«Έζησα αρκετά...» - Η σπάνια εξομολόγηση του Γιάννη Στάνκογλου για την προσωπική του ζωή

Η σχέση του με τα παιδιά του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Έζησα αρκετά...» - Η σπάνια εξομολόγηση του Γιάννη Στάνκογλου για την προσωπική του ζωή

Το πρωί της Πέμπτης 2/6 ο Γιάννης Στάνκογλου έδωσε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην κάμερα της εκπομπής Mega Καλημέρα. Ενόψει των Πανελληνίων, ο γνωστός ηθοποιός θυμήθηκε τα δικά του χρόνια στο λύκειο, ενώ αναφέρθηκε και στην σχέση του με τα παιδιά του αλλά και σε ένα ακραίο περιστατικό (δείτε εδώ τις δηλώσεις του για τον Πέτρο Φιλιππίδη).

Μια εξομολογητική συνέντευξη από τον Γιάννη Στάνκογλου

«Προς το τέλος της Γ’ λυκείου άρχισα να διαβάζω αρκετά, μου άρεσε. Στη δραματική σχολή μπήκα γιατί με γοήτευαν αυτά που μου έλεγαν φίλοι μου ότι έκαναν εκεί», αποκάλυψε ο αγαπημένος ηθοποιός.

Στη συνέχεια ο ηθοποιός παραδέχτηκε ότι «Η αναγνωρισιμότητα με βοήθησε σε κάτι ουρές στην τράπεζα. Αν και δε θέλω».

Αναφερόμενος στα παιδιά του, ο Γιάννης Στάνκογλου είπε ότι «Τα παιδιά μου δε βλέπουν τόσο τηλεόραση, αλλά έχουν δει όλες τις παραστάσεις μου. Η κόρη μου παίζει θέατρο μαζί με τη μαμά της. Μακάρι να ξεφύγει από το επάγγελμά μας, γιατί δεν είναι εύκολη η δουλειά του ηθοποιού».

«Έζησα αρκετά ελεύθερα παιδικά χρόνια, η εμπιστοσύνη είναι το πρώτο που προσπαθώ να καλλιεργήσω με τα παιδιά μου», πρόσθεσε. «Έχω κάνει πάρα πολλά στους γονείς μου: Έχω γυρίσει με σπασμένη μύτη από κλαμπ, με έχουν δει μέσα σε κλούβα των ΜΑΤ για εξακρίβωση στοιχείων στο γήπεδο, είναι τόσα πολλά…».

«Kάνω τα πάντα και βρίσκω ελεύθερο χρόνο για τα παιδιά μου. Είναι η προτεραιότητά μου», εξήγησε ακόμα ο δημοφιλής ηθοποιός, ενώ σχετικά με το πώς αντιμετωπίζει το πέρασμα του χρόνου, ανέφερε ότι «Μου αρέσει να βλέπω τις ρυτίδες μου, που μεγαλώνω. Μου αρέσει που μεγαλώνω και κάνω αυτό που θέλω».

«Το δικό μου θαύμα είναι τα παιδιά μου», είπε ο Γιάννης Στάνκογλου απαντώντας στο αν έχει βιώσει κάποιο θαύμα.

Έπειτα ο γνωστός πρωταγωνιστής αναφέρθηκε σε ένα ακραίο περιστατικό που του συνέβη κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Μαλαισία. «Μέσα στη ζάλη και την παραζάλη με έχουν “μαγέψει” ή κάτι μου έριξαν στο ποτό και μου πήραν τα χρήματα. Το περιστατικό έγινε στη Μαλαισία και μου πήραν 400-500 ευρώ. Ζήτησα να μου στείλουν χρήματα από την Ελλάδα για να επιστρέψω», είπε χαρακτηριστικά.

Η εξομολόγηση του Γιάννη Στάνκογλου για την εφηβική του ηλικία

Μια αποκλειστική συνέντευξη στο περιοδικό Down Town παραχώρησε ο Γιάννης Στάνκογλου, ο οποίος θα είναι ο πρωταγωνιστής της νέας σειράς της ΕΡΤ, ο Όρκος μαζί με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων αποκάλυψε περιστατικά από τα ατίθασα νιάτα του αλλά και το πως εν τέλει αποφάσισε να ασχοληθεί με την τέχνη.

Έχεις ζήσει οριακά;

Ήμουν πολύ ατίθασος μέχρι τα 17. Πήγαινα στα γήπεδα με τον Παναθηναϊκό, κατέβαινα στις πορείες, έπαιζα ξύλο στους δρόμους. Με την παρέα μου στα μπαρ τον προκαλούσαμε τον καβγά. Θυμάμαι σε ένα μπαρ στο κέντρο, στις αρχές του '90, ήμασταν με μερικούς φίλους, κάποιος πείραξε ένα κορίτσι από μια άλλη παρέα και ξεκινήσαμε να παίζουμε ξύλο, μπουνιές κανονικά.

Όπως πάω να πιάσω έναν τύπο, καταλαβαίνω ότι έχει πιστόλι πάνω του. Μου λέει «φύγε όπως είσαι τώρα». Έχω παίξει ξύλο με μπράβους έξω από μαγαζιά , μου έχουν σπάσει τη μύτη και έτρεχα για ράμματα… Ο πατέρας μου με είχε δει να γυρίζω σπίτι 6 το πρωί με γύψο στη μύτη και αίματα στα μαλλιά. Μου έβαλε χοντρό χέρι, αλλά δεν άκουγα κανέναν.

Μετά από όλα αυτά, πώς ασχολήθηκες με την τέχνη;

Στην εφηβεία πίστευα ότι θα γίνω γεωπόνος, δεν είχα σκεφτεί ποτέ το θέατρο. Παράλληλα με το σχολείο, δούλευα από τα 14 μου μέχρι που πήγα φαντάρος στην οικοδομή με τον πατέρα μου - σκέψου ότι σε εφτά χρόνια θα κλείσω σαράντα χρόνια εργασίας! Είχα όμως δύο φίλους που σπούδαζαν σε μια δραματική σχολή και μου περιέγραφαν όσα έκαναν στα μαθήματα.

Με γοήτευε αυτό που άκουγα, ήμουν και σε μια φάση που διάβαζα πολλά βιβλία και είπα να το δοκιμάσω. Βέβαια , ήταν μεγάλη η απόσταση από την οικοδομή στο θέατρο. Είχα για πολλά χρόνια τις ανασφάλειες μου. Ενώ είχα πάρει τρομερές βάσεις από τη δραματική σχολή, δεν ήξερα αν είμαι αρκετά καλός.

Μετά από όλες αυτές τις καταγγελίες για συναδέλφους σου, αναθεώρησες κάποια πράγματα για τη δουλειά σου;

Λιγνάδηδες και Φιλιππίδηδες υπάρχουν σε όλες τις δουλειές, απλώς το θέατρο έχει προβολή. Ευτυχώς βγήκαν όλα αυτά στην επιφάνεια και μακάρι να συνεχιστεί το #ΜεΤοο . Διαπιστώνω ότι όλα προκύπτουν από το συνδυασμό της εξουσίας και του κομπλεξισμού. Έχει να κάνει με την παιδεία, όχι με την έννοια της μόρφωσης αλλά με την έννοια του να αποδεχτείς το ν εαυτό σου.

Να ξέρεις ποιος είσαι και να μη χρειάζεται να κάνεις κακό στους άλλους για ν α επιβληθείς. Μιλάμε, ας πούμε- , για παρενοχλήσεις ανηλίκων. Αυτό είναι ο ορισμός της έλλειψης παιδείας. Ό,τι και να έχεις διαβάσει, όσα βιβλία και αν ξέρεις απ' έξω, όσο και αν παίζεις στα δάχτυλα τον Φάουστ.

To cast της σειράς Όρκος.

Φοβήθηκες μη χάσεις ποτέ τον έλεγχο εξαιτίας της επιτυχίας;

Εμένα με σώζει το γεγονός ότι έρχομαι από συγκεκριμένη κοινωνική θέση και έχω δουλέψει πολύ στη ζωή μου, αλλά και το ότι δεν έχω απωθημένα. Αποδέχτηκα τον εαυτό μου και με αποδέχτηκαν και οι γύρω μου. Ήμουν τυχερός γιατί συνάντησα ωραίους ανθρώπους στη ζωή μου.

Πολλές φορές νιώθω ότι μπορεί να με έχουν και λίγο χαϊδεμένο. Ότι μέσα στη δουλειά να προσέχουν με φροντίζουν. Να βάλεις αγάπη δεν μπορείς να επιστρέψεις στους ανθρώπους κάτι άλλο!

Φόβο της αποτυχίας έχεις;

Έχω κάνει πράγματα που δεν πέτυχαν, παραστάσεις που δεν πήγαν πολύ καλά αλλά όταν κάτι το κάνεις με όλη σου την ψυχή δεν είναι ποτέ αποτυχημένο. Έχω παίξει το θέατρο και για τέσσερις θεατές από κάτω και ίσα-ίσα αν δεν έχω κόσμο στο θέατρο μπορεί να με πιάσει το πείσμα μου και να θέλω να τα δώσω όλα ακόμη περισσότερο για αυτούς τους λίγους που είναι από κάτω.

Εκμεταλλεύτηκες ποτέ την εικόνα σου για να προχωρήσεις; Στην αρχή της καριέρας σου όλοι σε αποκαλούσαν ζεν πρεμιέ!

Ποτέ δεν το πούλησα αυτό, ούτε τώρα το πουλάω. Μου το λένε αυτό για την εμφάνισή μου αλλά μου φαίνεται υπερβολή. Λέω: «Υπερβολές δεν με έχουν δει πως ξυπνάω!». Δεν την ψώνισα ποτέ. Μόνο λίγο κάπου εκεί μετά το «Νησί» και πριν από «Το τανγκό των Χριστουγέννων» που άκουγα από όλους πολύ καλά λόγια.

Τότε έγιναν περισσότερο επιλεκτικός και ίσως να φάνηκε και σε κάποιους ότι την άκουσα. Αλλά το να μην την ψωνίσω κανονικά για να βγαίνω να το παίζω ότι «είμαι ο Στάνκογλου» δεν το έκανα ποτέ ούτε θα το κάνω γιατί το σιχαίνομαι. Το σιχαίνομαι επειδή το έχω δει το έχω ζήσει παλαιότερα με συναδέλφους που δεν είχαν καλή κατάληξη.