Ρίγη συγκίνησης λίγες ημέρες μετά την κηδεία - Οι 3 επιθυμίες του Δάκη πριν πεθάνει

Θλίψη...

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ρίγη συγκίνησης λίγες ημέρες μετά την κηδεία - Οι 3 επιθυμίες του Δάκη πριν πεθάνει

Στις 31/5 φίλοι και συγγενείς είπαν στον Δάκη το τελευταίο αντίο. Ο σπουδαίος καλλιτέχνης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, σκορπίζοντας το πένθος τον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Ο πόνος που του προκαλούσε η αρρώστια του τον είχε λυγίσει και δεν ήθελε τα μέσα ενημέρωσης να ασχολούνται με αυτό το θέμα, γιατί, όπως έλεγε χαρακτηριστικά, δεν επιθυμούσε να στενοχωριέται ο κόσμος για εκείνον. Αυτός ήταν και ο λόγος που μόλις γύρισε σπίτι του, έπειτα από την τελευταία νοσηλεία του, ζήτησε να αλλάξει ο αριθμός του σταθερού τηλεφώνου του για να μην τον βρίσκει κανείς.

Οι 3 επιθυμίες του Δάκη πριν πεθάνει

Η πρώτη του επιθυμία

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης είχε μιλήσει στον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα δέκα ημέρες πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε το μη αναστρέψιμο της κατάστασής του. Η συνομιλία τους δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Espresso».

«Δάκη, καλησπέρα, πώς τα πηγαίνεις με την ασθένεια σου ;» τον είχε ρωτήσει ο Νικόλιζας. Σχεδόν 10 μήνες βρίσκομαι σε ένα κρεβάτι. Τι καλά να πηγαίνω; Άθλια πηγαίνω και δεν ξέρω πού θα βγάλει αυτό. Σε παρακαλώ, μη γράψεις τίποτα γιατί δεν θέλω να στενοχωριέται ο κόσμο για μένα» του είχε απαντήσει ο τραγουδιστής, δείχνοντας περίτρανα, ακόμη και στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του, το ήθος που τον διέκρινε ως άνθρωπο.

Δάκης Μαργαρίτα Μπρόγιερ

«Σου εμπιστεύομαι όλη μου τη ζωή»

Ο αγαπημένος τραγουδιστής επιθυμούσε να γίνει η ζωή του βιβλίο, να τον γνωρίσει ο κόσμος όχι μόνο ως καλλιτέχνη, αλλά και ως άνθρωπο. Έτσι, κάλεσε στο σπίτι του τον μετρ των καλλιτεχνικών βιογραφιών, τον Μάκη Δελαπόρτα, ο οποίος ξέσπασε σε κλάματα στον αέρα του «Πρωινού», μιλώντας για την απώλεια του τραγουδιστή.

«Αποχαιρετώ τα εφηβικά μου χρόνια, αλλά κι έναν πολύ δικό μου άνθρωπο. Έναν άνθρωπο της ζωής μου, της καθημερινότητας μου, της καρδιάς μου. Είμαι από τους λίγους ανθρώπους που με κάλεσε και να μου δώσει το αρχείο του. Και μου είπε πως "εσύ ξέρω πως τα αγαπάς και ξέρω και τι πρέπει να κάνεις όταν εγώ πια δεν θα είμαι εδώ"», εξομολογήθηκε κλαίγοντας ο Μάκης Δελαπόρτας, ο οποίος κατέρρευσε στην κηδεία του.

«Για τα παιδιά»

Ο Δάκης ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε αλλά και είχε αγαπηθεί πολύ. Μπορεί να μην δημιούργησε δική του οικογένεια, αλλά λάτρευε τα παιδιά. Έτσι, τις τελευταίες μέρες της ζωής του και ενώ έβλεπε το τέλος να έρχεται, εξέφρασε στους στενούς του φίλους ότι θα ήθελε ακόμη και η κηδεία του να έχει κάποια προσφορά.

Έτσι, στην εξόδιο ακολουθία του, φίλοι και συγγενείς, αντί στεφάνων κατέθεσαν χρήματα στην «Κιβωτό του Κόσμου», ώστε να ενισχυθεί το έργο του Πατέρα Αντώνιου.

Πηγή: Λοιπόν

Η απίστευτη αποκάλυψη της Χρονοπούλου για τον Δάκη

Τις τελευταίες ώρες έγινε γνωστή μια πολύ στενάχωρη είδηση, που αφορά στο θάνατο του Δάκη, ενός πολύ αγαπημένου τραγουδιστή στο κοινό, ο οποίος έχασε τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο. Ο αείμνηστος καλλιτέχνης ήταν πολύ πετυχημένος και αρεστός και αυτό φάνηκε ξανά, μετά την ανακοίνωση του θανάτου του.

Τη Δευτέρα 30/5 στην εκπομπή Στούντιο 4 μίλησε η Μαίρη Χρονοπούλου καθώς υπήρξε πολύ κοντά του, και θέλησε να αποκαλύψει ιστορίες για το όνομα του, που δεν ήταν ευρέως γνωστές. Με πολύ όμορφα λόγια και φανερά συγκινημένη μίλησε η ηθοποιός και σε σημεία έδειξε μετανιωμένη για συμπεριφορές της αναφορικά με το παρελθόν.

«Τελευταία περνώ λευκές νύχτες και χθες ήταν μια γκρίζα… Με είχαν συνδέσει φοβερά με τον Δάκη με το τραγούδι «Τόσα Καλοκαίρια». Ήταν εμβληματικό αυτό το τραγούδι κι αυτή η σκηνή. Αυτό το τραγούδι ήταν για να χορέψω εγώ αλλά θα ήταν κι ο Δάκης σε πλάνα. Αν ήταν κι ο Δάκης, θα ήταν το πρώτο βίντεο κλιπ στην Ελλάδα. Ενδιάμεσα θα υπήρχαν πλάνα του Δάκη αλλά τελικά δεν μπόρεσε να έρθει» ανέφερε η Μαίρη Χρονοπούλου.

Χρονοπούλου για Δάκη

«Έχω τύψεις φοβερές, έχω φερθεί εκβιαστικότατα. Ήταν πιτσιρικάς τότε ο Δάκης, δουλεύαμε στο στούντιο της Φίνος Φιλμ κι έπεσε στα χέρια μου το διαβατήριό του. Είδα ότι λεγόταν Βρασίδας Χαραλαμπίδης και του λέω τι περίεργο όνομα έχεις και μου είπε μην το πεις. Κι άρχισε ο εκβιασμός, πήγαινε να μου πάρεις τσιγάρα γιατί θα πω ότι σε λένε Βρασίδα. Πήγαινε ένα χιλιόμετρο μακριά για να μου φέρει. Το φοβόταν τότε φρικτά, ήταν πιτσιρικάς.

Ο γλυκός μου, τι καλό παιδί. Ήταν εξωστρεφέστατος, κοινωνικότατος αλλά είχε τη δική του σκέψη. Δεν κάναμε πολλή παρέα αλλά όποτε συναντιόμασταν, είχαμε μια πολύ γλυκιά χημεία. Δεν είχαμε μιλήσει τελευταία, ήταν πολύ καιρό πριν. Μάθαινα τα νέα του από την Κατιάνα Μπαλανίκα, που ήταν πολύ φίλοι» πρόσθεσε η Μαίρη Χρονοπούλου.