«Όταν έλεγε...» - Ρίγη συγκίνησης με την ανάρτηση της συζύγου του Αντώνη Συκάρη για τον θάνατό του

Μίλησε και για τον επαναπατρισμό της σορού του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Όταν έλεγε...» - Ρίγη συγκίνησης με την ανάρτηση της συζύγου του Αντώνη Συκάρη για τον θάνατό του

Λίγες ημέρες μετά την ανάσυρση του πτώματος του ορειβάτη Αντώνη Συκάρη, η σύζυγός του προχώρησε σε μία άκρως συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Σε αυτή ευχαριστούσε δημόσια όλο τον κόσμο που της συμπαραστάθηκε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και με τα μηνύματά του την έκανε να αισθάνεται όσο το δυνατόν πιο όμορφα θα μπορούσε να νιώθει ένας άνθρωπος μετά την απώλεια του αγαπημένου του προσώπου. Μάλιστα, ανέφερε πως η σορός του βρίσκεται ακόμα στο Νεπάλ, αλλά ο επαναπατρισμός του δεν είναι μακριά.

Η ανάρτηση της συζύγου του Αντώνη Συκάρη

«Γειά σας, ονομάζομαι Καλλιόπη Κονή και για όσους δε με γνωρίζετε είμαι η σύζυγος του Αντώνη Συκάρη. Ένιωσα την ανάγκη να σας μιλήσω, γιατί, πρώτα από όλα θα άρεσε πολύ στον Αντώνη μου να επικοινωνήσω κάποια πράγματα σε εσάς και δεύτερον είχα και εγώ την ανάγκη να σας πω ένα τεράστιο,

τεράστιο ευχαριστώ που ήσασταν κοντά του όλα αυτά τα χρόνια που εκείνος ανέβαινε στα βουνά, που ήσασταν κοντά του και γράφατε τις σκέψεις σας, τις ευχές σας, κάθε φορά που έκανε την προσπάθειά της κορυφής, που τον στηρίζατε γιατί πιστέψατε στο όραμά του...

Και σας διαβεβαιώνω, όταν έλεγε ότι μαζί ανεβαίνουμε, το εννοούσε. Όλοι εσείς που του γράφατε, όλοι εσείς που τον πιστεύατε, όλοι εμείς που τον πιστεύαμε, ανεβαίναμε μαζί του κάθε φορά και επειδή πραγματικά εκτιμούσε αφάνταστα όλους μα όλους σας, μηδενός εξαιρουμένου, θεωρούσε υποχρέωση του και με πολύ μεγάλη αγάπη απαντούσε στον καθένα ξεχωριστά ...

Για αυτό και εγώ μέσα από εκείνον ή εκείνος μέσα από εμένα, εφόσον δεν είναι πια κοντά μας, θέλω πάρα πολύ να σας πω ένα τεράστιο ευχαριστώ για όλη τη συντροφιά που του κάνατε όλα αυτά τα χρόνια γιατί αγαπούσε πραγματικά την επικοινωνία που είχε μαζί σας.

Επίσης, να σας ενημερώσω ότι το σώμα του Αντώνη βρίσκεται στην Κατμαντού του Νεπάλ και σύντομα θα ολοκληρωθεί ο επαναπατρισμός του.

Η τελετή θα είναι αυστηρά οικογενειακή, όμως για όσους θέλετε να τιμήσουμε και να χαιρετίσουμε τον Αντώνη μου θα οργανώσουμε μία όμορφη εκδήλωση στην Πάρνηθα, με τις αγαπημένες του μουσικές, εξιστορώντας όμορφες αναμνήσεις, ο καθένας για τον δικό του Αντώνη που αγαπούσε και θα περιμένουμε όσους θέλετε να έρθετε», έγραψε χαρακτηριστικά.

Αντώνης Συκάρης

Η ανατριχιαστική ανάρτηση του ορειβάτη λίγο πριν τον θάνατό του

Ο Αντώνης Συκάρης έχασε τη ζωή του σε ηλικία 60 ετών κατά την ανάβαση του στα Ιμαλάια και συγκεκριμένα στο βουνό Νταουλαγκίρι. Λίγο πριν το τραγικό συμβάν, όμως, συνέβη κάτι ακόμη πιο συγκλονιστικό.

Ο ορειβάτης θέλησε να αφιερώσει την κατάκτηση της κορυφής σε δύο Έλληνες ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους στο Νταουλαγκίρι, αλλά και στον Ερμή Θεοφάνη Θεοχαρόπουλο, ο οποίος είχε βρε τραγικό θάνατο στα Τζουμέρκα.

"Σήμερα, 11 Απριλίου 2022, η ώρα 12:50-ώρα Νεπάλ βρίσκομαι στην κορυφή του Dhaulagiri 8.167 μέτρα.
Θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή:

Στον Νίκο Παπανδρέου και την οικογένειά του.

Στον Μπάμπη Τσουπρά και στην οικογένειά του.

Και στον Ερμή - Θεοφάνη Θεοχαρόπουλο.

Ακόμα Θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους ορειβάτες και στη μικρή μου Ίριδα, την εγγονή μου.

Ίριδά μου είμαι στην κορφή!!!

Ο "πα" είναι στην κορυφή!!!

Ευχαριστώ όλους τους φίλους μου και τους φίλους μου που μέσα από τα social με υποστήριξαν και με βοήθησαν να φτάσω στην κορυφή!

Χάρη σε αυτούς το πέτυχα!!!

Σας αγαπώ όλους!!!", έγραφε ο ίδιος προκαλώντας ρίγος σε όσους την διάβασαν ή την διαβάζουν ακόμη και τώρα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο προσωπικός του φίλος, Φώτης Θεοχάρης ανέφερε πως: «Υπέστη, μάλλον, πνευμονικό οίδημα, λόγω του υψομέτρου, της σωματικής κούρασης και της έλλειψης οξυγόνου. Είχε πάνω από 30 χρόνια ορειβατικής ιστορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό με αναβάσεις σε πολλές κορυφές. Αποτελούσε πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους. Ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος».