Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 | Επικοινωνία

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη "ισοπέδωσε" τον Νίκο Κουρή - «Το θέμα δεν υπάρχει για μένα!»

Όσα ανέφερε για το πρόσωπό του

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη
News 27.05.2022 09:48
Από Πέννυ Μαστοράκου

Σε μία ιδιαίτερα εξομολογητική και άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη προχώρησε η κόρη του αείμνηστου Μίκη Θεοδοράκη, Μαργαρίτα, στον Alpha Κύπρου και στην εκπομπή Τετ α Τετ με τον Τάσο Τρύφωνος. Η κόρη του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη μίλησε για τον πατέρα της και τον χαμό του, αλλά και για την διαμάχη της με τον Νίκο Κουρή (δείτε εδώ τις δηλώσεις του για το γεγονός), η οποία έχει οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Η αποκαλύψεις της Μαργαρίτας Θεοδωράκη

«Άλλαξε η ζωή μου πολύ μετά τον θάνατο του πατέρα μου. Τους τελευταίους 2 μήνες παρακαλούσε να πεθάνει γιατί υπέφερε πάρα πολύ. Ο πατέρας μου ήταν πάντα πολύ αυστηρός, δεν ικανοποιούνταν ποτέ. Ήθελε όλο και κάτι παραπάνω κι αυτό εμένα με δυνάμωσε.

Η στενοχώρια μου είναι ότι δεν έζησα την κηδεία του και σαν κάθε άνθρωπος ήθελα να τον θάψω εγώ. Όχι τόσο τον Θεοδωράκη, αλλά τον πατέρα μου. Την επιθυμία του θα την ακολουθούσα, όχι να μου κάνουν εξώδικα, γιατί υπάρχει μία κόντρα με εμένα χρόνια… Δεν έχω δικαίωμα στο έργο του, είμαι τόσο χαζή κι εγώ και ο αδελφός μου που δεν έχουμε δικαίωμα» είπε χαρακτηριστικά η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στον Τάσο Τρύφωνος.

«Το θέμα του Νίκου Κουρή δεν υπάρχει για μένα. Είναι μία αηδία και μία ντροπή» συνέχισε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

«Τον έλεγα πατέρα...»

Ο Νίκος Κουρής έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, το μεσημέρι της Δευτέρας 21/3 στο "Love It" και μίλησε μεταξύ άλλων για τον πατέρα του Μίκη Θεοδωράκη αλλά και την δικαστική του διαμάχη με την άλλη κόρη του συνθέτη Μαργαρίτα.

«Ελπίζω ότι μετά από αυτή την απόφαση, να τελειώνουν όλα εδώ. Ακούστηκαν διάφορα και από τον δικηγόρο της Μαργαρίτας που βγήκε πρόσφατα σε κάποιο κανάλι. Ποτέ η απόφαση δεν μου απαγόρευσε να χρησιμοποιώ το επίθετο. Το μόνο που έγραφε η απόφαση είναι να μην ισχυρίζομαι ότι είμαι γνήσιο τέκνο.

Σύμφωνα με το οικογενειακό δίκαιο, γνήσιο τέκνο σημαίνει ότι εγώ θα έπρεπε να είμαι ένα παιδί της Μυρτώς και του Μίκη το οποίο το πετάξανε, αυτό όμως δεν ισχύει και δεν θα το ισχυριζόμουν και ποτέ, η μητέρα μου είναι η Αλεξάνδρα και η σχέση που είχα με τον Μίκη είναι άλλη.

Τώρα ήρθε η νέα απόφαση, η οποία λογικά απόρριψε ως απαράδεκτη τα ασφαλιστικά μέτρα της Μαργαρίτας διότι θα έπρεπε να εξηγήσει αυτό το δικόγραφο. Αν ήθελα κάτι να κάνω, και αυτό είναι και η μαγκιά, δεν μπορείς να έχεις έναν τέτοιο άνθρωπο απέναντί σου, να περιμένεις να φύγει, για να πεις τώρα που έφυγε και δεν σε έχω απέναντί μου, θα πάω εγώ να διεκδικήσω.

Εγώ είχα δηλώσει στον ίδιο τον Μίκη πως δεν πρόκειται να διεκδικήσω κάτι από την περιουσία του. Συνάντησα για πρώτη φορά τον Μίκη όταν ήμουν 30 ετών, τον ξάφνιασα. Γνώριζα και εγώ και εκείνος ότι ήμουν γιος τους. Με κοίταξε και μου είπε είσαι ευάερος, ευήλιος και ωραίος. Νιώθω γιος του και τον έλεγα πατέρα. Έχει μεγάλη σημασία για όλους τους ανθρώπους να γνωρίζουν την αρχή του νήματος για να μπορέσουν να πάρουν τον δρόμο τους.

Όταν έμαθα ότι είμαι γιος του Μίκη Θεοδωράκη, ήμουν σε μία πολύ γόνιμη περίοδο της ζωής μου. Δεν μπορείς εκεί να τα παγώσεις όλα και να πεις τα διαλύω όλα. Έχεις αυτή την πληροφορία και βλέπεις με τον καιρό πως μπορείς αυτό να το διαχειριστής και τι να κάνεις. Η αλήθεια είναι πως είχα απορίες από μικρός, τις οποίες με βοήθησε η μητέρα μου να της λύσω», είπε αρχικά ο Νίκος Κούρης.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Τα παιδιά του Μίκη μεγαλώσαμε μέσα στην...» - Νέες δηλώσεις του Νίκου Κουρή - Θεοδωράκη

Η απάντηση του Νίκου Κουρή στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη - «Σχετικά με την... αδερφή μου...»

Share