Βασίλης Γκουρούσης: «Το μοναδικό στοιχείο αποδειναμώθηκε» - Η ανακοίνωση των δικηγόρων για την αποφυλάκισή του

Αναλυτικά το δελτίο τύπου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Βασίλης Γκουρούσης: «Το μοναδικό στοιχείο αποδειναμώθηκε» - Η ανακοίνωση των δικηγόρων για την αποφυλάκισή του

Τη Δευτέρα 23/5 ο Βασίλης Γκουρούσης αφέθηκε ελεύθερος και το μεσημέρι της Τρίτης 24/5 οι δικηγόροι που είχαν αναλάβει την υπεράσπισή του, εξέδωσαν ανακοίνωση για την αποφυλάκισή του. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση υποστήριζε την αθωότητά του μέχρι τέλους, ωστόσο χρειάστηκε να περάσει ένας χρόνος για την απόδειξη αυτής.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων του Βασίλη Γκουρούση μετά την αποφυλάκισή του

Ο εντολέας μας κ. ΓΚΟΥΡΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ με σύμφωνη γνώμη της κας Εισαγγελέως και Διάταξη του -επί μακρόν και ενδελεχώς χειριζόμενου την κύρια ανάκριση- κου Ανακριτή οδηγήθηκε στην ελευθερία, γενομένης δεκτής επί της ουσίας της αιτήσεως αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης και των περιεχόμενων σε αυτήν ισχυρισμών της υπεράσπισης.

Παρά την επί 4,5 μήνες παρακολούθηση του εντολέα μας μέχρι την προσαγωγή του και την παραπομπή του ενώπιον του κου Ανακριτή τον Μάρτιο του 2021, αλλά και την επί 14 μήνες κύρια ανάκριση ΟΥΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ προέκυψε από οιαδήποτε έρευνα που έλαβε χώρα.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, το μοναδικό στοιχείο ενδείξεως εμπλοκής του εντολέα μας, και δη η ύπαρξη ενός ελάχιστου μικτού δείγματος βιολογικού υλικού εντός μίας θυρίδας, ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΘΗΚΕ από τα νεώτερα στοιχεία αλλά και τα εργαστηριακά δεδομένα που αναδείχθηκαν και προσκομίστηκαν με επιμέλεια της υπεράσπισης,

αποδεχόμενου -στην ανακριτική διάταξη- του ενδεχόμενου της τυχαίας μεταφοράς βιολογικού υλικού, όπως η υπεράσπιση από κοινού με τον Τεχνικό μας Σύμβουλο-Γενετιστή δρα. Γεώργιο ΦΙΤΣΙΑΛΟ από την πρώτη στιγμή ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ με συνέπεια υποστήριξε και απέδειξε.

Η προσπάθεια της υπερασπίσεως θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη απαλλαγή του εντολέα μας από την Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία είναι και η ΜΟΝΗ ΑΡΜΟΔΙΑ να αποφανθεί επί της υποθέσεως αξιολογώντας τα αποδεικτικά στοιχεία που ευρίσκονται εντός της δικογραφίας.

Αθήνα, 24.05.2022

Με εκτίμηση,

Οι συνήγοροι υπεράσπισης

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ

Η ανακοίνωση των δικηγόρων του Βασίλη Γκουρούση

«Με έχουν θάψει ζωντανό, χωρίς να έχω κάνει τίποτα»

Το πρωί της Τρίτης 21/12 ο Βασίλης Γκουρούσης μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό» καθώς βρίσκόταν προφυλακισμένος στις φυλακές Τρικάλων σχετικά με την υπόθεση ριφιφί των τραπεζικών θυρίδων σε τράπεζα στο Ψυχικό.

«Είμαι 9 μήνες προφυλακισμένος, χωρίς να ξέρω τον λόγο και χωρίς να έχω κάνει το παραμικρό. Το μόνο μου έγκλημα ήταν ότι πήγαινα στη θυρίδα μου και από εκεί μεταφέρθηκε ένα DNA, που λένε από την αρχή ότι είναι μεικτό.

Στις 23 Μαρτίου το πρωί έφυγα από το σπίτι μου, ξαφνικά όπως βγήκα από το αυτοκίνητο, 3-4 άτομα στην κυριολεξία με απήγαγαν, μου έβαλαν χειροπέδες, μου πέταξαν κάτι στο πρόσωπο που δε θυμάμαι, με πέταξαν σε ένα κάθισμα μπρούμυτα, έκατσαν πάνω μου.

Εγώ φώναζα για 15 λεπτά ποιοι είστε και μετά από ώρα ένας από αυτούς μου έδειξε την ταυτότητά μου, και μου είπε ότι ήταν αστυνομικός. Χωρίς τη συναίνεσή μου, μου πήραν DNA και για 30 ώρες ήμουν κλεισμένος σε ένα δωμάτιο χωρίς να ξέρω τίποτα. Μετά μου είπαν ότι είναι για τις θυρίδες».

Είναι του εξαμήνου και από χθες έχουν ξεκινήσει να ψάχνονται. Η απόφαση πρέπει να βγει σήμερα, αύριο, μεθαύριο. Δεν έχει οριστεί δικάσιμος. Με έχουν θάψει ζωντανό, χωρίς να έχω κάνει τίποτα, το παραμικρό».