«Υπάρχει λογοκρισία έτσι και αλλιώς» - Κόλαφος η Καίτη Κωνσταντίνου για το πρώτο γκέι φιλί στην ΕΡΤ

Οι δηλώσεις της ηθοποιού στο Στούντιο 4

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Υπάρχει λογοκρισία έτσι και αλλιώς» - Κόλαφος η Καίτη Κωνσταντίνου για το πρώτο γκέι φιλί στην ΕΡΤ

Η Καίτη Κωνσταντίνου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου, Στούντιο 4 και μίλησε για την «Τούρτα της μαμάς» που πρωταγωνιστεί. Μάλιστα η ηθοποιός στάθηκε στην πρωτοποριακή σκηνή του σήριαλ - δείτε εδώ το πρώτο γκέι φιλί στην δημόσια τηλεόραση - αλλά και στην ομοφοβία της ελληνικής κοινωνίας.

Η Καίτη Κωνσταντίνου στάθηκε στο ζήτημα της ομοφοβίας μιλώντας στην ΕΡΤ

«Χαλιέμαι λίγο όταν γίνεται ένα τόσο φυσιολογικό πράγμα, δύο άντρες να φιλιούνται και αμέσως γίνεται χαμός. ΟΚ, είναι ένα βήμα να το δείχνει και η κρατική τηλεόραση, αλλά είναι σύνηθες, δεν θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση αυτό το πράγμα που ασχολούμαστε τόσο πολύ με ένα φιλί…

Αισθάνομαι ότι υπάρχει λογοκρισία έτσι κι αλλιώς. Δεν μπορεί μια σειρά να δείξει έναν παπά ή μια καλόγρια και να κάνει καλή σάτιρα. Ένας από τους ρόλους της τέχνης είναι να προκαλεί αντιδράσεις, γιατί αν δεν προκαλέσει αντιδράσεις γιατί να υπάρχει;

Εύχομαι με το πέρασμα του χρόνου, τουλάχιστον, να μην μας προκαλεί εντύπωση. Είναι υποκρισία όλο αυτό. Δεν δείχνουμε ένα φιλί, δεν ασχολούμαστε με κάποια πράγματα που είναι «μην τα πιάνετε αυτά», αλλά από την άλλη ασχολούμαστε στις ειδήσεις με όλο αυτό το αίμα και στην εντατική που είναι όλοι με τους σωλήνες και πεθαίνουν. Δεν το καταλαβαίνω αυτό; Αυτό δεν απαγορεύεται»;

Για την ίδια σκηνή είχε μιλήσει και ο Κώστας Κόκλας

Καλεσμένος στην εκπομπή “Αυτός και ο Άλλος” βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης 5/4, ο ταλαντούχος ηθοποιός Κώστας Κόκλας. Ο γνωστός ηθοποιός , που πάντα μιλά με ειλικρίνεια, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που αφορούσαν την υποκριτική και τις έντονες στιγμές της ζωής του.

Μεταξύ άλλων, ο Κώστας Κόκλας μίλησε για το γκέι φιλί στη σειρά της ΕΡΤ “Η τούρτα της μαμάς”, στην οποία πρωταγωνιστεί. Να υπενθυμίσουμε πως στον δεύτερο κύκλο της κωμικής σειράς, ο στρατιωτικός Πάρης αντάλλαξε ένα τρυφερό φιλί με τον σύντροφό του, τον εκπαιδευτικό Παναγιώτη, όταν αποφάσισαν να κάνουν σύμφωνο συμβίωσης και ακούστηκαν πολλές απόψεις για αυτή την κίνηση.

«Έζησα την ΕΡΤ σε μια περίοδο όπου οι καλλιτέχνες της μαζεύονται στο κυλικείο της. Εμένα οι πρώτες μου δουλειές ήταν στην ΕΡΤ», είπε στην αρχή ο Κώστας Κόκλας και πρόσθεσε στη συνέχεια για την “Τούρτα της μαμάς”: «Με τον Αλέξανδρο Ρήγα ήμασταν μαζί στη σχολή του Εθνικού θεάτρου και συνεργαζόμαστε μαζί τώρα με μεγάλη χαρά και τιμή. Ο Αλέξανδρος έκανε μια πολύ καλή δουλειά.

Η σειρά αυτή έχει σπάσει κατεστημένα, δείχνει με μια άλλη ματιά στον κόσμο το πώς μπορεί να είναι μια οικογένεια, με ισότητα και αγάπη πάντα. Δεν είναι μόνο το φιλί, είναι ότι όλοι μας είμαστε διαφορετικοί και ίσοι μεταξύ μας. Αυτό οφείλουμε να το θυμόμαστε και να το επισημαίνουμε και να το εφαρμόζουμε στη ζωή μας. Περνάμε δύσκολους καιρούς, είναι δύσκολο να λες στα παιδιά να μην κάνουν bullying και γύρω γύρω να γίνονται πόλεμοι και να την πέφτει ο δυνατός στον αδύνατο. Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει φυσικά και το σεβόμαστε».