«Αν τα πράγματα είναι επικίνδυνα δεν θα...» - Η Βικτώρια Χαλκίτη αποκαλύπτει για την επόμενη Eurovision

Πλαισιώνει την ελληνική κριτική επιτροπή

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Αν τα πράγματα είναι επικίνδυνα δεν θα...» - Η Βικτώρια Χαλκίτη αποκαλύπτει για την επόμενη Eurovision

Μετά την πανηγυρική νίκη της Ουκρανίας στην Eurovision του 2022, όλοι φυσικά χάρηκαν για το μήνυμα που πέρασαν προς τα έξω αλλά άρχισαν να γίνονται οι συζητήσεις σχετικά με το που θα γίνει του χρόνου ο διαγωνισμός δεδομένης της κατάστασης, ενώ ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε την επιθυμία να διεξαχθεί ο επόμενος διαγωνισμός τραγουδιού στην «ελεύθερη Μαριούπολη», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Όσα σχολίασε η Βικτώρια Χαλκίτη σχετικά με την Eurovision

Η Βικτώρια Χαλκίτη, στην εκπομπή «Τι λες τώρα!» ανέφερε πως εάν τα πράγματα είναι επικίνδυνα στην Ουκρανία η EBU πιθανότατα δεν θα το επιτρέψει. Ακόμη, ως μέλος της ελληνικής κριτικής επιτροπής, ανέφερε πως δεν υπήρχε κάποια κατεύθυνση σχετικά με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

«Δεν υπήρχε κατεύθυνση, εάν υπήρχε θα έβγαινε από την επιτροπή πρώτη ή δεύτερη. Κλήθηκα να σχολιάσω και να κρίνω τα κομμάτια με βάση τη φωνητική απόδοση, την σκηνική παρουσία και το τραγούδι».

«Είναι η Eurovision, εγώ δεν μπαίνω στην πολιτική. Εγώ κρίνω τα τραγούδια και ο κόσμος ήθελε να στείλει το μήνυμά του».

Εξηγεί το 12άρι της Ελλάδας και την νίκη της Ουκρανίας

Η Βικτώρια Χαλκίτη μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα, το πρωί της Δευτέρας 16/5, και εξήγησε ακριβώς τους λόγους για τους οποίους το 12αρι δόθηκε στο ΑζερμπαΪτζαν από την ελληνική επιτροπή, αλλά και γιατί θεωρεί πως κέρδισε τον διαγωνισμό της Eurovision 2022 η Ουκρανία (δείτε εδώ τα σχόλια του κοινού για τον μεγάλο τελικό).

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε πως οι κριτές δεν ψηφίζουν την βραδιά του τελικού, οπότε από την τελική πρόβα πολλά μπορούν να αλλάξουν είτε προς το θετικό είτε αρνητικά ως προς την συνολική παρουσία των διαγωνιζόμενων, όχι όμως και η βαθμολογία. Η εμφάνιση του Αζερμπαϊτζαν, κατά την γνώμη της ήταν μαγική, ενώ όσον αφορά την Ουκρανία δεν συμφωνεί με την άποψη ότι ψηφίστηκε για πολιτικούς λόγους.

«Η βραδιά που εμείς ψηφίζουμε είναι άλλη, στην πρόβα τζενεράλε. Εκεί μπορεί οι τραγουδιστές μπορεί να τραγουδάνε και καλύτερα και χειρότερα. Εγώ θεωρώ ότι το Αζερμπαϊτζάν είχε καταπληκτική φωνή, εμένα με μάγεψε», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε για την συμμετοχή της Eurovision: «Από τη στιγμή που καλούμαι να ψηφίσω τραγούδι, ερμηνεία, εμφάνιση, δεν μπορώ να το πάω πολιτικά, δεν είμαι πολιτικός, εννοείται ότι καταδικάζω όλο αυτόν τον πόλεμο που γίνεται, αλλά δεν νομίζω πως έχει σχέση με τη Eurovision».