«Είναι μεγάλη τιμή για μένα» - Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ανακηρύχθηκε Γαστρονομική Πρέσβειρα Βορείου Αιγαίου

Το Youweekly ήταν εκεί και απαθανάτισε τα πάντα!

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Είναι μεγάλη τιμή για μένα» - Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ανακηρύχθηκε Γαστρονομική Πρέσβειρα Βορείου Αιγαίου

Μία πολύ ιδιαίτερη μέρα ήταν η χθεσινή, Τετάρτη 25/5 για την γνωστή Ελληνίδα σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που έχει δημιουργήσει συγκλονιστικές συνταγές κατά καιρούς, (δείτε εδώ τη λαχταριστή συνταγή της για σουβλάκια με γαρίδες) καθώς η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου την ανακήρυξε ως γαστρονομική πρέσβειρα της περιοχής. Με αυτή την αφορμή παρέθεσαν δείπνο στο εστιατόριο Papadakis στο Κολωνάκι, ένα ταξίδι γεύσεων όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, στο πανέμορφο νησί της Λέσβου, εκεί όπου η ελιά ανθίζει ακόμα και ανάμεσα στις πέτρες, ώστε να ανακαλύψει κανείς τις μοναδικές αυτές γεύσεις που επιμελήθηκε η ίδια με αποκλειστικά τοπικά προϊόντα.

Το Youweekly ήταν εκεί και απαθανάτισε την όμορφη βραδιά και γεύτηκε τις μοναδικές δημιουργίες της

Βρεθήκαμε στο εστιατόριο Papadakis το απόγευμα της Τετάρτης 26/5, και μέσα στο πλούσιο γεύμα που απολαύσαμε, και εκτός από το θερμό καλωσόρισμα της σεφ, ξεχωρίσαμε τα εξής πιάτα...

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ανακηρύχθηκε Γαστρονομική Πρέσβειρα Βορείου Αιγαίου

Από τη βραδιά λοιπόν όλα τα πιάτα ήταν εξαιρετικά προσεγμένα αλλά εμείς ξεχωρίσαμε τους μεζέδες με γεύση Λέσβου και πιο συγκεκριμένα το ψητό καλαμάρι γεμιστό με τραχανά και ελαφριά σάλτσα λαχανικών, το ceviche με όστρακα, και ως κυρίως πιάτο, το λαχταριστό κατσικάκι στη γάστρα με τραχανά και γιαούρτι.

Το δείπνο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Το κάλεσμα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Τα πιάτα που παρέθεσε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αρκετά ονόματα ωστόσο της ελληνικής Showbiz και πιο συγκεκριμένα του καλλιτεχνικού και πολιτικού χώρου, έδωσαν το παρόν για να τιμήσουν την διάσημη σεφ, μεταξύ άλλων οι ηθοποιοί Αντώνης Λουδάρος, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης αλλά και ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Οι δηλώσεις της σεφ Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για το γεγονός

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα σήμερα, αυτό που ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Είναι πολύ τιμητικό να με εμπιστεύονται», είπε αρχικά η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στην κάμερα του Breakfast at Star και συμπλήρωσε «Όλοι ζητάνε το γαλακτομπούρεκο, τα τσουρέκια μου, το παστίτσιο μου, το μουσακά μου, τα γεμιστά, τα ντολμαδάκια… Μου τα ζητάνε συνέχεια και κάποιοι που τα φτιάχνουν για πρώτη φορά, τα ακολουθούν και τα φτιάχνουν συνέχεια».