφίας του πατέρα του με την παρακάτω λεζάντα:

Στη συκοφαντική και αήθη αναφορά στον Μάνο Χατζιδάκι κατά τη διάρκεια της δίκης Λιγνάδη που προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη του και αποτελεί ύβρι, σας παραθέτω ως απάντηση ένα κείμενο του:

«Οι “χοίροι” είναι ζώα που αρέσκονται να ζουν μες την ακαθαρσία και να κυκλοφορούν μέσα σ’ αυτήν με άνεση και φιλαρέσκεια. Αγνοούν όλους τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και δημιουργούν μιαν αποπνικτική ατμόσφαιρα για όσους έχουν την ατυχία να ζουν κοντά σε χοιροστάσια, ακόμη και σε απόσταση απ’ αυτά. Και οι “χοίροι’’, ως γνωστόν, επέστρεψαν και ζούνε πλέον μες τις πολιτείες. Φαίνεται πως τους θελήσαμε, τους νοσταλγήσαμε. Κι έτσι επιστρέψανε και θα μας συντροφεύουν δια παντός. Αυτά περί “χοίρων” και δεν θα επανέλθουμε.»
(Από ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ, έκδοση 1980)

Γιώργος Χατζιδάκις
15/05/2022

γιωργος χατζηδακης

Ο Κραουνάκης "κατακεραύνωσε" τον Αλέξη Κούγια για την αναφορά του Χατζηδάκι

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η αναφορά του Αλέξη Κούγια στην δίκη του Λιγνάδη σχετικά με το Μάνο Χατζιδάκι, το μεσημέρι του Σαββάτου 14/5 ο Σταμάτης Κραουνάκης, προσωπικός φίλος του Μάνου Χατζηδάκι, μίλησε στο «Καλύτερα δε γίνεται» και σχολίασε εκ νέου αρκετά έντονα αυτή τη δήλωση.

«Ανήκω στους ανθρώπους που η χάρη του μεγάλου μαέστρου μου έδωσε τα πρώτα μου βήματα. Δεν είχα ποτέ πολύ κολλητή παρέα, αλλά είχα τις ευλογίες του. Θέλω να πω κάτι, που είναι καλό να ακουστεί για να μην έχουμε ποτέ ξανά μία τέτοια αναφορά. Όταν σκουντάμε τα χώματα των μεγάλων πεθαμένων, η δύναμη που ανακινείται είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να διαλύσει σύμπαντα.

Κάτι από τη μεγάλη μας κληρονομιά, που έτσι κι αλλιώς οι άνθρωποι που την υπέγραψαν είναι πολύ λίγοι. Θα το πω έτσι όπως το νιώθω και όπως το ενέγραψε κι ένας από τους φίλους και συνεργάτες μου, ο Γεροντίδης: Μακριά από την κληρονομιά μας τα σάπια βατράχια» είπε μεταξύ άλλων ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει καμία αναφορά στο όνομα του Αλέξη Κούγια και προέτρεψε τον Δικηγόρο Σύλλογο να πάρει μέτρα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: «Μας πρότεινε να συνευρεθούμε όλοι μαζί σεξουαλικά» - Η κατάθεση που τον "καίει"

«Αυτοανακηρύχθηκαν βασιλιάδες λες και...» - Ο Ρένος Χαραλαμπίδης κατακεραυνώνει Φιλιππίδη και Λιγνάδη

Share