«Την συνεργασία μας την ολοκληρώσαμε σε ένα αστυνομικό τμήμα» - "Καταπέλτης" ο Περικλής Λιανός για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Την συνεργασία μας την ολοκληρώσαμε σε ένα αστυνομικό τμήμα» -

Ο Περικλής Λιανός παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και, μεταξύ, άλλων αναφέρθηκε στην συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη, η οποία παρά το γεγονός πως ήταν πολύ καλή, για τον ίδιο δεν αναιρεί όλα όσα έχει κάνει στους συναδέλφους του και, όχι μόνο.

Όσο, λοιπόν, η δίκη του συνεχίζεται και οι καταθέσεις των θυμάτων συγκλονίζουν το πανελλήνιο, ο ηθοποιός αποκάλυψε πως οι δυο τους χρειάστηκε να λήξουν άδοξα την συνεργασία τους και από τότε δεν δέχτηκε να ξανασυνεργαστεί μαζί του. Βέβαια, θεωρεί ότι ο κατηγορούμενος ξεκίνησε να "πληρώνει" για την συμπεριφορά του από πολύ νωρίς.

Οι δηλώσεις του Περικλή Λιανού για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Έχετε δουλέψει με τον Πέτρο Φιλιππίδη, πώς ήταν η συνεργασία σας;

Ναι, έχουμε συνεργαστεί σε μια παράσταση και σε δύο σίριαλ. Είχαμε μεγάλη συνεργασία. Σε εμένα φέρθηκε άψογα, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Δεν τον απαλλάσσει από το πώς φέρθηκε στους άλλους. Νομίζω ωστόσο ότι έχει πληρώσει, πριν δικαστεί αυτός ο άνθρωπος.

Περικλής Λιανός

Σοκαριστήκατε με τα ποινικά αδικήματα για τα οποία κατηγορείται;

Όχι, δεν σοκαρίστηκα, γιατί περιμένω τα πάντα από τους ανθρώπους. Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά ούτε για εμένα. Δεν ξέρω πώς μπορεί να συμπεριφερθώ κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Μου έχει συμβεί με άνθρωπο πάρα πολύ αγαπημένο μου σε μοιρασιά περιουσίας να μείνω άφωνος μαζί του, ακόμα δεν έχω ξεπεράσει το πώς το βγήκε τόση κακία.

Γιατί κανείς δεν του είπε το απλό «Πέτρο μαζέψου»;

Εγώ το μαζέψου το είπα στον Φιλιππίδη και δεν δέχτηκα να ξανά συνεργαστώ. Όταν τελειώσαμε τη συνεργασία μας, δεν την ολοκληρώσαμε καλά, αλλά σε ένα αστυνομικό τμήμα. Δεν πήρα το μέρος του, όπως έκανε σχεδόν όλο το ελληνικό θέατρο.

Πολύ ενοχλητικό είναι και το φαινόμενο όπου άνθρωποι οι οποίοι έγλειφαν πατόκορφα τον Φιλιππίδη και δεν αντιδρούσαν σε όσα έκανε, τώρα είναι οι πρώτοι που τον βρίζουν. Μεγάλα ονόματα δεν έλεγαν τίποτα τότε και τώρα μιλάν συνέχεια. Ας σταματήσουν επιτέλους. Εμείς τους επιτρέπαμε να τα κάνουν όλα όσα έκαναν, δεν τους βάλαμε φρένο.

«Τότε έκαψαν το αυτοκίνητό του»

Τον Περικλή Λιανό γνωρίσαμε στο Καφέ της Χαράς ως το γραμματικό του δημάρχου, Πόποτα. Ο ηθοποιός μίλησε το πρωί του Σαββάτου 21/5 στο Open Weekend και στη δημοσιογράφο Πένυ Καβέτσου. Αναφέρθηκε στην παράσταση που πρωταγωνιστεί, αλλά και στη μητέρα του. Όσο για τον Πέτρο Φιλιππίδη, αποκάλυψε πως έχει εκρηκτικό ταμπεραμέντο και πως έσπαγε τα πάντα στο γύρισμα από τα νεύρα του (δείτε εδώ τις τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσής του).

«Όταν έχασα τη μάνα μου το 2016, έπαιζα στους Δώδεκα Ενόρκους. Είπα τι τυχερός είμαι που κάνω αυτήν την ευλογημένη δουλειά. Βούτηξα το αυτοκίνητο και την πρόλαβα ζωντανή. Λες και με περίμενε. Εγώ σκέφτηκα πως θα είναι ο ρόλος, δεν ξέρω αν με τιμά αυτό» είπε ο Περικλής Λιανός.

«Η συνεργασία μου με τον Πέτρο Φιλιππίδη ήταν ιδανική. Δεν ξέρω για τις πράξεις που κατηγορείται αλλά είχε εκρηκτικό ταπεραμέντο. Άμα ήθελε, έσπαγε τα πάντα αλλά τα ξαναέφτιαχνε. Έσπαγε το σκηνικό από τα νεύρα του. Γιατί δεν είπε ένας επιχειρηματίας ή τηλεοπτικός παραγωγός στοπ; Θεωρούσε τον εαυτό του number one με όλους τους τρόπους. Με ενοχλεί σε αυτήν την ιστορία ότι μόλις τους είδαν να πέφτουν, όρμηξαν όλοι. Αυτοί που τους έγλειφαν. Γιατί εγώ στη συνεργασία μου με τον Πέτρο Φιλιππίδη καταλήξαμε στην αστυνομία το 1996. Εκτός από εμένα, τον Καπετάνιο και την Βλαβιανού, που δεν πήραμε το μέρος του Πέτρου αλλά κάποιου σεναριογράφου κι όλοι πήγαιναν στην αστυνομία υπέρ του Πέτρου.

Τότε είχα σταματήσει τις σχέσεις μου με τον Πέτρο. Τότε έκαψαν το αυτοκίνητο του Πέτρου κι είχαν γράψει συνθήματα στο σπίτι του. Κάποιος πήρε τηλέφωνο ένα δημοσιογράφο κι είπε ότι το έκανε εκείνος, ο δημοσιογράφος πήγε την κασέτα στον Πέτρο κι αυτός στην Ασφάλεια και θεώρησαν ότι η φωνή μοιάζει με του σεναριογράφου. Όλοι έλεγαν πως είναι αυτός. Σταμάτησε το σίριαλ, έγιναν δίκες για πέντε χρόνια και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει ο Πέτρος κι ο σεναριογράφος αγκαζέ» σημείωσε ο Περικλής Λιανός.