Λάκης Γαβαλάς: «Δεν χρειαζόταν να περάσω τέτοια τιμωρία και βία από το...»

Όλα όσα αποκάλυψε για την προσωπική του ζωή

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Λάκης Γαβαλάς: «Δεν χρειαζόταν να περάσω τέτοια τιμωρία και βία από το...»

Το βράδυ της Παρασκευής (17/5) ο Λάκης Γαβαλάς βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «After Dark» όπου μίλησε για όλους και για όλα. Συγκεκριμένα, ο γνωστός σχεδιαστής αναφέρθηκε για την προσωπική του ζωή αλλά και για την σχέση του με τον πατέρα του αποκαλύπτοντας πως επιθυμία του πατέρα του ήταν να ασχοληθεί με την οικογενειακή τους επιχείρηση.

Από την άλλη, δεν δίστασε να τονίσει χαρακτηριστικά κατά την διάρκεια της συνέντευξης πως «Δεν χρειαζόταν να περάσω τέτοια τιμωρία και βία από το ελληνικό κράτος» σχετικά με την οικονομική κατάρρευσή του που του "στοίχησε".

Οι δηλώσεις του Λάκη Γαβαλά

«Ο μπαμπάς, δυο ώρες την ημέρα ασχολιόταν με μένα. Αυτό σημαίνει ότι έβρισκε ενδιαφέροντα. Του έλεγα τότε, “ρε μπαμπά έχουμε άλλα δυο κορίτσια εδώ, έχω δυο αδερφές, ασχολήσου λίγο και με αυτές. Ήμουν το πουλέν του, αυτός που θα μπορούσε να συνεχίσει τη δουλειά.

Έλα όμως που εγώ είχα το καλλιτεχνικό μέσα μου και έτσι δυστυχώς τον απογοήτευσε διότι αφού είχε κάνει όλα αυτά και ήξερε ότι εγώ αγαπώ τον χορό, προσπαθούσε να με προτρέψει να πάρω την επιχείρηση.

Κατάλαβε ότι δε γίνεται τίποτα και έτσι εγώ βγήκε και χόρεψα για 2-3 σεζόν εδώ στην Ελλάδα και μετά πήγα στην Ιταλία να χορέψω στο Μega Μπαλέτο με την Ραφαέλα Καρρά. Ιταλία έκατσα 1.5 χρόνο. Ήταν ένα πράγμα 20ωρο τη μέρα. Εκεί εκπαιδεύτηκα και γαλουχήθηκα. Ήμουν 20 χρονών».

Και συνέχισε μιλώντας για την οικονομική του κατάρρευση: «Αυτή η χώρα με έχει τιμωρήσει πολλαπλά. Δηλαδή δεν είναι ένα ή δύο τα συμβάντα, είναι πάρα πολλά. Από την άλλη πλευρά έχω την υπεραγάπη του κόσμου, όχι λόγω της φυλακής που άντεξα και αυτό βεβαίως ήταν το αποκορύφωμα.

Από πριν με αγαπούσαν γιατί ήμουν σταθερός. Έβαζα θέσεις εργασίας συνέχεια, έφτιαχνα πολύ ωραία κτίρια και μαγαζιά, συμμετείχα μες στον κόσμο. Δεν χρειαζόταν να τύχω τέτοιας τιμωρίας, τέτοιας βία και bullying από το ίδιο μου το κράτος γιατί ήμουν, είμαι και θα είμαι αυτό που είμαι. Μπορούν να το εξερευνήσουν όλοι, δεν έχω κανένα πρόβλημα».

«Τους τρεις πρώτους μήνες...» - Η εξομολόγηση του Λάκη Γαβαλά για την εμπειρία του μέσα στη φυλακή

Ο Λάκης Γαβαλάς βρέθηκε ως καλεσμένος στην εκπομπή του Star, Breakfast at Star, το πρωί της Τρίτης 12/4, και μίλησε για την εμπειρία του μέσα στη φυλακή, αλλά και στα θετικά που αυτή του προσέφερε στην μετέπειτα ζωή του, λίγο καιρό μετά τις αποκαλυπτικές δηλώσεις για τον σύντροφό του.

Παρόλο που το πρώτο διάστημα της παραμονής του εκεί πέρασε αρκετά δύσκολα όσον αφορά την ψυχολογία του, στη συνέχεια κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του και να αναπτύξει αυτό το βίωμα σε κάτι θετικό που θα μπορούσε να τον βελτιώσει και στην προσωπική του ζωή, αλλά και στον επαγγελματικό του τομέα.

«Δεν το βάζω κάτω, η φυλακή για μένα υπήρξε η συνείδησή μου, η πειθαρχία μου. Όλα αυτά για μένα είναι μια κακή ή καλή φυλακή. Μου αρέσει να αισθάνομαι ότι ανήκω στην πειθαρχία μου… Είμαι πολύ χορτασμένος από υπέροχα πράγματα στη ζωή μου, έχω ακόμη και σήμερα ανθρώπους που με αγαπάνε, σταθερούς φίλους και αυτό είναι βάλσαμο. Αν δεν περάσεις ένα στρες, μια κακουχία πώς θα ξέρεις τι είναι βάλσαμο για σένα;

Τους 3 πρώτους μήνες στη φυλακή μου έφυγε η μαγκιά, γιατί κατέρρευσε όλο το σύστημα. Ήμουν ένας άνθρωπος υπερήφανος, πετυχημένος, όλοι οι ξένοι με ήθελαν, συνεργαζόμουν μαζί τους. Δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι ήταν ένα οικονομικό έγκλημα που μπήκα μέσα. Μετά ζήτησαν διαφυγόντα κέρδη. Ήθελα να ρισκάρω για το καλό της χώρας μου, δεν πέτυχε αυτό. Τρεις μήνες αναρωτιόμουν συνέχεια τι έκανα λάθος.

Όταν πέρασαν οι τρεις μήνες και είδα ότι με κοροϊδεύουν οι δικηγόροι και το σύστημα είπα Λάκη μου γύρνα πίσω στο κανονικό σου, βάψε μαλλάκι, βάλε το άρωμα σου. Η κοινωνία μου χρωστάει και της χρωστάω ανταλλάγματα. Γεννήθηκα έμπορος, παρά το ότι πέρασα από το καλλιτεχνικό…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο σχεδιαστής.