«Μου ζήτησε να πάρω το αρχείο του και...» - Οι πρώτες δηλώσεις του Δελαπόρτα στην κηδεία του Δάκη

Φανερά συντετριμμένος

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Μου ζήτησε να πάρω το αρχείο του και...» - Οι πρώτες δηλώσεις του Δελαπόρτα στην κηδεία του Δάκη

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, την Τρίτη 31/5, είπαν το τελευταίο αντίο φίλοι και συγγενείς, στον πολυαγαπημένο Δάκη, που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 29/5 μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που έζησαν τον τραγουδιστή αλλά και πολλές μεγάλες στιγμές της καριέρας του, ήταν ο πολύ καλός του φίλος Μάκης Δελαπόρτας, ο οποίος συντετριμμένος οδήγησε το φίλο του στην τελευταία κατοικία του.

Οι δηλώσεις του Μάκη Δελαπόρτα έξω από το κοιμητήριο

Μιλώντας στις κάμερες και τους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί, ο γνωστός ηθοποιός και συγγραφέας αποκάλυψε πως ο Δάκης, διαισθανόμενος ότι το τέλος πλησίαζε, περίπου έναν μήνα πριν του τηλεφώνησε και του ζήτησε να πάρει όλα τα ρούχα του αλλά και το προσωπικό του αρχείο, γνωρίζοντας πως μιλούσε στον πιο κατάλληλο άνθρωπο.

Οι πρώτες δηλώσεις του Δελαπόρτα από την κηδεία του Δάκη

«Μέχρι το απόγευμα του κρατούσα το χέρι και του ψιθύριζα...»

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε το πρωί της Δευτέρας 30/5 η Λουκίλα Καρρέρ, η οποία φυσικά αναφέρθηκε στον Δάκη και τις δύσκολες τελευταίες στιγμές του πριν φύγει από την ζωή, μιας και ήταν αυτή που του κρατούσε το χέρι μέχρι τελευταία στιγμή.

«Έφυγε παλικαρίσια. Έφυγε στις 2.30, ξημερώματα Κυριακής. Το Σάββατο μέχρι το απόγευμα του κρατούσα το χέρι και του ψιθύριζα πόσο πολύ τον αγαπώ. Εκείνος ανοιγόκλεινε τα ματάκια του όσο μπορούσε… Επί 35 χρόνια κάθε πρωί έπινα τον καφέ μου και μιλούσα για 1- 1,5 ώρα μαζί του. Σε ό, τι και να ζητούσαμε ήταν κοντά μας, όπως και εμείς σε εκείνον. Στις συναυλίες του Μίμη ποτέ δεν ρώτησε μετά από ποιον θα εμφανιστεί και πόσα λεφτά θα πάρει, αυτό δεν το συναντάς στο χώρο μας.

Όταν το μάθαμε εγώ πείσμωσα να γίνω η γιατρός της ψυχολογίας του. Ενώ οι γιατροί είπαν ότι έχει 3 μήνες ζωής, εγώ του έδινα πλάνο για 6 μήνες. Το 2018 του είπα “θα έρθεις να τραγουδήσεις στο Ηρώδειο για το Μίμη” και εκείνος μου είπε "μα θα ζω έως τότε". Του είχα πει ότι θα γεράσουμε μαζί. Εγώ ήμουν ερωτευμένη με το Δάκη από μικρή. Μου λείπει ήδη. Σε όλους μας λείπει», ανέφερε χαρακτηριστικά η Λουκίλλα Καρρέρ.