Έρρικα Πρεζεράκου: «Έλεγα ότι οι γυναίκες δεν είναι τόσο σημαντικές! Είχα μπλοκάρισμα με τη θηλυκή μου πλευρά»

Η συγκλονιστική αποκάλυψή της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Έρρικα Πρεζεράκου: «Έλεγα ότι οι γυναίκες δεν είναι τόσο σημαντικές! Είχα μπλοκάρισμα με τη θηλυκή μου πλευρά»

Στην εκπομπή Στούντιο 4 βρέθηκε καλεσμένη το μεσημέρι της Δευτέρας 23/5 η Έρρικα Πρεζεράκου. Η ίδια αναφέρθηκε μέσα σε όλα για τις δύο πολύ δύσκολες στιγμές της ζωής της, μία με τον χαμό της ανιψιάς της και μία με το σοβαρό ατύχημα ακρωτηριασμού του χεριού της σε σκάφος.

Την ίδια στιγμή, η ίδια μίλησε και για την οικογένειά της.

Η αποκάλυψη της Έρρικας Πρεζεράκου για την οικογένειά της

«Οι γονείς μου δεν άφηναν με τίποτα να ασχοληθώ με τον αθλητισμό γιατί νόμιζαν ότι θα γίνω σαν τις αντρογυναίκες. Δεν άλλαξε το σώμα μου, μια χαρά ήταν και μετά τον αθλητισμό. Όταν έφυγα από το σπίτι μου ήμουν ένα πάρα πολύ θυμωμένο παιδί γιατί δεν βίωνα την αγάπη όπως ήθελα. Το κλίμα στο σπίτι μας ήταν μανιάτικο και ήταν έξω από τη δική μου νοοτροπία. Ήμασταν τρία αδέρφια, δύο κορίτσια και ένα αγόρι. Εγώ με την αδελφή μου δεν έχουμε σβήσει ούτε μία τούρτα γενεθλίων γιατί ήμασταν κορίτσια, ενώ στον αδελφό μου έκαναν ολόκληρη δεξίωση με δώρα, σεφ. Αυτή είναι η νοοτροπία τους.

Χωρίς τον αδελφό μου δεν πήγαινα πουθενά. Ήταν και για εκείνον και για μένα ταλαιπωρία. Ήταν μια περίεργη συνθήκη. Ο αδερφός μου δεν είχε άλλη επιλογή, είμασταν έτσι εκπαιδευμένα. Για πολλά χρόνια είχα μπλοκάρισμα με τη θηλυκή μου πλευρά γιατί έλεγα ότι οι γυναίκες δεν είναι τόσο σημαντικές, σαν να ένιωθα ότι αν θα είμαι πιο αγόρι οι γονείς μου θα με αγαπούν περισσότερο. Ήταν μεγάλη λούμπα. Έτσι γαλουχηθήκαμε. Ήμουν πολύ θυμωμένη αλλά μετά άρχισα να δουλεύω με τον εαυτό μου» είπε μεταξύ άλλων.

«Υπάρχει ένα θεϊκό σχέδιο...»

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Mega Καλημέρα έκανε το πρωί της Παρασκευής (29/4) η Έρρικα Πρεζεράκου, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο σοβαρό ατύχημα που είχε με το χέρι της και στο θάνατο της αγαπημένης της ανιψιάς (δείτε εδώ την ανάρτησή της).

«Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη πρόκληση αυτή για μένα και ανά περιόδους βίωσα πολλά συναισθήματα σε σχέση με αυτό. Πάντα όμως σκέφτομαι ότι πρέπει να στραφώ στο καλό που έχει συμβεί.

Το καλό που έχει συμβεί είναι ότι έχοντας το χέρι μου λίγο πιο ψηλά από το κεφάλι μου βρέθηκα κάτω από δυο 300αρες μηχανές και δυο τεράστιες προπέλες. Θα μπορούσα να έχω σκοτωθεί οπουδήποτε αλλού κι αν με χτυπούσαν οπότε έχω τώρα μια στάση ευγνωμοσύνης που κατάφερα να είμαι ζωντανή. Βοηθήθηκα από την αγάπη του κόσμου.

Έκανα πολλά χειρουργεία και έχω ακόμα να κάνω κι άλλα. Έχω και ένα δικαστήριο που πρέπει να ολοκληρωθεί. Το χέρι δεν επιστρέφει για να γίνει όπως ήταν, οπότε επειδή αυτό δεν αλλάζει, δεν έχω ούτε θυμό, ούτε ένταση. Επειδή όμως ο άνθρωπος που το προκάλεσε, δε λειτούργησε καλά ούτε κατά το ατύχημα, ούτε μετά από αυτό, χρειάζεται να δεχτεί τις συνέπειες.

Είδα μια ξεκάθαρη αλήθεια για το τι είδους άνθρωπος είναι και αυτό είναι αρκετό για μένα», είπε η Έρρικα Πρεζεράκου για το ατύχημά της.

Για τον θάνατο της ανιψιάς της, είπε: «Ο θάνατος της ανιψιάς μου ήταν το πιο δύσκολο γεγονός που έχει περάσει η οικογένειά μου. Θεωρώ ότι με δίδαξε πάρα πολλά πράγματα αυτή η διαδικασία. Το πρώτο που με δίδαξε είναι πόση πολλή ανθρωπιά υπάρχει, γιατί είχαμε πάρα πολύ στήριξη για να γίνει το καλύτερο δυνατό γι’ αυτό το παιδί.

Το πόσο δύσκολο είναι για την αδερφή μου και τον άντρα της όλη αυτή η διαδικασία. Με δίδαξε ότι πολλές φορές νιώθουμε υπεράνθρωποι ενώ δεν είμαστε. Υπάρχει ένα θεϊκό σχέδιο. Μέσα μου έφτασα στο σημείο να πω ότι κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και από εκεί και πέρα είναι θέλημα Θεού».