«Κάνανε αυτό που κάνανε, το ελεεινό» - Καταπέλτης ο Γιάννης Ρώτας για την εκταφή του Στάθη Ψάλτη

«Ήταν του δημάρχου ανοησία αυτή»

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Κάνανε αυτό που κάνανε, το ελεεινό» - Καταπέλτης ο Γιάννης Ρώτας για την εκταφή του Στάθη Ψάλτη

Σάλο έχει προκαλέσει η εκταφή του Στάθη Ψάλτη στο Κοιμητήριο Ζωγράφου 5 χρόνια μετά το θάνατο του. Οι εικόνες μάλιστα από τον διαλυμένο τάφο του ηθοποιού είναι σοκαριστικές και έφεραν την οργή της Μαίρης Μπάρκουλη η οποία έκανε γνωστό το γεγονός(δείτε εδώ την οργισμένη αντίδραση της κόρης του).

Το πρωί του Σαββάτου 21/5 παραχώρησε τηλεοπτικές δηλώσεις στην εκπομπή Open Weekend αδερφός του Στάθη Ψάλτη, Γιάννης Ρώτας, ο οποίος ήταν φανερά θλιμμένος με το περιστατικό με την εκταφή, τονίζοντας ότι ήταν πραγματικά ελεεινό.

Οι τελευταίες δηλώσεις του Γιάννη Ρώτα για την εκταφή του Ψάλτη

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν δέχτηκε κανένα τηλεφώνημα από τον δήμο, για να τον ενημερώσουν για την εκταφή. Παράλληλα, με αιχμηρά λόγια μίλησε για την χήρα του ηθοποιού, την Χριστίνα Ψάλτη, με την οποία δεν έχει καθόλου επαφές μέχρι και σήμερα.

Ο Γιάννης Ρώτας είπε χαρακτηριστικά: «Τραβήξαμε αυτό που τραβήξαμε. Το τακτοποιήσαμε όμως. Θα τον πάμε στο Α’ Νεκροταφείο. Ήταν του δημάρχου ανοησία αυτή, δυστυχώς. Ο Στάθης ήταν αντιδήμαρχος Ζωγράφου γι’ αυτό τον πήγαμε εκεί και κάνανε αυτό που κάνανε, το ελεεινό. Είμαι πέντε μέρες χάλια με αυτή την ιστορία. Τακτοποιήθηκε τώρα. Με την ανιψιά μου τη Μαρία μιλήσαμε. Με εμένα δεν επικοινώνησε κανένας από τον Δήμο και αυτή η γυναίκα η τελευταία που είχε, της είχε πάρει σπίτι στου Ζωγράφου γι’ αυτό τον βάλαμε εκεί, εμείς θέλαμε να πάει στο Α’ Νεκροταφείο.

Με αυτή εγώ δεν έχω καθόλου επαφές, έχουν τελειώσει τα κόλπα. Αυτή τι έκανε; Άφησε να γίνει όλο αυτό; Ήμασταν πολύ αγαπημένα αδέρφια με τον Στάθη…. Το τελευταίο διάστημα πριν πεθάνει, με τη Χριστίνα είχαν χωρίσει. Την είχε χωρίσει ο Στάθης, την είχε βγάλει από το δωμάτιο γιατί έκανε την “κυρία Ψάλτη”. Ας είναι καλά»

Η αποκάλυψη του Δημάρχου Ζωγράφου για την εκταφή του Στάθη Ψάλτη

Στην εκπομπή Happy Day μίλησε το πρωί της Τετάρτης (18/5) ο Δήμαρχος Ζωγράφου, ο οποίος εξήγησε τι συμβαίνει με την εκταφή του Στάθη Ψάλτη, ξεκαθαρίζοντας πως κανένας από την οικογένεια του ηθοποιού δεν ασχολήθηκε με τις εκκρεμότητες που υπήρχαν.

«Ο Στάθης Ψάλτης ενταφιάστηκε στου Ζωγράφου στις 24/4/17, παρήλθε η ημερομηνία της ταφής στις 24/4/2 και παρέμεινε ως τις 16/5/22 χωρίς να εμφανιστεί κανένα ενδιαφέρον από την οικογένειά του για την εκταφή. Την προβλεπόμενη διαδικασία την ξέρουν αλλά τα οικονομικά δεν ήταν τακτοποιημένα», είπε μεταξύ άλλων.