Συγκλονίζει η Μαρία Φιλίππου - «Είχα θυμό μέσα στο διαζύγιο! Δεν ήθελα να λήξει, ζήτησα βοήθεια»

«Ένας χωρισμός είναι απώλεια»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Συγκλονίζει η Μαρία Φιλίππου - «Είχα θυμό μέσα στο διαζύγιο! Δεν ήθελα να λήξει, ζήτησα βοήθεια»

Στην εκπομπή Στούντιο 4 βρέθηκε καλεσμένη η Μαρία Φιλίππου το μεσημέρι της Δευτέρας 16/5 και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στο διαζύγιό της και τον τρόπο που το αντιμετώπισε, ενώ πρόσφατα προχώρησε και σε μια απίστευτη καταγγελία.

Τι ανέφερε για το διαζύγιο της η Μαρία Φιλίππου

«Είχα θυμό μέσα στο διαζύγιο, δεν ήταν ακριβώς δική μου επιλογή. Μπορεί μια σχέση να έληξε αλλά εγώ, ας πούμε δεν ήθελα να λήξει. Βασικά, δεν ήθελα να διαλυθεί η οικογένεια και όταν δεν είσαι εσύ αυτός που το αποφασίζεις, κάπως δεν σου αρέσει. Η λογική μου μπορεί να μου λέει ότι πρέπει να κάνω αυτό, αλλά το συναίσθημα μου έλεγε άλλα. Συνήθως το συναίσθημα εμένα δεν με ξεγελά, οπότε ακολουθώ αυτό.

Η σχέση είχε τελειώσει αλλά εγώ δεν ήμουν έτοιμη να το δεχθώ. Ίσως γιατί είχα τα παιδιά και μπορεί και αυτό να είναι λάθος. Μου πήρε τρία τέσσερα χρόνια… Μπορεί να μη μου έχει φύγει και εντελώς, μπορεί και να το παίζω -χωρίς να σημαίνει ότι θέλω να γυρίσω. Ένας χωρισμός είναι απώλεια.

Προσπαθώ να δω αν με αυτόν τον άνθρωπο που έχω δύο παιδιά και τον αγαπώ, μπορούμε να συνυπάρξουμε κάτω από νέες συνθήκες και οι τέσσερις. Πιστεύω πως μπορούμε. Ζήτησα βοήθεια αρχικά για τα παιδιά μου. Αφού το έκανα αυτό, εγώ ένιωθα λίγο χαμένη. Πήγα σε δύο τρεις ψυχολόγους… Ευτύχισα γιατί είχα καλούς φίλους», ανέφερε μεταξύ άλλων η Μαρία Φιλίππου.

"Με όσα ακούσαμε αρρωστήσαμε! Περπάταγα και μίλαγα μόνη μου"

Καλεσμένη στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (20/10) η Μαρία Φιλίππου. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στον ρόλο της στη «Γη της Ελιάς», αλλά και για το κίνημα metoo.

«Χαίρομαι πολύ για τη συμμετοχή μου στη Γη της Ελιάς. Η μυθοπλασία γυρνάει στη ρίζα. Έχω την τύχη να δουλεύω στη σειρά με υπέροχους ηθοποιούς και ανθρώπους που εκτιμώ. Η Μέλπω είναι ένας κόντρα ρόλος. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ μια μάνα να αφήνει το παιδί της. Είναι για μένα αδιανόητο. Για να παίξω τον ρόλο πρέπει να τη δικαιολογήσω αλλιώς δεν θα μπορούσα.

Το θέατρο ξεκαθάρισε τη θέση του. Πήρε θέση. Εγώ δεν το έκανα γιατί ντρεπόμουν να το κάνω. Οι υποθέσεις έχουν πάει στη δικαιοσύνη και πάντα υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε. Εμείς ξεκαθαρίσαμε τη θέση μας. Είπαμε τι γίνεται. Όμως δεν πρέπει και οι άλλοι κλάδοι να το κάνουν;»

Το θέατρο δεν είναι αυτό. Είναι κάτι πολύ όμορφο, είναι φως, είναι μαγεία και δεν θέλω να μπλέκουμε τα πράγματα. Είπαμε και λέμε ακόμα. Ακόμα γίνονται καταγγελίες. Τα μίντια που έχουν δύναμη πρέπει να φωτίσουν την ωραία πλευρά του θεάτρου. Με όσα ακούσαμε αρρωστήσαμε. Περπάταγα και μίλαγα μόνη μου. Πάντα ξέραμε για τέτοια περιστατικά».