«Κάναμε διαγωνισμό δίαιτας» - Η μάχη των κιλών ανάμεσα στην Ελπίδα και την Χάρις Αλεξίου

Η τραγουδίστρια εξομολογείται και για άλλους συνεργάτες της

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Κάναμε διαγωνισμό δίαιτας» - Η μάχη των κιλών ανάμεσα στην Ελπίδα και την Χάρις Αλεξίου

Η αγαπημένη τραγουδίστρια Ελπίδα παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του MEGA, Πάμε Δανάη, την Δευτέρα 20/5 και μίλησε εκτενώς για την καριέρα της μέχρι τώρα και για τις συνεργασίες που έχει κάνει με κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου. Πρόσφατα, μάλιστα, μίλησε και για την συμμετοχή της στην Eurovision.

Πιο συγκεκριμένα, αποκάλυψε πως όταν ήταν μικρή δεν ήθελε να ασχοληθεί με το τραγούδι, αλλά με μία άλλη τέχνη, που δεν έχει καμία σχέση με την μουσική. Με τον σύζυγό της γνωρίστηκαν τον πρώτο καιρό που ξεκίνησε να ηχογραφεί το πασίγνωστο τραγούδι "Καμιά φορά". Κάποια από τα άτομα με τα οποία συνεργάστηκε στην καλλιτεχνική της πορεία ήταν ο Γιάννης Πάριος, ο Τόλης Βοσκόπουλος και η Χαρούλα Αλεξίου.

Οι δηλώσεις της Ελπίδας

«Προσπάθησα να γίνω αρχιτέκτονας αλλά ο Γεράσιμος Λαβρανός με έσπρωξε στο τραγούδι. Τραγουδούσα το “Καμιά φορά” κλαίγοντας στο στούντιο και εκεί εμφανίστηκε ο άντρας μου. Από τότε δεν χωρίσαμε ποτέ. Φτάσαμε με το “Σωκράτη εσύ superstar” στην Ιερουσαλήμ. Πήγε πολύ καλά το τραγούδι αλλά τότε δεν είχαμε ούτε μια σύμμαχο χώρα.

Το 1973 πήγα σε έναν διαγωνισμό στη Χιλή και βγήκαμε τέταρτοι. Ξαναπήγα το 1975 με ένα τραγούδι του αδερφού μου και βγήκαμε πρώτοι. Μου ζήτησαν τα Ημισκούμπρια να κάνουμε ένα ραπ τραγούδι. Διάλεξαν τα παιδιά τραγούδι και κάναμε την “Ντισκοτεκ”. Με τον Γιάννη Πάριο δουλεύαμε παρέα και θυμάμαι που εξασκούσε τη φωνή του στους διαδρόμους.

Έκανε εξάσκηση μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα και συναγωνίζονταν για το ποιος θα κάνει σπουδαιότερα γυρίσματα στη φωνή. Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν τρομερός συνάδερφος, που δεν δημιουργούσε ποτέ προβλήματα. Με τη Χαρούλα Αλεξίου κάναμε διαγωνισμό δίαιτας, ανταγωνιζόμασταν η μία την άλλη ποια θα χάσει τα περισσότερα κιλά», ανέφερε αρχικά.

Και κατέληξε: «Τελευταία μου έχουν συμβεί πράγματα που με στενοχωρούν πολύ. Έχασα τον σύζυγό μου και πέρασα ένα σοβαρό πρόβλημα με την υγεία μου».

Οι συγκλονιστικές δηλώσεις της για την απώλεια του συζύγου της

Η Ελπίδα παρευρέθηκε ως καλεσμένη στην εκπομπή Στούντιο 4, την Τρίτη 3/5, και αναφέρθηκε στο ατυχές γεγονός του θανάτου του συζύγου της, ο οποίος έχασε τη ζωή του όσο βρισκόταν στα χέρια της.

Ο άντρας της έφυγε από τη ζωή περίπου δύο χρόνια πριν και, όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν, η απώλειά του την επηρέασε τόσο που η κατάσταση της υγείας της άλλαξε δραματικά από τη μία στιγμή στην άλλη.

«Τον Ιούλιο συμπληρώνονται 2 χρόνια. Τον πρώτο καιρό ήμουν χάλια κι είχα θυμό. «Έφυγε» στα χέρια μου όταν πήγαμε να φάμε. Είχε προβληματάκια αλλά δεν ήταν για να φύγει, είχαμε πάει διακοπές. Πήγαμε στο εξοχικό μας, βγήκαμε να φάμε, πήγαμε να γυρίσουμε στο αυτοκίνητο και μου έμεινε στα χέρια. Ήταν τραγικό, δεν υπάρχει χειρότερο. Εκείνος έφυγε, όπως ήθελε, στην αγκαλιά μου», επισήμανε η τραγουδίστρια.

«Το βλέπω καμιά φορά στον ύπνο μου, δεν ξέρω αν ξεπεραστεί. Τώρα κατέληξα ότι είναι έτσι τα πράγματα και δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο. Ήταν πολύ καλά και πήγαμε να φάμε και μετά να αράξουμε. Ξαφνικά μου κάνει δεν είμαι καλά και τρέχω να τον βοηθήσω.

Τον έφερα σιγά σιγά στο αυτοκίνητο και μου λέει δεν είμαι καλά. Την ώρα που άνοιξα την πόρτα, μου έμεινε στα χέρια. Μετά από ένα μήνα έπαθα έμφραγμα κι αυτό με βοήθησε πολύ για να ξεπεραστεί η κατάσταση. Γιατί θα μπορούσα να είχα φύγει και τα παιδιά μου τρελάθηκαν. Οπότε είπα Ελπίδα προχώρα και σκέφτηκα τι θα ήθελε ο ίδιος να κάνω», ανέφερε έπειτα.